Ultralyd + Kontroller

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Kan du legge ut bilder av leiligheten og plassen der dere bor? :-)
Ja, tenkte jeg skulle lage egne innlegg for det. Et med hvordan det ser ut til "vanlig" og et nå som vi holder på å pynte til jul. 

 

Er Mikael hos moren sin annenhver helg?
Spør henne.

 

Synes du stemor rollen er vanskelig, og hvordan synes Mikael det er?
I situasjonen man er i så er det vanskelig til tider ja. Men man må bare prøve å leve livet som normalt å tenke på hva som er best for ungene. Han i seg selv er en kjemeflott gutt og jeg har blitt veldig glad i han. Vanskelig å si hvordan Mikael syns det er, men han trives veldig godt hos oss og har det veldig bra. Smiler og ler som alle andre 4 år gamle gutter. 

 

Hvor mye tjener du på bloggen i mnd og hvor mange lesere har du?
Tjener ingenting, forutenom det jeg får sponset. Lesere er veldig forskjellig, alt fra 80-500

 

Skal dere gifte dere engang? :-)
Håper på det ja. Vi har pratet en del om det. Og han har spurt meg flere ganger, men har ingen særiøse planer, enda.


 

Hvordan "er det" å være stemamma, og selv ha en jente?
I begynnelsen var det litt rart. Hun er jo min første og eneste, så jeg ville jo kunne bruke all tiden min på henne. Men det gikk fint, og det var bare om å prøve å balansere det best mulig for at ingen skulle føle seg tilsidesatt. Hadde dårlig samvittighet en stund, helt til noen sa det at det var helt normalt å føle det slik. Ikke fordi jeg ikke ville være sammen med han, men han hadde jo også fått være "alene" med foreldrene sine når han var født. Men det har aldri vært noen problem, og nå prøver jeg bare å utnytte helgene vi har bare henne best mulig. Også er vi flinke til å prate sammen (jeg og faren til ungene) sånn at vi ikke behandler den forskjellig eller at de skal ha forskjellige regler osv. Blir litt forskjell pga alderen, men regner med dere skjønner hva jeg mener. De skal begge føle seg like ønsket og elsket.

 

Visste du om sønnen til kjæresten din før dere ble sammen?
Ja. Jeg var ny i bygda, men situasjonen han var i fikk jeg høre om før jeg i det hele tatt hadde møtt han. Så viste om både Mikael og resten av "familien" lenge før jeg viste om Tony.

 

Var Mirjana planlagt?
Både og. Har alltid hatt lyst på barn, og har sagt siden jeg var 7-8 år eller noe sånt at jeg skulle få en jente, og hun skulle hete Mirjana. Men at hun skulle komme når hun kom var ikke planlagt, så nei. 

 

Hvor fikk dere navnet hennes ifra? (synes forresten det er heeeelt nydelig!!!)
Tusen takk! Hun er oppkalt etter meg som har det som mellomnavn. Jeg har fått det fra jordmoren som tok i mot meg. Og jeg fant ut for bare et par mnd siden at selve navnet er fra Bulgaria. 

 

Kunne du selv tenke deg å gifte deg?
Ja, med tiden. Eneste kravet jeg har er å få "drømmekjolen". Så blir nok ikke noe giftemål før jeg føler at jeg kan ta meg råd til den. Og selvfølgelig drømmemannen da!

 

Hva må du gjøre for å selv føle deg skikkelig fresh på en hektisk hverdag? :)
Er ikke lett å føle seg "fresh" med full jobb, mann og to barn, venner og familie og et hus som skal ryddes og vaskes nei. Men Når jeg har fri fra jobb drar jeg gjerne på kafe eller noe og pynter meg litt med noe annet enn de svarte arbeisklærne og bruker litt ekstra tid på hår og sminke. Annet enn det synes jeg det er kjempedeilig når huset er ryddig og rent. Da tar jeg meg en lang og god dusj/bad, ansiktsmaske og andre småting som går ant å gjøre hjemme. 

 

Hvordan reagerte samboeren din på at han skulle få enda ett barn? 
Har skrevet et innlegg om det HER. Men kort fortalt så var det så klart et "sjokk" der og da, men han tok det veldig fint! Og jeg var veldig lettet etter jeg hadde pratet med han og så hvor fint han faktisk tok det. 

 

Hvordan er det å være mamma?
Det er det beste som har hendt meg. Aner ikke hva jeg gjorde med livet før jeg fikk henne. Er så klart dager som er slitsomme, men det er så absolutt verdt det! 

 

Hva er dine interesser?
Sang mye før, men nå er det for det meste bare nattasanger til Mirjana. Har ikke "tid" til interesser.. 
Drømme reisemål?
Til Portugal å besøke farmor og farfar. 

 

Beste ferieplass ?
Thailand eller Venezuela. 

 

Beste ferie minne ?
Venezuela. Elsket folkene der.

 

Kan du vise all sminken din i bilder ?
All sminken?! Hehe.. Har en god del sminke, men dere kan få se det jeg bruker til vanlig. 
 

Hvilke språk snakker du ?
Norsk, engelsk, litt spansk.. Også kan vel de fleste sånn høvelig grei svensk, og veldig dårlig dansk. 

 

Hvordan var ditt første kyss ?
Det første ordentlige var nok helt utrolig kleint og perfekt. Hehe. Sommerfugler i magen og hele greia. 

 

Beste hud produkter ?
Aner ikke. Har veldig dårlig hud, og har enda ikke funnet noen hud produkter som jeg er fornøyd med.. 

 

Hvor ofte spiser du noe usunt ?
Sånn ca hver dag.. 

 

Tenker du over hva du spiser ?
Både og. Til tider er jeg veldig flink på det, men knekker fort. Men det er som regel bare etter ungene har lagt seg. Til middag og sånt prøver vi å spise så sunt som mulig. 

 

Ka syns du om at han Bjørn e bestefaren t ho mirjana?
Tony har ikke hatt kontakt med Bjørn mens vi har vært sammen, så har aldri tenkt noe over at han er bestefaren. Har aldri ordentlig møtt han eller hatt en samtale med han heller. Sånn som situasjonen er nå så har bare Mirjana en bestefar, og det er Kjell Arne, stefaren min. Syns å si det, men vi er heldige som har Kjell Arne som stiller opp!

 

Syns du å tony gjør en bra jobb m bægge ongan, men d må være slitsomt å ha mora t mikael på nakken hele tia. Kordan kommer dåkker dåkker jænnom d?
Tusen takk først og fremst! Synes det blir litt feil å svare på noe sånt her på bloggen, men jeg kan si så mye som at vi gjør bare det vi mener er det beste for ungene. 

 


FINKJOLEN

I dag fikk Mirjana på seg finkjolen. Joakim, "barnehagekjæresten" hennes hadde bursdag i dag. Ble hele ett år. Husker vi møtte de på sykehuset når vi kom inn for å føde frøkna vår. 
Men før hun dro i barnehagen var det tid for 1 års kontroll. Hadde gruet meg veldig til å holde henne mens hun fikk sprøyter. Det var ganske fælt å holde henne fast når jeg viste at helsesøsteren skulle sette sprøytene i henne og gjøre henne vondt. Men måtte bare tenke for meg selv at det er for hennes eget beste og det går nok fort over. Og det gjor det. Hun fikk smokken, ga meg en klem, også var det stille. Hun gråter jo mer hvis hun ikke får røre dataen.. Så nå gruer jeg meg ikke like mye til neste gang.

Når hun var dratt i barnehagen var jeg hjemme og dusjet og tok livet med ro før jeg dro innom Julie på jobb for å se om hun trengte hjelp. Hjalp henne litt før Monica kom. Da satt jeg meg ned med henne. Ble sittende å prate i 3 timer. Tiden bare fløy, og plutselig så jeg på klokken at den var halv 4. Så var bare å sette seg i bilen og hente ungene. Nå ligger de begge og sover søtt på "ny rommet". Og her blir det litt kvalitetstid. Hvis jeg klarer å legge fra meg dataen.. Har så mange planer og ideer for bloggen nå, så mulig jeg blir sittende ja..


Frøkna i finkjolen sin 


På tur til 1 års kontrollen i ulldressen sin 

VINNEREN ER TRUKKET!

Vinneren ble trukket i går, men fikk ikke kontakt med vinneren før i dag, derfor ble dette innlegget utsatt til da. Vinneren ble i alle fall Lene Dahl! Hun har bloggen gulljentami.blogg.no (link)

Har pratet med henne, så hun har allerede vært innom å sett seg ut et smykke og hvordan hun vil ha det. Hvis dere vil se det så kan dere gå inn HER.
Her har dere vinneren av smykket, og skjønnheten som skal få pryde det!

Gratulerer til Lene. Og til alle dere andre som deltok, så fortvil ikke! Det kommer en ny konkurranse så snart jeg får tid til å sette meg ned med dataen igjen!

MIRJANA REAGERTE FINT PÅ SPRØYTEN

La meg før Mikael i går jeg, og minus et par ammepauser så fikk jeg sove helt til kvart over 6 i morgest! Utrolig godt å få sove! Føler meg mye bedre og klar for å sripe dagen! Hehe. Kontrollen i går gikk veldig fint, og Mirjana har ikke reagert på sprøyten i det hele tatt. Det var som om hun merket at noe fælt skulle skje for hun begynte å gråte mens vi småpratet rett før hun skulle sette sprøyten. Da sa helsesøsteren at vi bare skulle sette den med en gang, så gråt hun litt til, men når hun fikk sitte på mammas fang ble det stille. Også fikk hun en leke fra pappan sin, og da var jo alt i orden. Mer om kontrollen kommer litt senere i 5mnd inlegget.

Nå sitter vi bare å ser på tv og koser oss mens snøen daler for fullt utfor vinduet igjen... Kan det ikke bli sommer snart?!Nam nam, spise opp pappa!

TILBAKE IGJEN + HELGEN

Jaja, da var man tilbake igjen etter en fin liten pause! Har kost oss masse i helgen og vært sammen med mormoren og morfaren til lillesnuppa. Spist utrolig god mat, bakt litt brownies, vært ute å kjørt litt scooter(ikke Mirjana vel og merke, bare jeg) og slappet masse av. Det har heldigvis vært fin temperatur ute, så Mirjana har sovet masse ute i vognen i helgen. 

Nå er det bare dager igjen til hun er 4 mnd. Helt sykt å tenke på! Nå har hun fått mat, rein bleie og ligger på gulvet og prater og lager rare, men søte lyder. Og enda hun ligger midt mellom meg og tv'en så ser hun på meg i stedet for tv'en. Mammadalt ja. Okei, nå gikk det over til roping og hyling, ikke små søte lyder.. 

Vi badet i går kveld, og etterpå skulle jeg bruke litt pudder i halsen på henne. Skulle bare ta bittelitt og være veldig forsiktig siden hullene var så store, men jah.. Det gikk sånn her:
Koser seg med Sophie hos mommo

Har fått veldig mange spørsmål i løpet av helgen, så skal svare på de nå. Har dere flere spørsmål så spør i >DETTE< innlegget

Husk at dere kan følge bloggen min ved å gå inn >HER< eller trykke på "sidebaren". Legg igjen link til siden deres så skal jeg like den og!

Hva har dere gjort i helgen?

6 UKERS KONTROLL

I går var jeg på 6 ukers kontroll med Mirjana. Det gikk kjempefint og hun veier nå hele 4455g og er 53cm!

Nå har vi til slutt klart å snu døgnet hennes til det "normale". Men jeg la meg noen timer i går kveld mens Tony hadde henne i tilfelle vi ikke hadde klart å snu det så kunne jeg være våken i natt. Men hun stod ikke opp før klokken 8 i morgest, så jeg har vært våken hele natten og sett i taket..! Er egentlig bare innom for å oppdatere litt, tar litt tid mellom hver gang desverre.. Tenkte jeg skulle skrive litt om Mirjana og hverdagen vår i et annet illegg litt senere i dag.


Se de nydelige små babyføttene

Så får dere alle ha en kjempefin dag! :)

KONTROLL MED MIRJANA

Var på kontroll med Mirjana i går for å sjekke at hun går fint opp i vekt. Men siden mamma hadde stukket av med bilen som kontroll kortet lå i, så fikk vi ikke sett på det med en gang. Men jeg var sikker på jeg husket at hun veide 4005g forrige gang, så vi veide henne og fortsatte som planlagt. Men til vår store forskrekkelse så var hun gått ned til 3785g! Vi funderte lenge på hva det kunne være helt til hun fant fram en lapp hun hadde tatt notater på etter de forrige kontrollene, og fant da ut at jeg husket litt feil. for hun var 3405 forrige gang og ikke 4005. Så da hadde hun gått fint opp i vekt og vokser kjempefint! Hun var også veldig imponert over hvor sterk hun er og hvor godt hun fester blikket. Flinke jenta mi! Også ble hun selvfølgelig sulten mens vi var der, men det gjorde ingenting, for da fikk helsesøsteren se hvor flink hun er å ta puppen og at hun har perfekt teknikk.


En liten hilsen fra meg og min herlige lille skatt<3

IKKE NOE FØDSEL ENDA NEI...

Har ikke vært på facebook eller bloggen i hele dag, og når jeg da er så nært termin som èn dag så merker jeg at folk begynner å lure. Telefonene våre har nesten ikke vært stille og facebooken min var fylt med spørsmål om det var noe på gang siden det var så stille når jeg sjekket for litt siden. Må bare skuffe dere igjen, men nei det skjer nok lite her. Har vært på kontroll i dag hvor jeg forresten fikk vite at hodet ikke hadde festet seg alikevel, men det gjorde ingenting. Alt var fint ellers og overtidskontrollen er satt opp. Håper jeg slipper å dra på den og at hun har kommet til da. Men nå vet dere i alle fall det. Ingen fødsel her, bare en travel dag :)

Blir litt gal av å vente nå.. Så skal rydde og vaske litt i kveld. Kos dere resten av kvelden alle sammen!

TUREN PÅ FØDEN

Da jeg våknet i morgest hadde jeg litt blødninger nedenunder. Ikke noe store greier, men ringte innover til føden for å sjekke siden det har vært et par andre småting også de siste to dagene. De spurte om jeg ikke kunne komme innover til Narvik en tur for å sjekke. De hadde det veldig rolig så det var ingen problem å få kontrollert det der. Så da vekte jeg Mikael, fikk på han klær og kjørte han i barnehagen. Så bare det innover til byen. Jeg var vist den første som var der i dag, så de har det rolig ja. 

Tok i alle fall en urinprøve som da selvfølgelig viste spor av blod, ingen stor nyhet det da. Også koblet hun på meg to runde tinger med ledninger i for å høre på hjertelyden til babyen og for å sjekke om jeg hadde kynnere eller rier. Falt noen kilo av skuldrene mine da jeg hørte hjerte hennes banke, for fram til da hadde hun ikke beveget seg hele morgenen heller. Satt i ca 20 min med de greiene på fordi de skulle måle det over tid, og daa sa hun at jeg hadde kynnere. "Du hadde nettopp en kynner som varte i 30 sekunder, kjente du den ikke?" Hmm.. Jeg har tydeligvis hatt mye kynnere i det siste, men jeg har trodd at det bare var snuppa som rørte på seg da kynneren har vært på sitt sterkeste. 


Denne skulle jeg trykke på hvis jeg kjente at hun rørte seg

Så kjente hun på leie og om hodet var festet. Dette har jo jeg bekymret meg litt over siden forrige kontroll siden hun da lå med ryggen sin mot min rygg. Men nå ligger hun med rumpa og ryggen til venstre og føttene ut på høyresiden min. Og det er sånn de skal ligge, for hun skal snu seg med ryggen opp eller ned når fødselen starter. Hodet hadde også festet seg, så nå er alt klart! Nå kan hun komme når som helst! 

EN LITT VERRE FØDSEL

Var på kontroll hos jordmor i dag, og alt stod fint til. Glemte å sjekke vekta, men det går helt sikkert fint! Alt annet var som normalt. Fikk høre hjerteslagene til snuppa som lå på 150, og alt stod fint til der inne. Hun er aktiv og vokser. 
Men, i følge jordmoren har hun lagt seg med ryggen langs min rygg. Det er grunnen til at jeg kjenner så mye aktivitet i navleområdet. Dette gjorde forsåvidt ikke noe, men hvis hun ikke snur seg før fødselen, så kunne jeg få en litt verre fødsel enn den trengte å være. Så da må vi prøve å "snu" henne. Så de neste ukene fram til fødsel fikk jeg beskjed om å sitte mye foroverbøyd, stå på alle fire og slike ting, for å få henne til å "skli på plass" hvis dere skjønner. Fødselen skulle vist bli mye lettere hvis hun kom ut med hodet vendt nedover mot gulvet og ikke oppover mot taket. Så da satser vi på at jeg klarer å snu henne før tiden er inne! Vil jo ikke gjøre det verre enn nødvendig. 

Hodet hadde i alle fall ikke festet seg helt og sta som hun er så var det ordentlig protest når jordmoren skulle kjenne hvordan hun lå. Da skulle hun romstrere som bare det inni magen og nektet å ligge i ro. Hihi, jenta mi<3


Oida, har vokst en del de to siste ukene!

STORVASKING, IGJEN

Ja da var det på'an igjen.. Har hatt så mange småprosjekter på gang i leiligheta med bytting av handtak på kjøkkenskap og skuffer, sammenskruing av kommoder, seng og div andre ting som aldri har blitt helt ferdi fordi vi har manglet ting. Men nå har jeg bestemt meg for å få ting ferdig, så nå er det stor-rydding, og -vasking på gang! Ada har allerede vært en tur innom med nybakt brød og har ryddet ut av kjøkkenboden. Så nå skal jeg bare hive i meg litt nybakt brød, så skal jeg vaske boden mens hun er borte så hun kan bære det inn igjen når hun kommer tilbake. Så utrolig takknnemlig for at hun er her og hjelper meg, vet ikke om jeg hadde klart alt dette uten henne altså. KONTROLLEN HOS JORDMOREN - FØDSELEN +

Da har jeg vært hos jordmoren og pratet om fødselen. Gikk bedre enn jeg hadde trodd, og hun syntes jeg hadde en flott innstilling når det kom til fødselen og at jeg ville ta den litt mer "som den kommer" i stede for å gå å høre på alle skrekk historiene og grue meg til det store skal skje. Hun viste meg noen bilder og prøvde å forklare så godt som hun klarte, men mente at bildene var jo helt forferdelig å vise til en førstegangsfødene. Selv synes jeg ikke bildene var så ille. Man ser mye verre bilder i media og på nett for å si det sånn. Gruer meg litt mer og litt mindre til fødselen nå. Ved å vite hva man går til kan man kanskje forberede seg litt bedre, men samtidig så vet man at det kommer til å gjøre vondt og mer enn det, så det er klart man gruer seg til det. Også pratet vi en del om forskjellige smertelindringer og hva man kunne gjøre for å "hjelpe til" under fødselen. 

Alt er vel med lille jenta vår. Hun ligger som hun skal, med hodet ned i bekkenet(ikke festet enda), ryggen langs høyresiden av magen og beina plantet godt opp mot ribbeina på venstre side! Hjerterytmen lå på alt mellom 140 og 160, så på helsekortet skrev hun 150. Jeg har gått opp 2kg på 2 uker.. Så alt i alt har jeg gått opp 13 kg gjennom hele svangerskapet.. Huff, det begynner jeg virkelig å kjenne!
Men nå skal jeg hive meg i seng. Fikk ikke sove før klokken var seks i morgest, og enda da våknet jeg hvert tiende minutt og kaldsvettet og gudene vet hva. Blir bare verre og verre å få sove om natten, og nå tror jeg jeg begynner å bli forkjølet i tillegg.. Får bare prøve å sove litt mens jeg kan i håp om å ikke bli syk nå. Også kommer de siste svarene på spørsmålsrunden i løpet av dagen, så hvis noen har flere spørsmål, så må dere skynte dere å spørre!

Trykk HER for å komme til spørsmålsrunden. Siste sjanse nå!


JORDMOR TIMEN

Var hos jormor i dag på sjekk. Fra nå av skal jeg dra annen hver uke for å passe på at snuppa ikke snur seg feil vei og slike ting. Hun lå i alle fall rette veien nå, det var det ingen tvil om. Jordmoren kunne tydelig kjenne to føtter oppe med ribbeina mine, og hodet lå nedover slik det skulle, men hadde ikke festet seg. Og det skal det vist ikke gjøre på en god stund heller. Hun sa at sjansene for at hun snur seg motsatt vei nå er ganske små, men man vet jo aldri. 
Jeg vokste på en perfekt linje, og det gjorde snuppa og. Så alt stod fint til med oss begge! Har bare gått opp 1kg siden sist, som vil si at jeg i løpet av hele svangerskapet har gått opp 11 kg til nå. Så "perfekt" vekt hadde vi også. Hjerteslagene hennes var veldig kraftig og tydelige og lå på rundt 140. Herligste lyden i verden <3

Etterpå var jeg å spiste frokost med Sandra og Kristine og pratet en stund, kjempekoselig! Hentet Mikael i barnehagen, vært hjemme hos mamma å hentet ned play station 1 og nintendo 64! Har spilt litt på PS1, og er redd for at det kan bli en kraftig scenebetennelse i venstre tommel hvis jeg skal fortsette å spille.. Blir litt ivrig så trykker alt jeg klarer på de stakkars knappene.Random, men se den nydelige fargen på det huset her! Ikke helt min stil altså, så personlig håper jeg det skal males! :P

Hvordan har din dag vært? Og hva syns du om fargen på huset?


TIME HOS JORDMOR, PANISK?

Var hos jordmoren i går. Alt stod fint til, hjerterytmen lå på 140 denne gangen også og målene var akkurat på streken! Smertene jeg har hatt i magen når jeg går skyldtes mest sansynlig livmorsbåndene som strekkes. Det var ikke farlig, men jeg skulle bekymre meg hvis det kom og gikk til normalt også. Hadde også utslag på hvite blodlegemer eller noe, som kunne bety at jeg hadde urinveisinfeksjon, men de ringte å ga beskjed i dag at det ikke var noe! Og hun mente at hvis jeg merket mindre aktivitet den ene dagen i forhold til den andre så skulle jeg ringe føden med en gang, og ikke vente å se det ann. Men det er forskjellig fra dag til dag hvor mye aktivitet hun gir fra seg alt etter hva jeg gjør og hvor mye jeg prater, så føler det blir litt feil. Er det rart gravide i dag er paniske når man får slike beskjeder? :P


Her lå vi på 3d ultralyden, rett under gjennomsnittet.

Har dere fått slike beskjeder? 

-Kine Mirjana<3

BILDER FRA 3D ULTRALYDEN

Vi fikk mange flere bilder og videoer, men dette er de to beste bildene, og videoene er vel ikke så interressante for dere. På noen av bildene er navlestrengen over øynene og hun var veldig flink i å holde armen foran ansiktet.. Hadde kanskje forventet litt bedre bilder alt i alt, men det er så absolutt ikke legens feil eller ultralyden selv, det er nok mest fordi hun, i følge faren, ikke bare får min nese og munn, men også er like sta som meg. Fikk fjernet navlestrengen fra ansiktet etter mye om og men, men armen ville hun absoultt ikke flytte uansett hvordan jeg lå eller hvor mye vi knødde på magen.  Men vi hadde en utrlolig trivelig og kul lege som gjorde hele opplevelsen mye morsommere også.

Ansiktet litt på skrå forfraAnsiktet i profil. Hun så litt småsur ut ja. Legen sa at de fleste sa at babyen så sur ut, så det var normalt.

Hva syns dere om bildene?
Har du/skal du på 3d ultralyd?

-Kine Mirjana<3 

3D ULTRALYD I MORGEN

Er egentlig bare innom for å si beklager for dårlig blogging i dag. Hadde egentlig masse å blogge om, og er jo 29 uker i dag, så skulle egentlig lagt ut det også, men har vært litt opptatt. I morgen drar vi på 3D ultralyd og er ikke hjemme før sent på kveld, så vet ikke hvor mye blogging det blir da heller, men lover å komme sterkere tilbake! Var i byen og kjøpte nye sko til både meg og Mikael, spiste på viva italia med Tony, Mikael, Thomas, Monika og Benjamin, var ved fontenen i byen og lekte en stund, på besøk hos onkel, på besøk hos mamma og de, og avsluttet dagen med å rydde og vaske begge soverommene, badet(herregud for en jobb!) og kjøkkenet. Nå er jeg på tur i seng og gleder meg masse til i morgen! Regner med dere får se bildet av lillegullet da, så får dere litt plaster på såret for alle innleggene som har vært uten bilde den siste tiden, samt dette innlegget..

God natt kjære lesere<3

-Kine Mirjana<3

KONTROLL HOS LEGEN

Nå som jeg har fått lønningen må jo regninger og ting betales. Har betalt en hel masse regninger nå og det er litt godt å få det ut av verden. Har vært på legesjekk i dag og alt var i orden med lillegullet. Hjerterytmen lå på 142 hvis jeg ikke husker helt feil. Også sa hun at hun syns jeg hadde en "jevn" mage i forhold til mange andre som har en rumpe stikkende ut her og en fot der. Har termin på bursdagen til legen min så det er utrolig koselig for henne også. Også har jeg vært hos nav og egentlig bare flydd fram og tilbake i dag og ordnet opp i ting. Liker egentlig slike dager hvor jeg føler jeg kommer noen vei og får gjort ting. Har forresten gått opp en del kilo.. ikke noe mer enn normalt da(!), men gruer meg til alle kiloene skal bort igjen. 


//random

Må bare beklage alle de kjedelige innleggene i det siste, men sånn er det bare av og til! Dag tre i challangen er parfymene mine, så kommer bilde senere av det.

-Kine Mirjana<3

SKADELIG MED ULTRALYD?

Nå har jeg fått høre så mange ganger at folk tror det er skadelig med for mange ultralyder, eller at det er skadelig i det hele og det store. Og jeg lurer egentlig bare på hvor har dere fått informasjonen deres fra? For de fleste av oss har undersøkt dette grundig og har pratet med jordmor, lege, søkt på nett og lest brosjyrer. Og det er ikke skadelig for barnet med ultralyd. Det nærmeste jeg kommer et svar på at det er skadelig er: Hvis du går hele svangerskapet med ultralydutstyr på magen så kan det jo være en mulighet for at det gir utslag, men ikke engang det er bevist. Jordmora sa at dette har de forsket mye på og de har ikke funnet noe skadelig for barnet. Så på forrige innlegg at det var flere enn meg som begynner å bli smålei av kommentarer om akkurat det der. Hadde det vært skadelig for barnet med ultralyd så tror jeg neppe vi hadde blitt tilbudt det i det hele og det store.
Til de som kommenterte forrige innlegg, så syns jeg det er kjempeflott at de av dere som nå får regelmessig oppfølging på en gang i uken eller annen hver uke får det. Utrolig synd at det må være en "feil" med svangerskapet for å få det da.. 

-Kine Mirjana<3

LEGETIME OG NY VOKSIPOSE

Var på jobb i går så kom meg ikke i seng før klokken var nærmere to i natt, alikevel våknet jeg tidlig i dag og har vært våken siden syv-halv åtte. Hentet tlf på reperasjon i går, og den har klikket allerede så skal levere den inn igjen i dag.. Skal en tur til legen i dag å prate om div småting, også kommer statusoppdatering og magebilder litt seinere i dag. 

Nå ligger babyen og sparker og styrer som bare det! Utrolig godt og lettende etter smertene i går! Begynte å bli redd for at noe var galt, men det virker som alt er normalt inni magen her :)
Også fikk jeg en voksipose hos mamma her om dagen. 20 kr på et loppemarked eller hva det var! 
Syns den var utrloig fin til bare 20 kr! Ser lite brukt ut.

Men nå må jeg vel komme meg i dusjen og litt sånt. Prates seinere i dag! 

-Kine Mirjana<3

3D ULTRALYD BESTILT

Da har vi endelig bestilt 3D ultralyd! 
Leitet litt på nettet og det kostet 1000 kr for 20-30 bilder, avhengig av fosterets leie, samt videoklipp og utskrift av de beste bildene på fotopapir av høy kvalitet. Også tar de en gjennomgang av fosterets anatomi og måler hjertefrekvens og størrelsen på fosteret. Nå gleder jeg meg! Også får vi jo vite mer enn 60% hvilket kjønn det er! Men nå har jeg fått beskjed om at jeg ikke har noe valg, jeg har bare med å presse ut ei jente. Tante har vist allerede kjøpt henteklær og rosa helseteppet, og det hadde jo vært litt kjipt om det var en gutt da! 


Bildet er hentet fra hjemmesiden der jeg bestilte time, se så søt den den ligger og smiler!

Har hørt at jentefoster har raskere hjerterytme enn gutter, og jenter ligger på rundt 150, og det var jo det min lille baby hadde forrige gang jeg var hos jordmoren.
Har dere hørt om dette? Og tror dere på det? 

-Kine Mirjana<3

FØRSTE TIME HOS JORDMOR

Var på første time hos jordmora i dag, og alt gikk greit. Jeg vokser som normalt og babyen vokser som normalt. Fikk høre hjerteslaget, og det var en helt annen opplevelse å høre bare den enn å høre den via ultralyd-"verktøyet". Med dette utrstyret syns jeg det ble mindre bråk, og den fikk skilt ut hjertelyden fra alt annet. På slutten sparket babyen bort utstyret. Pratet med henne om 3D ultralyd, og hun sa at det var ikke farlig, og det skulle gå helt fint! Så tror nok det blir 3D ultralyd på meg! Målene på morkaken/magen var flotte, og hjerte lå på ca 150. Fikk masse informasjon, litt mer enn nødvendig siden jeg har spurt så mye rundt og har opplyst meg selv ganske tidlig. Hun syntes det var flott at jeg var så godt i gang og hadde kjøpt bilstol, seng, vogn og div allerede. 


//google - slik målte hun morkaken/magen


Men nå har jeg fått kameraet så kommer et innlegg litt senere, akkurat nå holder jeg på å installere masse greier til kameraet mens det ligger på lading. Gleder meg til å bruke det!

Første time hos jordmor gikk helt greit. Hvordan var deres første time eller har dere ikke hatt enda?

-Kine Mirjana<3

3D ULTRALYD?

Har tenkt mye på 3D ultralyd. Har veldig blandede følelser for det og er litt usikker.
Heller vel mest for det, rett og slett fordi de jeg har pratet med som har vært på det angrer ikke i det hele tatt, mens de som ikke gjorde det angrer veldig. Ungen får man jo se uansett når den kommer ut, men det skal vist være en fantstisk opplevelse, og det er vist verdt det.


Første ultralydbilde


//Google - 3d ultralyd

Det er ganske stor forskjell! Man får jo mange flere detaljer og man får bilder, video og lydklipp av hjerte som banker hvis jeg ikke tar helt feil. Og da får vi jo vite kjønnet også. Tror det er ei jente, men er ikke sikker, og vil ikke kjøpe inn klær og div også skulle det vise seg å være en gutt.

Så hva tror dere? 3D ultralyd eller ikke?
Hva er deres erfaringer?

-Kine Mirjana<3

ANDRE ULTRALYD

Var på min andre ultralyd i dag, eller det var vel gjerne tredje ultralyd for min del. Var jo en gang da jeg var nesten 14 uker på vei, men den var innvendig, og fikk ikke se så mye nnet enn hodet fra øversiden og hjerte fordi han mest bare skulle sjekke at alt var i orden siden jeg hadde hatt blødninger. Hadde tatt med meg de 3 gudmødrene slik at de skulle få være med å se, men fikk ikke ta med alle 3 så da ble det for dumt om bare 1 eller 2 skulle få være med, så gikk inn alene. Gudmødrene hadde det vist fint på venterommet så det var ingen sure miner, var jo ikke min feil så! :)

Fikk se babyen når den gapte og svelgte fostervann, og den hadde tommelen i munnen en stund og sparket en god del under ultralyden. Vi prøvde fortvilt å få profilbilde av hele babyen, men den lå slik at det var umulig å få føttene med på bilde. Ble mye bedre bilde enn forrige gang så er fornøyd uansett! Jordmoren prøvde for harde livet, men babyen nektet. Så det var enten kroppen eller føttene. Må helt ærli si at jeg trodde det var en hånd som lå helt oppe med ansiktet, men det ser jo mer ut som en fot..
Sprek liten krabat i såfall!Lille babyen vår <3

Fine bilder?
Har dere vært på ultralyd hvor babyen ikke vil ligge sånn som du vil? 

-Kine Mirjana<3

ULTRALYD + BILDE

Da har jeg hatt min første ordentlige ultralyd!
Det var en herlig opplevelse. Fikk se alt, og jordmoren var veldig flink å fortelle hva som var hva og pekte og styrte. Hjertet dunket fint og alt var flott. Mamma hadde smurt meg en brødskive med nugatti til frokost slik at vi skulle komme oss fort til byen. Normalt spiser ikke jeg nugatti, men tenkte ikke noe over det og heiv innpå for å få i meg noe mat. Da jeg lå i "stolen" og fikk se babyen min spurte hun hva jeg hadde spist til frokost. Skjønte ikke helt hvorfor hun skulle spørre om det, men så spør hun om jeg spiste rett fra sukkerskåle, for babyen var så urolig. Så da fikk jeg se på nært hold hvordan sukker påvirker babyen.

Ellers så lå babyen rart til så hun sa det var vanskeli å måle det som skulle måles så jeg må komme tilbake om 14 dager. Hun kunne ikke fastslå noe fordi babyen lå å kneip beina sammen, men hun kunne ikke se noe mellom beina så det var 60% sikkert at det blir ei lita jente. Kjenner hun sparker og rører seg oftere og oftere nå, og det er herlig. Siden hun lå så rart til fikk vi heller ikke tatt noe profilbilde, men det går fint. Fikk se helle fra alle vinkler og hun har det flott så det kan jeg leve med! :)


Her er det orginale bilde


Her har jeg tegnet på slik at dere og skal skjønne dere på bildet.

Snuppa mi <3

-Kine Mirjana<3

hits