Mirjana Torín

BARN OG PLASTER

Mirjana er en tøff liten frøken. Hun tåler det meste, og det er sjeldent hun gråter hvis hun slår seg, da er hun ganske overtrett hvis hun slår på tåre-krana.
Men hun ser an reaksjonen til oss voksne også. Blir jeg hysterisk, blir gjerne hun og det. "Overser" jeg det, gjør som regel hun og det. Er hun alene, og tror ingen ser at hun har falt, så børster hun det bort, reiser seg og går videre. De få gangene hun gråter, så hjelper det som regel bare å anerkjenne at hun har vondt, også er det over. Eller den klassiske blås og sussen. 

Men et morsomt lite fenomen, som jeg tror gjelder de fleste barn, er plasteret! 
Når Mirjana først har bestemt seg for at hun trenger plaster, så blir det altså ikke bra igjen før hun får plaster. Jeg prøver å lære barna at man trenger ikke plaster hvis det ikke blør. For plasteret skal hindre at man blør, det gjør ikke noe med smerten. Det blir jo fort dyrt hvis to fryktelig aktive barn skal ha plaster hver gang de slår seg... De har begge godtatt det, og det går som regel bra. Men min mening om hva som er blod, og deres mening, er vist veldig forskjellig. 

Nå kom Mirjana inn med, jeg vet ikke om jeg kan kalle det et skrubbsår engang, men hun skulle ha plaster. For det var en tynn rød stripe, som kunne minne om blod. Og når hun først har for seg at hun blør, så må det et plaster til altså. Jeg fikk overtalt henne til at hun ikke trengte på begge knærne da...
Og der var alt bra igjen, og man kunne springe ut å leke videre! Hurra for askepott!

 

#Barn #Children #Sår #Plaster #Prinsesse #Askepott #Cinderella

DAGENS OUTFIT

Her er dagens outfit på Mirjana. Elsker den freshe fargen på genseren! 

Hva synes dere om outfitet til Mirjana?

MIRJANA BLE BITT

God kveld. I dag har vært en slitsom dag. Skulle egentlig bare på jobb å vaske fra 7-9, men ble full dag på meg, så var ikke ferdig før halv 4. På vei til barnehagen ble jeg oppringt, av barnehagen. En annen unge hadde bitt Mirjana i fingeren. Det var ikke så "ille" som jeg hadde forestilt meg. Er så vidt et lite sår. Har sett flere damer som har blitt forbannet og rasende når noe sånt har skjedd med deres barn. Men hvet dere hva? Sånt skjer! Jeg synes så klart synd i Mirjana, men jeg er ikke sint på hverken barnet, moren eller personalet i barnehagen. Hvorfor skal man være det? Barn er barn, og det kunne like gjerne vært Mirjana som beit. 


Vi hadde en kjempkoselig morgen. Dusjet, lekte og koste oss.

Hvordan hadde du reagert?

MIRJANA OG ONKEL - VIDEO

MIRJANA SOVNER MED BORDET - VIDEO

Lovte dere skulle få se en video. Mirjana sovnet nemlig med matbordet i forrige uke, mens hun spiste vafler. Hun fortsatte faktisk å spise etter hun var "sovnet". Hehe, skjønnestee frøkna i verden altså! 

Hva synes dere om videoen? Tenkte jeg skulle legge ut filmer litt oftere hvis det falt i smak? Skulle jo vist dere hvor flink hun er å danse også. 

Og husk at dere kan vinne et par øredobber HER

BABY OUTFIT

Vet ikke om det kan kalles babyoutfit lengere. Men tenkte jeg skulle bli flinkere å vise dere hva Mirjana har på seg, for det er faktisk flere som har spurt etter. I dag er hun veldig glad i mamma og pappa!


SJOKOLADE FONDUE

Helga har vært ganske fantastisk om jeg får si det selv. Ble ikke noe blogging da heller. Fredag etter jobb dro vi utover til Efjord på middag hos moffa og Heidi. Fikk servert taco, og det er jo aldri feil! Til dessert var det sjokolade fondue. Noe som vistet veldig godt på lillefrøkna. Hehe.. (se bilde under). Var der til sent på kveld og vi fikk alle gaver fra syden turen de nettopp var på. Mirjana sovnet så snart vi satt oss i bilen, og til halv 11 dagen etterpå! Hun er som regel oppe i 6 tiden. Og senest 8. Var utrolig godt å få sove lenge, men våknet jo i panikk siden hun ikke hadde lagd en lyd!

Lørdagen var vi i byen å handlet gave og litt andre småting. Og når kvelden nærmet seg dro jeg til Sissel for å feire bursdagen hennes. Der fikk vi servert reker og kongekrabbe. Var nydelig godt! Hadde brukt mange timer på å lage henne et kort, så å se hvor mye hun satt pris på det var kjempekoselig. Det var vist den beste gaven hun hadde fått, og det var kjempegodt å høre! Har virkelig noen flotte venner jeg!
Og søndagen var vi ute og gikk tur, og hos mamma å spiste middag. Så en kjempekoselig helg alt i alt!Hvordan har deres helg vært?
Har dere gjort noe koselig? 

STAKKARS LITA

I går leverte jeg ungene ganske sent i barnehagen i forhold til normalt. Så de var på tur ut. Kledde på Mirjana utedressen, og i det vi nesten var ferdig å kle på så skled hun og slo legga rett i en benk.. TRøstet henne og skulle gå for å hente smokken, og da så jeg at hun blødde. Og det var ikke bare litt heller.. Gikk på badet og fikk ordnet litt papir for å tørke henne. Og hun sluttet å gråte med en gang hun fikk smokken, så det gikk nok bra. Sluttet å blø ganske fort og, men jeg hadde så vondt i meg.. Hun fikk den kulen på leppa også.. Men det gikk fint, så jeg ba de bare om å ringe hvis det skulle være noe. Når jeg hentet henne var kulen borte. Så som dere kanskje skjønner så var det ikke så ille, men jeg får enda vondt i meg av å tenke på det. Hun har jo ikke slått seg noe spesielt opp gjennom året så..

Nå er det leggetid, så skal få ungene i seng, og litt senere får jeg nok besøk igjen. Elisabet var her en tur i går kveld, og tror vi avtalte at hun skulle komme en tur i dag og. Det blir nok veldig koselig! Men det blir datatid fram til da. Må jo gjøre noen blogg-besøk! Også må jeg få ryddet opp og sortert bildene på dataen.. Er alt for flink å bare legge de på skrivebordet..


Koser seg med kjeks

Hva er deres planer for kvelden?

Husk spørsmålsrunde HER og giveaway HER

 

MIRJANA FYLLER 1 ÅR I DAG!

Det er så utrolig å tenke tilbake nå. Et helt år er gått siden du kom til verden, og det er 1,5 år siden jeg fant ut at jeg hadde et lite mirakel i magen. Husker alle tankene og all forvirringen rundt det hele. Hvor redd jeg var og hvor alene jeg følte meg. Enda jeg aldri hadde vært så lite alene før. Jeg hadde jo et lite menneske inni meg. Tankene om å bli alene mamma i en alder av 19 år var skremmende til å begynne med. Men med tiden ble det godt. Jeg gledet meg masse. Meg og deg, for alltid!

Det hadde vært slutt i 2-3mnd med meg og pappaen din, og vi hadde ikke snakket noe på den tiden.. Men etter vi fant ut at vi skulle bli foreldre bestemte vi oss for å være venner og prøve så godt vi kunne å komme overens fordi det var det beste for deg. Ikke bare kom vi overens, vi forelsket oss igjen også. Månedene gikk, og mens andre gravide får hormoner som bare det og krangler mannen ut av huset, så hadde vi det som perler på en snor. 

Så kom dagen, 4 dager på overtid kom vårt lille mirakel. Aldri hadde jeg kunne trodd at en fødsel kom til å være så fantastisk. Både graviditeten og fødselen var som en lek. Men på det tidspunktet jeg fikk deg i armene så innså jeg at det hadde ikke gjort noen ting om jeg hadde det vanskelig. For å skape noe så perfekt som deg, er verdt alt i verden. 

Du har utviklet deg i en rasende fart. Minnes stundene du lå i armene mine, helt i ro og bare så på meg. Vi kunne se på hverandre i timesvis. Og til tider ble jeg sittende og felle noen tårer av å tenke på hvor flott du faktisk var. Det kan jeg enda gjøre. Nå går du rundt om kring, har en egen personlighet og en egen vilje. Du kan si noen ord, og gjør deg godt forstått. Har flere ganger blitt overrasket over hvor mye du faktisk kan og skjønner til å være så liten. Også er du jo verdens største mammadalt! Hvis pappa klemmer og susser på mammaen din så kommer du løpende og surker til du får komme opp. Så lenge du får være med på sussen så er det greit. Hehe.

Får hele tiden høre at du er verdens største solstråle, og det er du! Men tror de må komme å besøke oss på ettermiddagene, for du kan være bra sta og surkete du og. Bare ikke når andre ser på! ;) 


Mamma elsker deg så høyt at det finnes ikke ord! 


MIRJANA HAR FÅTT GAVER + NY JOBB

I dag har jeg(dronningen), prinsessa, prinsen, kongen i huset og gudmor Mariell kost oss med vafler. Når ungene var i seng fikk jeg og Mariell opplæring til den nye jobben vår over tlf. Vi har fått tildelt blandt annet ipads, klær og leiebil som vi skal bruke i ukene framover. Vi skal nemlig reise mellom de forskjellige rema butikkene i nærheten og gjøre en brukerundersøkelse. Blir morsomt å jobbe sammen med Mariell, og håper vi møter mange vennlige mennesker som gidder å ta 5 min av sin tid til å svare oss! I morgen skal vi til Rema 100 Ankenes, så kom dit alle sammen! 

Mariell har også vært innom med julegave og bursdagsgave til prinsessa. Hun var klar over at hun trengte det ganske snart, så hun fikk det like greit med en gang. Hun fikk en lilla vinterdress i reima merket, og en ulldress til å ha under. Den var litt stor så Mirjana plagdes litt med å røre seg, så hun ble litt småsurken når hun måtte prøve den. Lurer på om jeg skal bytte den i en str mindre, eller om hun kanskje trenger den i den størrelsen. Aner jo ikke hvor mye hun kommer til å vokse i vinter så.. Men de var kjempefine, og vi er veldig fornøyd! De var til og med lilla! "Tusen takk gudmor Mariell!"


Ble utrolig dårlig bilde av dressen da..

Var det ikke fint?

DET STØRSTE BURSDAGSØNSKE TIL MIRJANA

Det er fortsatt mange som spør hva Mirjana ønsker seg til bursdag og jul. Og det vi ønsker til henne, aller mest, må være en ny bilstol! Det er på tide å bytte ut babystolen i en større modell. Og jeg har sett litt på tester og funnet en vinner. "BeSafe bilstol iZi Combi X3 ISOfix" heter den. Det er en bakovervendt stol, og kom ut som best i test på blandt annet tv2 hjelper deg. Den er litt dyr og ligger på rundt 4.500kr. Men når det kommer til sikkerheten på barna så kan jeg ikke tenke på pengene. Så vi ønsker enten at mange/alle går sammen så hun får seg bilstol, eller penger så vi kan kjøpe det til henne.


Her er bilde av bilstolen. Fargen er ikke nøye, men det hadde jo vært kult med en lilla!

Flere ønsker finner dere HER

ØNSKER TIL 1 ÅRS DAGEN

Har lovet å komme med en liten liste over ønskene til Mirjanas bursdag. Dette er bare det jeg kommer på i farta, men uansett hva hun får så blir hun nok veldig fornøyd! Og bildene er bare til illustrasjon, så ikke tenk for mye over det. Men har lagt link til bildene i beskrivelsen helt nederst hvis noen skulle få lyst til å kjøpe akkurat det som er på bildet. 


  1. Xylofon - 249,- HER  Barneleker generelt er veldig fint, og gjerne med lyd. Har måtte lagt oss i støvet og funnet ut at vi må nok tåle litt lyd, for Mirjana hopper av glede når noe lager lyd. Xylofonen tror jeg er perfekt for henne, for den er utrolig enkel å få lyd av, det er jo bare å slå den. Og hun er flink til det! Hehe..
  2. Ullklær - 229,75,- HER Ull er gull, og det trenger hun masse av nå til vinteren! De er mye ute i barnehagen, og da er det kjekt med masse ullklær!
  3. Stonz - 374,- HER Dette er "babysko" som jeg kaller det. De er ikke harde, og dermed perfekt for små barneføtter som enda lærer seg å gå og å kjenne underlaget. Fåes med og uten for(avtagbart) så de kan brukes på alle årstider. Vi har et par lignende i merket "reima" og elsker de! Trenger så klart ikke være dette merket, for disse er ganske dyre..
  4. Penger - Vi sparer så snuppa skal få seg 1 års fotografering, så penger er kjempeflott. Hvis det er noe til overs etter fotograferingen så skal det så klart inn på sparekontoen (eller den rosa sparegrisen hennes).
  5. Onepiece - 199,- HER(mamma) og HER(pappa) Koseklær til hjemmedager savner vi. Disse var jo spesielt søte da!
  6. Bodyer - 99,- HER Klær generelt i str 80. Spesielt bodyer og strømpebukser får man aldri nok av. Er langt fra kresene, så alt taes i mot med stor takk!
  7. Strømpebukse - 59,- HER(mamma) og HER(pappa)Dette var vel egentlig det samme som forrige punkt, men strømpebuksen var så søt at den måtte få et eget punkt! Hehe.
  8. Vinterdress - 499,- HER Gode varme vinterklær. Som sagt er de mye ute i barnehagen, så hun trenger nok en tykkere og varmere dress, votter, lue, osv.
  9. Babyakebrett - 179,- HER Akebrett med rygg og sele(r). Håper vi får vært mye ute i vinter, og da blir nok denne veldig kjekk både for å dra henne etter oss og for at hun skal få ake og ha det morro.

FØRSTE TANN!

I dag når vi var på vei hjem fra jobb satt jeg meg sammen med ungene i baksete. Vi lo og hadde det morsomt, da jeg plutselig så et hvit prikk på tannkjøttet til Mirjana. Og jeg begynte å nevle og skulle kjenne, prøvde å få henne til å smile på nytt så jeg fikk se. Men hun skjønte vel tegninga og ville jo altså ikke vise meg det. Men etter litt om og men så fikk jeg endelig se. Og der var det en bitteliten tann som så vidt stakk opp fra tannkjøttet på frøkna. Måtte så klart kjenne og, i tilfelle det bare var en smule eller noe, men neida. Det var en ordentlig tann. "Ho har fått ei tann!!!" ropte jeg, så tror gubben i forsetet skvatt litt. Han nikket bare. Spurte om han hadde sett den, men det hadde han ikke. Vi har lenge trodd at hjørnetanna kom til å komme først. For man kan se en "kul", men den er ikke kommet gjennom enda. Måtte prøve å ta bilde så han fikk se med en gang. Jeg blir jo så engasjert og har ikke tid til å vente på at han skal se det når vi kommer fram. Ble et dårlig bilde, men det vises litt.  


Ser jo enda dårligere ut på dataen siden bildet ble så stort.. Tatt med tlf og zoomet inn. Skal prøve å få tatt bedre bilde i morgen.

Når fikk deres barn sin første tann? Mirjana er 10 mnd nå.

Husk å meld dere på konkurransen HER

BARNEHAGE JENTA MI

I dag har frøkna vært i barnehagen. Gikk veldig bra, som forventet. Ikke noe surking eller noe. Fikk spise med de andre, besøke storebror på stor-unge avdelinga og leke litt ute. Adriana var og der, og når vi skulle dra så ville hun være med stakkars. Onkel og Rosa kom akkurat når vi hadde satt oss i bilen, så da ble hun nok glad! I morgen skal vi komme å spise frokost sammen med de andre også skal hun få være ute med ungene mens jeg sitter inne. Tror ikke det blir noe problem. Hun kan være litt mammadalt hvis jeg er i nærheten, men ser hun meg ikke så går det bra. 

Fikk mye skryt av henne og de mente at nå kom de nok til å krangle om hvem som skulle ha ansvaret for henne. Hehe. Hun er fåreløbig den minste i barnehagen. Vet det kommer flere barn, men vet ikke hvor gamle de er. Så ut som hun trivdes veldig godt i barnehagen, så tror dette går bare fint videre også. 


Hehe, ikke helt med


Søte lille sekken. Med en tom "tutkopp" og to smokker


For opptatt av å bli tatt bilde av, fant jo en stein mamma! En stein!


Ute å utforsker


Jippi, ut å leke!

Hvordan gikk det første dagen i barnehagen for deres barn?

TULLE NATT OG FØRSTE DAG I BARNEHAGEN

I natt har Mirjana vært veldig tullete. Stod opp klokken 12 og var våken til 2.. Masse energi og skulle bare leke.. Men siden jeg har jobbet hele uka og helga så gjorde det ikke meg noe, da fikk jeg være litt mer sammen med henne. Hehe. Nå skal vi ha første dag i barnehagen. Kjenner jeg har litt sommerfugler i magen. Tror hun kommer til å trives der, men det er litt ekkelt for mor å gi slipp.. Tenk at hun har blitt så stor! Det jeg er mest redd for er nok å gå glipp av ting. Jeg har liksom alltid sett for meg at jeg skulle være den første som fikk se henne ta sine første steg, oppdage den første tanna, osv. 


Godt med banan, og så flink å spise selv


Suttet som en gal på smokken, men skjønte ikke hvorfor det ikke kom vann i munnen..


Åja, man må ta ut smokken! Men nå er jo glasset tomt.. Alt vannet ligger jo utover bordet..

Noen andre som var redd for å gå glipp av ting når de begynner i barnehagen?

BABYOUTFIT - SØT SHORTS

Her har dere dagens baby outfit! Synes slike shortser er så søtt på små babyer.
Søta mi!

Ellers i dag har vi vært i Efjorn å hjulpet mor i huset. Mirjana synes støvsugeren er veldig morsom og følger etter den når jeg holder på.. Nå skal vi på butikken en snartur og kjøpe inn litt grillmat. Må bare ta vare på den solen vi får, så i dag blir det ut å grille med mamma og de! Kos dere masse i dag, så høres vi i kveld eller i morgen!

ET ØNSKE I OPPFYLLELSE - BILDEMIRJANA STÅR

I den siste tiden har det vært lite blogging, så tenkte jeg skulle komme med en liten oppdatering. Mirjana er for tiden høyt, lavt og over alt. Man kan ikke snu seg et sekund. Også skal hun klarte over alt så har blitt en del knall og fall, men hun er rask opp igjen og avgårde. Og de siste dagene har hun vært veldig mammadalt, surken og mye våken på natten..

Hadde min første jobbhelg i helga som var. Var både rart og godt. Føltes veldig naturlig å komme på jobb igjen, men hadde glemt en del småting, så var litt nervøs i starten. Gikk bedre ut over dagen, og søndagen gikk enda bedre. Og etter jobbsamlingen i Oslo forrige uke så var jeg full av motivasjon og gledet meg til å jobbe igjen. Siden jeg jobbet helg så var det mye kunder, men når det var rolige perioder fant jeg alltid noe å gjøre. Nå stod jeg ikke bare i ro og ventet på at dagen skulle være over, så dagen sprang jo nesten fra meg. 

Også hadde jeg bursdag på søndagen. Jobbet, så gjorde ikke noe stort. Tenkte vi skulle ta det igjen neste mnd heller. Også kanskje det blir "kakebursdag" i helgen. Når vi snakker om kake så lagde faktisk Tony og ungene kake til meg som jeg fikk når jeg kom hjem fra jobb på søndagen. Og den var kjempegod! 

Nå ligger Mirjana på gulvet med stumpen i været og leker. Satser på at hun sovner snart så jeg får gjort noe i huset. Skal prøve å blogge litt oftere. Ser selv hvor lite bilder som blir tatt av Mirjana når jeg ikke blogger, og jeg vil ha masse bilder av henne! 


Hun gjør ikke noe annet enn å stå i senga for tiden.

 

BABYTREFFET

Frøkna sovna for ca en halvtime siden, så nå sitter jeg å sløver med dataen og tv'en. Var jo på babytreff i dag, var kjempekoselig! Men det resulterte jo og i at jeg ikke fikk ligge formiddagsluren sammen med henne. Og det kunne jeg ha trengt etter går kvelden og natten.. Men Tony var grei nok til å ta henne med seg til oldemoren hennes så fikk jeg sove litt. Kjenner alikevel at det blir tidlig kveld på mor i huset.

Denne gangen var vi bare 3 stk på babytreffet(4 med en pappa), men det var veldig koselig. Kjente ingen av de fra før av så var morsomt å bli kjent med flere mødre og kunne dele erfaringer osv. Også var det stor forskjell på ungene enda de lå ganske likt i alder. Mirjana var den eneste som kunne krype, så hun krøp bort og lugget Monica, den ene babyen, i håret når hun sov stakkar.. Også var hun å klartet og styrte og fant noen skapdører som var veldig morsomme.


Gullungen til mamma den ene dagen vi hadde sol!

SYK LITEN FRØKEN

Mirjana stakkars er blitt litt syk. Kjennes ikke ut som hun har feber, men hun er tett i nesen og snørrete og har litt ekkel hoste. Skulle egentlig til byen i dag å si hade til gudmor Cecilie som skal til syden på fredag, men viste ikke om jeg turte å dra å farte med Mirjana når formen er som den er.

Mirjana bruker å sove en liten lur i 6 tiden, men i går var hun for opptatt og nysgjerrig på hva broren holdt på med, så den ble det ikke noe av. Så ble hun skikkelig overtrett. Fikk en stor porsjon med grøt og fortsatte og surke fordi hun var så trett. La henne i sengen, og etter 5 minutter så var hun borte. Jeg var kjempesliten og trett og overlykkelig over at hun sovnet halv 8 og planla å gå tildlig i seng. Men lykken varte ikke lenge. Hun våknet etter bare en liten stund og hun holdte på i evigheter. Virket som hun hadde vondt, så tok henne opp, la henne på brystkassen også strøyk jeg på ryggen hennes. Vi lå sånn å koste i en halvtime, og hun fikk ut masse luft. Og da sloknet hun igjen. Da var det natt på mamman og kan jeg fortelle dere. Og godt var nå det, for kvart over 1 var hun våken igjen... Og denne gangen var det ikke noe surking eller noe, hun var bare våken, i 2 timer.. 


Tulljenta ja! <3

Hvordan har deres natt vært?

MIRJANA REISER SEG ETTER TING

Lille 7mnd frøkna til mamma overrasker gang på gang. Hun har begynt å reise seg etter ting nå. Er det "høyt" står hun på knær, men er det lavt står hun på føttene, men lener seg over. Hun var oppå bordet her i ste og rev overenne blomsteren min.. Hun begynte natt til mandag. Når jeg våknet en gang på natten så jeg at hun stod på kne i sengen og prøvde å få tak i sparebøssa som står på kommoden ved siden av. Fikk henne til å sove igjen, men våknet på morgenen av et dunk og hylgråt. Jeg sprang rett bort til senga for å se, og hun lå på ryggen og gråt med en kul i panna. En ganske stor kul også. Regner med hun har slått seg i sengekanten, for det er jo ikke så mye annet å slå seg i der. Huff, mammahjertet.. Det gikk fort over for henne, men jeg ser kulen hver dag, så tror hele greia var verre for meg..


Her kan dere se "kulen" som nå bare er blåmerker.. Stakkars jenta til mamma..


Mamma, jeg vil opp!


Haha, bleierompa <3


Det var en fin blomst, kanskje vi skal prøve å rive den ned?

Når begynte barnet ditt å reise seg etter ting?

Minner om konkurransen >>HER<<

ÅH, SÅ HERLIG!

God morgen folkens. I går var jeg så heldig at mannen ga meg litt massasje på kvelden mens vi så på tv. Også tok jeg meg en lang dusj, helt til det var fritt for varmtvann! Er ikke ofte jeg får bruke mer enn to minutter i dusjen, så det kan jeg love dere var godt. Mirjana våknet i ett tiden, og jeg prøvde å gi henne smokken, men i det siste har hun bare våknet mer av å se meg på natten fordi hun heller vil stå opp å få pupp. Tony var ikke sovnet, så spurte om ikke han kunne ta henne. Vi prøver jo å ikke gå henne i søvn eller at hun skal få pupp, og spesielt på natten har ikke jeg tålmodighet til å gjennomføre det. Og hun har ikke spist på natten på evigheter, så tror bare hun skal være litt vanskelig.  Også våknet hun i 4 tiden igjen, ga henne smokken også sovnet hun igjen. Våknet i seks tiden når Tony stod opp, og da fikk hun mat, også sovnet vi igjen. Sov faktisk helt til halv 9!

Nå kryper Mirjana rundt her å studerer alle plasser som ikke enda er studert. Elsker morgenene med Mirjana. Hun er så fornøyd og glad og holder seg opptatt i evigheter. Men etterhvert som dagen går så må hun underholdes mer og mer. Nå ligger hun ved siden av her og prater og styrer. Og tidligere når hun ble lei og sliten og ville opp så surket hun bare til hun ble plukket opp. Nå har hun begynt å krype til der jeg sitter og prøver å dra seg selv opp sofaen før hun surker. Snakker om sola så kommer hun! Nå ligger hun med føttene mine og drar meg i buksa!

Og Mirjana har denne morgenen også lært seg å krabbe-krype! Haha. Altså, for dere som har sett filmen hvor hun kryper (HER) så er det en blanding mellom åling og kryping. I dag har hun krabbet rundt her ordentlig! Så stolt over lille klompen min! Men nå skal vi kose oss videre denne flotte morgenen!


Ah, gleden av å være mor <3 

7 MND JENTA MI

Mirjana er 7 mnd i dag! Kommer innlegg i morgen. Har vært en lang og slitsom dag..

BABYOUTFIT - LILLA

I dag har vi tatt i bruk noe av det vi fikk fra Danmark. Og for de som spurte hvor det var bestilt så er det >>HERFRA<<. Butikken heter lillemille. Av det hun har på seg i dag så er det buksen og smekken som er bestilt derfra. 
Gulljenta mi <3

Hva syns dere om outfitet?

MIRJANA HAR LÆRT SEG Å KRYPE - VIDEO

Her kommer videoen jeg har lovt dere. Hun knør litt mer på filmen enn hun bruker å gjøre, men flink er hun alikevel! 

Er hun ikke flink?
Når lærte deres barn å krype? 

MIRJANA HAR LÆRT SEG Å KRYPE

For en uke siden begynte Mirjana å krype. Nå gjør hun nesten ikke annet. Hun er så flink! Også er hun så søt når hun kryper, og du ser på hele henne hvor fornøyd hun er med at hun kommer seg dit hun vil. Hun kom seg dit hun ville før og, men det var mye roting. Nå kan du legge noe et stykke framfor henne også piler hun avgårde. Blir bare flinkere og flinkere for hver dag som går. 


Kan prøve å filme henne når hun kryper hvis noen vil se hvor flink hun har blitt?

Å LA BARN SOVE PÅ MAGE?

De siste dagene har Mirjana absolutt skulle sove på mage. Personlig er jeg livredd for at noe skal skje, så jeg snur henne tilbake på rygg igjen. Noen ganger våkner hun, men da bruker jeg heller litt tid på å få henne til å sovne igjen. Jeg har hørt så mange historier om krybbedød og div, og vi har hatt krybbedød i familien. Det sies jo at det kan være arvelig, så da blir jeg enda mer nervøs.
Hun er jo veldig sterk og snur seg helt sikkert rundt eller reiser seg opp om det skulle være noe, men man vet aldri. Og i tillegg så har man jo ikke samme krefter når man akkurat har våknet, eller mens man sover som man har ellers. I kveld har jeg også på henne en sånn "sovepose" for at hun ikke skal få til å snu seg. Forhåpentligvis fungerer det så jeg slipper å vekke henne unødvendig.
Hva synes dere? La barna sove på magen eller snu de?

BABYOUTFIT

Bare innom for å vise dere outfitene til Mirjana fra i går og i dag. 


Sol og fint vær i dag, så vi skal ut nå og da må solhatten på, venter bare på at Mariell skal komme. 
Og har hun ikke blitt flink å stå på alle fire? Hun prøver og prøver og blir bare flinkere for hver dag som går! Like før hun springer fra meg..!

Ha en flott dag i det fine været alle sammen!

Er det fint vær hos deg i dag?

SLITSOM NATT

God formiddag! Er ganske sliten og trett i dag. Mirjana var i seng allerede klokken 7 i går kveld, men måtte gå henne i søvn 3-4 ganger. Halv fire stod hun opp og var våken i nesten 2 timer. Også våknet hun 1 time senere av vekkerklokken til Tony, så jeg har kun sovet ca 3 timer i natt.. La meg sammen med henne når hun hadde formiddagshvilen sin, men fikk ikke til å sove. 

Skulle egentlig til byen å møte Cecilie i dag, men jeg var i byen i går og kom på at jeg må i morgen og, så tenkte jeg heller skulle være sammen med henne da hvis hun har tid. Å kjøre til byen 3 dager på rad var litt mye, også så trett som jeg er så har jeg ikke npe lyst å kjøre. 
Men..Den er jo min, ikke ta den pappa..

Nei nå er Mirjana klengete, så vi får skrives senere. Ha en fin dag alle sammen!

BABYOUTFIT

Dagens babyoutfit er fåreløbig fortsatt nattdrakten, men dere kan jo få se gårdagens! Var på besøk hos den nye sponsoren i går, også kalt bestemor Heidi. Gleder meg til å fortelle dere om sammarbeidet, og starte konkurransen så dere kan vinne noe kjempefint! I dag har vi bare kost oss, lekt på gulvet, sett på tv, Mirjana har sovet i armkroken min mens jeg bare lå å koste med henne. Nå sitter hun sånn halv veis og ser på tv mens jeg sitter her å blogger. Får besøk i dag av Isaura og Adriana litt senere, da er det nok andre her i huset som blir kjempeglad! 

Også har jeg fått ordnet opp med den forrige internett leverandøren og føler endelig at bitene faller på plass rundt meg ellers også. Så bra dag i dag. Litt rydding og vasking blir det nok i dag også, nå som oppvaskmaskinen endelig fungerer! Men nå lekker det selvfølgelig også.. Skal alltid være noe altså.. 


Hehe, Mirjana lekte hund, la leken på nesen og prøvde å spise den.

 

FLINKE JENTA MI

Mirjana har vært veldig flink og veldig vanskelig på samme tid i natt. Hun har nå 3 netter på rad kun vært oppe 1 gang å spist i løpet av natten. Stor forskjell fra tidligere da hun var oppe hver 2 time.. Men i går måtte jeg gå henne i søvn 4 ganger i løpet av et par timer. 

Men hun er så herlig å våkne til, prater og styrer og blir så glad når hun ser meg, sparker og slår med armer og ben. Så får hun ligge med meg litt, og da ligger hun å tar meg i ansiktet å skal undersøke, hehe. Også sovner vi noen minutter før det er tilbake til å dra meg i nesa, stikke fingeren i øyet på meg, og da er det på tide å stå opp. Nå ligger hun på gulvet og leker så fint og trener på å stå på alle fire. Det har hun blitt kjempeflink til, men hun har ikke fått krypeteknikken inn enda. Men hun kommer seg dit hun vil uansett så tror ikke hun stresser med det. 

Herlighet så søt hun er der hun står på alle fire og "vaier". Flinka mi <3

Nå skal vi lage litt grøt før vi drar ut en tur. Ha en fin dag alle sammen!

GRISEJENTA

Det er farli å la pappan mate frøkna..Sånn går det ja.. 

Kosejenta til mamma

Mamma har bursdag i dag, så blir nok ikke mere blogging i dag, men slenger med et bilde. Mirjana var veldig sliten etter 17.mai feiringen i går og ble veldig kosete. Ikke ofte hun er det, så måtte jo bare nyte øyeblikket med skjønnheten min! Nå skal vi straks til mamma å spise, innlegg om gårdagen kommer nok i morgen.

Ha en flott dag alle sammen!

Snart konkurranse + Bildedryss

Vi ommøblerte for en stund siden og ordnet slik at Mirjana fikk et "lekehjørne". Nå begynner jeg å revurdere det og lurer på hvor lurt det egentlig var. Hun kryper under bordet og setter seg fast, finner ledninger osv. Ikke så alt for lurt.. Så nå lurer jeg på om jeg skal sette møblene slik som de stod igjen sånn at hun kan ligge midt på gulvet.

Fikk sponset øyenskygge for en stund siden som jeg hadde planer om å gi bort noen i en konkurranse, men ikke snakk om at jeg skulle finne de. Fant de nettopp! De har stått rett forran nesen på meg.. De har ligget i en pose i stuen ved siden av ovnen. Jeg har ikke sett i posen engang fordi jeg trodde det var reklame og slikt til oppfyring i ovnen. Men nå er de i alle fall funnet, så da kommer det konkurranse i dag!

Her får dere i alle fall se hva Mirjana har holdt på med hittil i dag.


Se mamma, jeg sitter fast!


"Geip-spyttinga"


Her og..


Sinnataggen!


Hehe, neida jeg bare tullet! Blid som bare det!


Så må vi bort hit en tur å sjekke


Også er vi under her igjen og henter fram noen leker og smaker litt på vippestolen


Og her var det noe rart som må undersøkes..

Og nå ligger frøkna å leker med tannbørsten sin for første gang. Veldig interressant den der! Hehe, dere får se bilder senere eller i morgen. 

SE HVA JEG GJØR

I går fant jeg deler av lekematten plukket fra hverandre og ut over stugulvet. Var sikker på at det var guttungen i huset eller Tony, men nå begynner jeg å bli litt usikker. For mirjana har i dag plukket ut deler av matten og lekt med de. Og nå ligger hun å drar i ledninga til laderen, så lurer på om hun vil at jeg skal legge fra meg dataen og gi henne oppmerksomhet. 

Hun har blitt så flink å stå på alle fire. Også har hun begynt å strekke ut armene og lene seg mot meg når hun vil ha oppmerksomhet eller er trett. Hun har gjort det en stund, men det er først nå jeg kan si helt sikkert at det er med vilje og hun vet hva hun gjør. Og av og til ser hun på meg og sier mamma samtidig. Vet ikke om det siste er med vilje, men er utrolig søtt!

Nå skal jeg kose meg med snuppa og sløve resten av dagen. Ha en fin dag alle sammen!


Flinke jenta som plukker matta fra hverandre

17 MAI ANTREKKET TIL MIRJANA

Gudmoren til Mirjana var jo innom her om dagen med 17. mai antrekket hun hadde kjøpt til Mirjana, og lovte jeg skulle vise dere det. Det er så søtt! 

Blir bra når storebror får likens, bare "dress" og ikke kjole da!

Har dere funnet 17.mai antrekk til deres små?

LILLE LURA MI SNUR SEG

Mirjana har jo snudd seg nå i evigheter, og i senga har hun snudd seg i runding, men ikke fra rygg til mage eller noe. Nå derimot gjør hun det og. Til og med i vugga får hun det til. Jeg som hadde trodd at der kom hun i alle fall ikke til å klare det fordi det er liten plass. Joda, i går snudde hun seg både fra rygg til mage og med hodet der føttene var og motsatt. Hadde til og med klart å ødelegge det ene festet på sengekantet og fått armen under den og ut mellom sprinklene.. Utrolig søtt og morsomt, men gud så nervøs som jeg begynner å bli nå..

Vi har i alle fall storkost oss den første delen av helgen. Mirjana har kommet ganske langt ut av natteruitenene kan man jo si, og hun var fri for badeolje, så da jeg så på butikken at de hadde "bed time bath oil" så tenkte jeg at det går jo ant å prøve. Så da gikk vi alle 3 i badekaret i går kveld, hadde litt vannkrig og koste oss. Så fikk hun mat, og var i seng rett før 9. Og det var mye bedre enn halv 11 for å si det sånn. I dag morgest var vi på bakeriet en tur, og da satt det ei lita jente på Mirjana sin alder rett ved siden av. De to satt å glante på hverandre som bare det. Og når de var utenfor synsvidde begynte de å leite etter hverandre. Hehe. 

Akkurat nå har Mirjana funnet ut at det passet fint med en liten siesta, men må nok få henne opp så hun kommer seg i seng i kveld. Håper på at hun legger seg til en litt mer normal til i kveld også. 
Ja sånn fant jeg henne. Hun lå andre veien..


"Neimen, hallo mamma!"


Flaske er morsomt! For mamma og, for hun kan se munnen min gjennom flasken.


Helt i sin egen verden.

Dere for ha en fortsatt fin helg!

BLINKSKUDD AV MIRJANA

Har tatt masse bilder av Mirjana i dag siden jeg har fått strøm på kameraet, også satt jeg og så gjennom bildene, og fant et par blinkskudd jeg bare måtte dele med dere.


Tenner på vei?


Her "spytter" hun. 


Veldig populær den spyttingen


Holdt på å le meg skakk da jeg så dette! Haha..

Ja dere har dere noen blinkskudd av mammas lille engel. Nå skal vi kose oss litt mere. Ha en fin kveld!

MIRJANA HAR FÅTT BARNEHAGEPLASS

I natt var Mirjana våken fra halv 4 til 5. Gråt ikke eller noe, var bare veldig våken. Hun lå å snudde seg rundt i senga, pratet, "spyttet" og lekte med smokken og dyna. Heldigvis sov hun helt til halv 9 i dag! Fikk akkurat spist frokost før onkel ringte og lurte på om vi ville ha besøk av han og Adriana, og det er jo klart vi vil ha. Så nå har vi hatt besøk og Mirjana ligger som et slakt i vugga og sover. Når hun står opp tenkte jeg at jeg skulle ta henne med i badekaret en tur, og i løpet av dagen tenkte jeg meg ut på "jobbjakt".

Har en jobb fra før av, men vil jo gjerne jobbe nærmere hjemme enn 30-45 min kjøring. Vet jeg har en jobb i ermet på i alle fall 50% stilling, så dit jeg skal i dag må jeg høre om det enten går ant å få 50% der og, eller bare 100% stilling på den plassen og droppe den første plassen. Haha, mye rot der, men er i alle fall sikret jobb. Så med tiden blir det skole. Er ganske sikker på at jeg har funnet ut hva jeg vil bli, og har hørt at det er et yrke flere tror jeg kommer til å gjøre bra i og passer veldig bra til. Så da er det bare å krysse fingrene å håpe at ting går min vei.

Mirjana har jo fått barnehageplass til høsten. Er litt trist i grunn egentlig. Tenk at hun skal begynne i barnehagen og at jeg ikke skal få være sammen med henne hele tiden lengere! Jaja, man må vel videre i livet, og jeg får jo bruke ettermiddagene sammen med henne. Huff, tiden raser fra meg, tenk at hun er et halvt år snart, og det er ikke lenge igjen før hun skal i barnehagen.. 


Mamma si <3

HAR FÅTT VERDENS FINESTE GAVE!

I påsken var brodern, dama og en kompis på besøk her. Og de hadde kjøpt meg verdens beste gave. 

Har tidligere sett på smykker hvor du kan sende inn hånd- og/eller fotavtrykk av branet ditt, så formisnker de det og trykker det på et gull eller sølvanheng. Men det jeg ville ha kostet vel rundt 7000kr... Og det var et av de billigste, mener de kostet helt opp til 16-17000, og det er jo helt sinnsykt! Og ærlig talt, dette liker jeg enda bedre! Jeg får gå med frøkna mi på anheng til en hver tid. Har vel tatt det av meg to ganger siden jeg fikk det mens jeg dusjet. Glemte å ta bilde av baksiden, men der er det et kinesisk tegn som står for vakker.

Var det ikke fint?

HVILKE PRODUKTER VI BRUKER

Fikk spørsmål for en stund siden om hvordan produkter vi bruker til Mirjana og hvorfor. Var egentlig en del av spørsmålsrunden, men tror ikke jeg kommer til å poste svarene, så kan heller trekke ut spørsmålene jeg mener fortjener svar(var mye rare spørsmål om moren til Mikael og div som jeg ikke kommer til å svare på) og svare på de i egne innlegg. 

Så, da vi hadde babyshower var bleiekake fylt med masse produkter, alle var libero produkter. I tillegg hadde Charlotte kjøpt shampoo fra natusan. Vi har faktisk enda ikke brukt opp det vi fikk da, mulig fordi det var dobbelt av en del. Er veldig fornøyde med alle produktene. Har hørt en del negativt om natusan, men er fornøyd med shampooen, og den lukter godt. Bruker libero i det meste, forutenom bleier! Har et eget innlegg om det >HER<. Men kort sagt så bruker vi pampers i bleier fordi libero bleiene er så "harde". Og det var noen som mente at det kun var libero som var svanemerket så derfor burde man bruke den. Men jeg merker at Mirjana blir såre av de og synes de er ubehagelige. Pampers derimot har vi ingen problemer med og da ser jeg ikke grunnen til å gå over til de hun ikke liker bare fordi de er svanemerket.

Vi bruker veldig lite produkter egentlig. Det vi bruker mest til er bading. Vi har olje i vannet, bruker såpe og shampoo for å vaske henne. Av og til bruker vi pudder under halsen hennes når hun sikler eller gulper mye og zinksalve hvis hun er sår noen plass. Og nå i påsken har vi vært en del ute, og da har vi brukt kuldekrem fra dermica. Og det var vel alt. Hvilke produkter bruker dere?

SNART 5MND KONTROLL OG NYTT DESIGN

Har ikke sovet så alt for godt i natt. I det siste har Mirjana vært våken mange ganger i løpet av natten for å spise, og en natt var hun våken hver time(!). Og med den siste tiden så er det snakk om et par uker, ikke bare noen dager slik som det bruker å være når hun har økeperiode. Men i natt ja.. Jeg gikk å la med ca klokken 12, men siden Mirjana alltid våkner og skal ha mat halv 1-1 så holdt jeg meg våken en stund til. Klokken ble over 1 og hun hadde enda ikke våknet. Så etter en god stund sovnet jeg. ca 20 minutter etter jeg sovnet våknet hun. Etter det sov jeg veldig urolig. Kroppen har jo vent seg til å våkne hver 2 time ca, så jeg klarte aldrli å sove ordentlig. Men i natt skulle hun vist ikke ha mer mat. Så når klokken var litt over 6 i morgest så våknet jeg av at hun lå å pratet og styrte i senga si. Gikk bort og da lå hun som vanlig helt motsatt vei av slik hun hadde sovnet, og med beina oppover sprinklene. 

Nå har vi badet sammen, også fikk hun sitte litt i vippestolen på badet etterpå så jeg fikk vasket håret. Lukket igjen øynene et par sekunder mens jeg skylte vekk shampoen, og i det jeg så på henne igjen så hadde hun sparket håndduken av føttene, gjemt badeanden under armen og hetten på håndduken var falt ned over hele ansiktet hennes. Resten av tiden lå hun og prøvde å spise opp anden og geipet til meg mens hun "spyttet" med tungen ute. Hehe, skjønnest i hele verden altså! Så fikk hun litt mat, og nå sover hun igjen. Litt senere skal vi på 5 mnd kontroll. Har gledet meg lenge til kontrollen, men når jeg kom på i dag at hun skulle få sprøyte igjen så begynte jeg plutselig å grue meg.. Håper hun reagerer like bra på sprøyten denne gangen også, og bare blir trett. 

Klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal holde henne eller ikke når hun tar sprøyten. For jeg vet ikke helt om jeg klarer å "holde henne fast" mens noen stikker ei nål i henne, men samtidig så vil jeg kunne trøste og kose med henne med en gang etterpå. Vi får se hvordan det går.

Også får jeg nytt design snart! Har hatt dette designet veldig lenge nå. Men har jo endret på det etterhvert. I begynnelsen var det rosa, til jul var det rødt, og nå er det blått. Også har jeg jo endret mye annet på det også for å få det litt mer "mitt". Men nå ser jeg at det er en lang kode greie over headeren, også er jeg litt lei dette designet. Så det skal bli godt med noe nytt nå. Har akkurat sendt mail om hvordan jeg vil ha det, og bilder til headeren, så gleder meg til å se resultatet! Men nå tror jeg at jeg skal hive meg nedpå litt sammen med frøkna mi så jeg er opplagt hvis hun reagerer på sprøyten. Dere få ha en fin dag alle sammen!
Holder du barnet selv når han/hun får sprøyte?
Hvordan har han/hun reagert på sprøyten? 

GOD PÅSKE ALLE SAMMEN

Har tatt en ferie fra bloggen, men må jo stikke innom å ønske dere alle en god påske! Kos dere masse i påsken så høres vi etterhvert.

BABYOUTFIT OG HELGEN

Helgen har vært rolig og ganske så perfekt. Feiret vaffelkakedagen med å lage..vaffelkake! Suprise, suprise! Hehe.. Også har vi hatt en del besøk og jeg holder på å legge opp gardinene og sy putetrekk av "restene". Lagde det første putetrekket i går. Må si jeg er ganske stolt nå!

I dag har jeg vært en snartur i byen med Rosa, Adriana, Maja og Mirjana. Så fikk kjøpt bursdagsgave til Isuara som blir 8 år i morgen! Skal dit i morgen å spise middag og kake. Det blir nok koselig! Også får vi håpe hun blir fornøyd med gaven. 


Haha, storsjarmøren! 

Har du hatt en fin helg?

MIRJANA FÅR SMAKE "MAT" FOR FØRSTE GANG

Mirjana fikk smake fruktpuré i går, og sviske i dag. Hun var veldig opptatt av skjeen og ville helste spise selv. Men hun fikk ikke ha skjeen lenge, for hun tok den så langt inn i munnen at det hørtes ut som hun brakk seg. Det virket som hun likte det i alle fall. Svisken var ikke like god som den med pære, men god nok. Hun er veldig interressert i mat for tiden og stirrer nesten gjennom folk hvis de har mat! Skal smake på alt, så det var morsomt å kunne la henne smake på noe til slutt.Men resten av helgen en kjæreste og Mirjana tid, så vi høres på mandag!

Hvordan reagerte deres barn første gang?

God helg alle sammen!

BABYOUTFIT

Mamma sin lille skjønnhet <3

MIRJANA BLIR BARE FLINKERE OG FLINKERE

De siste ukene har Mirjana virkelig utviklet seg. Man ser bare mer og mer personlighet og man ser at hun virkelig begynner å skjønne ting. Hun snur seg rundt som ingenting alle veier, hun ligger ofte og tar seg på føttene mens hun spiser, hun strekker seg etter leker som ligger ved side nav henne når hun er på gulvet oh når hun sitter på fanget hiver hun seg etter hva enn vi har i hendene eller som ligger foran henne. Hun har begynt å prøve å løfte på stumpen mens hun ligger på mage, så det er nok ikke lenge igjen til hun står pa alle fire og muligens begynner å krype. Hun har fått en litt bedre døgnrytme enn tidligere. Hun sovner hver kveld i halv 10-10 tiden og står som regel opp klokken 7. Det lengste hun har sovet er klokken 9, men da sov hun i armkroken min. Hun skal spise på alt og har begynt å interressere seg for andre leker enn bare Sophie giraffen. Hun er som regel en solstråle, men er veldig utålmodig av seg. Og til tider utrolig mammadalt! 

Denne tiden er rett og slett helt herlig! Det er utrolig morsomt og spennende å få følge med på utviklingen hennes nå! 

Jeg har da vel ikke fått smake på noe..!


Ser på barne-tv


Flere som syns det er morsomt å se utviklingen til de små?

PAKKE I POSTEN - NYE HÅRBÅND TIL MIRJANA

Bestilte nye hårbånd til Mirjana for en liten stund siden i  håp om ar jeg skulle få brukt de i dåpen. Men siden jeg var så lur og ikke skjekket postkassa så fikk jeg ikke brukt det. Men nå har hun i alle fall 4 forskjellige nydelige hårbånd. Hun var så søt! 

De er kjøpt hos Lille Emmeline og er hjemmelaget. 

Var hun ikke fin?

DÅPEN OVERSTÅTT

Da var jenta til mamma blitt så stor at hun har blitt døpt! Skal lage et eget innlegg om det senere, men er veldig sliten for tiden. Ville bare stikke innom å gi livstegn. Familien sørfra kom på torsdagskveld, så har vært mye sammen med de. Også hadde vi jo en hel barndåp å ordne til. Det ble en kjempefin dag og snuppa var veldig flink! Hun var trett og sliten på slutten, så hun sov i vognen mens vi spiste kake. 

Kanskje vi kommer sterkere tilbake i morgen. I går fikk Mirjana smake på velling for første gang. Kan skrive litt om det og. Men nå skal vi slappe litt av før vi går i badekaret! Ha en fin dag alle sammen!


Mamma sin lille engel<3

MIRJANA BADER ALENE

I går dro jeg og Mirjana til Rosa og Adriana for å smake på kaken vi lagde dagen før. Også lagde vi vårruller for en hel bataljon! Var utrolig godt! Og kaken ble kjempegod! Skulle farge håret på hverandre, men fikk ikke helt tid, så vi skal bortover dit nå etter Mirjana er ferdig å sove. Vi har akkurat tatt oss et langt og koselig bad sammen så hun var helt utslitt etterpå og sovnet før jeg fikk tatt på henne klær. Og våknet ikke av at jeg kledde på henne engang. 

Her er bilder fra når hun badet alene i "storbadekaret" for første gang.

BABYOUTFITSNUPPA ER ENDA VÅKEN

Har vært på 4mnd kontroll i dag, gikk veldig bra. Fikk svar på noe jeg lenge har lurt på og hun vokser som hun skal. Tror hun har hatt vondt i magen i dag. Hun ligger helt rolig på gulvet og plutseli bryter hun ut med en ordentlig hjerteskjærende gråt. Tenkte først at hun var sulten og hadde økedag siden det var så ofte. Men hun gråter mens hun spiser, og det kommer melk så det er ikke fordi det er fritt. Hun sovnet litt før 10, men da jeg var verdi i dusjen var hun våken igjen. Så nå har jeg gått og bært og vugget og gudene vet hva, og hun fikk sluppet ut litt luft og ligger nå og bare koser seg på gulvet. En gjesp av og til, så håper det ikke er lenge til hun tar natt. Stakkars jenta til mamma..
Sulten!

LILLE MIRJANA SNUR SEG FRA RYGG TIL MAGE - VIDEO

Nå har jeg leitet litt på nett etter oppskrifter på nye retter som jeg gleder meg til å prøve ut. Men i dag ble det bare pizza siden ungene til onkel og tante Rosa kommer på besøk litt senere. Har i alle fall samlet meg en liten online-oppskriftsbok som forhåpentligvis blir tatt i bruk nå.

Snuppa har akkurat sovnet på gulvet. Ble så overrasket i natt, for den siste tiden har hun vært våken i 2-3 tiden og spist, i 6 tiden og stått opp rundt halv 8. I natt sovnet hun halv 12-12, mens jeg fikk ikke sove før ca 2 timer senere. Fikk ikke sove noe spesielt godt for jeg tror kroppen har vent seg til at det ikke er så lenge til man må opp igjen. Men neida, i natt sov hun hele natten igjen og var ikke oppe før halv ti. Da lå hun bare og kiket litt og spiste litt på fingrene. Ikke en lyd å høre. Og når jeg kom bort til senga og smile til henne ble hun helt vill og ble så lykkelig. Hehe, hun er så søt når hun oppdager mamman sin på morgenen!

Også har jeg jo til slutt fått på film når snuppa snur seg fra rygg til mage. Flinke jenta mi!

BABYOUTFIT

Har fått spørsmål om jeg kan legge ut baby outfit, så det skal vi prøve å fortsette med. Her er i alle fall dagens, og nattens!


Natte-outfiten
Dag-outfiten

Godpia!

GIRAFFEN SOPHIE OG RULLING

Nå har jeg og min lille engel stått opp, spist og bare sett på tv og slappet av en stund. Hun har for tiden virkelig skjønt seg på hvordan man snur seg fra rygg til mage, og gjør nesten ikke annet. Tony prøvde å ligge på gulvet å kose med henne, men hun rullet bare fra han hele tiden. Og hun skal til og med gjøre det på stellebordet. Så nå må man virkelig følge med henne! 

Også har hun begynt å sutte på tommelen igjen.. Så da vi var i byen i går fant jeg ut vi skulle prøve oss på giraffen Sophie. Har hørt så mye bra om den. Og hun har bare hatt den siden i går kveld, men ser allerede at det er en stor slager. Hun har aldri interressert seg noe spesielt for leker. Som regel må vi føre leken til hånden hennes eller motsatt og hun holder den ikke lenge. Men Sophie holdt jeg bare forran henne og først slo hun ut armer og ben og jeg så på henne at hun ville ta den. Så når hun fikk roet seg litt så klarte hun å ta den selv og spiste masse på den. Hun er så flink! 

Lurte på om jeg skulle kjøpe den større Sophie varianten, men hun liker liksom ikke å holde i veldig mye annet enn fingre, så da var det fint med ringene på den lille. Mulig hun får den store når hun selv blir større. Den falt i alle fall veldig i smak!

Har dere giraffen Sophie?

RÅD FRA FYSIOTERAPAUT TIL BABYER

Var noen som kommenterte at de så jeg hadde fått flere råd fra fysioterapauten og lurte på om jeg kunne samle alt i ett innlegg og kanskje skrive en litt dypere forklaring. Det skal jeg selvfølgelig prøve å få til, men må advare på forhånd at forklaringen ikke nødvendigvis er så god. 

Gåstol. Den frarådet hun på det sterkeste. Og dette er ikke første gangen jeg hører det. Det gir feil belastning spesielt på rygg og nakke, men også generelt på hele kroppen. Man skulle tro at det var motsatt, men den sinker barn i å lære seg å gå. 

Å sitte. En baby burde ikke sitte før den setter seg selv. Og når man gjør det, burde det skje i korte perioder. Lar man barn sitte før de lærer å krype, lærer de seg sjeldent å krype. Da sitter de mens de bruker hendene til å åle seg framover. Kryper ikke barnet fører det ofte til låsninger i bekkenet eller korsryggen. Å sitte-ligge på fanget går fint, men pass på at dette også gjøres"med måte".

Vippestol. Vippestol er også frarådet. I den får barnet ingen stimulasjon og blir gjerne tregere i utviklingen. Men kan godt brukes hvis du skal ta deg en dusj eller mens man spiser middag. 

Gulvet. Det er to plasser som er det beste for babyen. Gulvet er en av de. Der får den undersøke og lære ting på egenhånd. Legg deg gjerne på gulvet og lek sammen med barnet. Vis barnet ditt hvordan det kan holde i ting ved å føre hendene til en leke eller venstre fot opp til høyre hånd og motsatt. La gjerne barnet ligge mye på mage, men hold deg ved siden av hvis barnet er lite og fortsatt ustødig med å holde hodet oppe selv. Dette hjelper til å utvikle en sterk og god rygg.

Fanget. Dette er den andre plassen som er det beste for barnet. Et barn kan aldri bli for bortskjemt i å ligge på fanget. Bruk gjerne hendene for å "presse" opp og inn skuldrene slik at barnet lettere når sine egene hender. Da lærer barnet "fortere" å bruke hendene og å skjønne seg på de.

Å gå. Et barn skal ikke gå før det klarer det selv. Dette hjelper også på for å få en god og sterk rygg. 

Å stå. Inni hender og under foten har barnet "lukkemuskler"(?). Hvis du tar inni hånden eller under foten kniper de sammen og lukker igjen hender og føtter. Dette vokser de fra seg, men så lenge barnet enda har de skal de ikke stå på føttene. Da stimulerer du feile muskler. La barnet stå først når det reiser seg selv og er klar for det. Å stå på knær er greit.


Så selv om Mirjana elsker og stå og er veldig flink til det, så har vi sluttet med det. 

Å bære. Å bære barnet er en flott ting. Bruk gjerne et langt sjal/skjerf og knyt over skulderen mens du bærer barnet på hoften. Bruk armen til å støtte hodet. Dette kan være vanskelig fordi det må sitte perfekt for å ikke slite på nakken din eller være ubehagelig, men øvelse gjør mester! Man kan aldri bære for mye på et barn.

Har skrevet det på noen av punktene, men de fleste rådene ovenfor hjelper til for en god og sterk rygg. Har også hentet en del fra DENNE siden fordi jeg var usikker på om jeg husket rett og for selv å få en forklaring på visse ting som jeg hadde glemt. Det absolutt viktigste er å la barnet utvikle seg i eget tempo! La barnet få stå, sitte, gå osv når de selv er klare for det. Hvordan barn utvikler seg er ikke en konkuranse. Mulig jeg har glemt av noen ting, men kommer jeg på det så skal jeg "informere" om det og. 

Hadde du hørt noen av disse rådene før? 

SOVE STILLINGENE TIL MIRJANA

Har så mange fine bilder av Mirjanas sovestillinger, så tenkte jeg skulle dele noen med dere. Hehe, hun er så søt!
Denne var i går kveld. Skjønner virkelig ikke hvordan hun har klart det der altså..

Har ditt/dine barn mange forskjellige sovestillinger?

RULLENDE BABY

En stund siden sist nå. Har vært våken en stund nå og lillepia ligger på gulvet og ruller. Åh, husker den gang hun lå på samme plass hele tiden. Nå har hun alltid klart å rulle seg av lammeskinnet på en eller annen merkelig måte hvis jeg snur meg et sekund eller to. Adriana er på besøk nå og går å styrer med bilstolen til Mirjana. Hun var på besøk her i går og, og da gikk hun å trillet på handlevognen til Mikael, noe hun gjør hver gang hun er her. Fram og tilbake, fram og tilbake. Hehe.


Hun lå en gang på lammeskinnet...

MIRJANA SNUDDE SEG FRA RYGG TIL MAGE

I går kveld var det ikke snakk om hun var trøtt. Hun var på puppen hele tiden og tenkte at kanskje jeg ikke hadde nok melk, så tok ei flaske jeg hadde pumpet tidligere og prøvde å gi henne, men nei. Så da ble vi bare liggende å prate og le. Etter en stund virket det som hun heiv seg etter sine egene hender og kom seg selv opp i sittende stiling! Etter Tony var gått på badet for å stelle seg gjorde hun det enda en gang, men mye skeivere. Dermed ble hun liggende på siden. Foten som var oppe i luften lagde hun sirkelbevelgelser med, og jeg lå ved siden av og heiet på henne. "Nesten der, bare litt! Ja kom til mamma!" Og plutselig fikk hun det til, landet på mage og virket mer overrasket enn meg! Måtte rope på Tony og prøvde å få henne til å gjøre det en gang til, men da var hun plutselig veldig sulten.

Åh, jenta mi er så flink! Vet ikke når det er "vanlig" at de snur seg, men Mirjana var i alle fall 3mnd og 4 dager.

Måtte jo pynte seg for mamma på morsdagen!Hvor gammelt var barnet ditt da det snudde seg fra rygg til mage første gang?
Og hvordan var morsdagen din? 

Å VÆRE MAMMA

Ble jo spurt om jeg kunne skrive et innlegg om hvordan det var å være mamma og hvilke utfordringer jeg har møtt på. Og nå er det jo morsdag, så det passer jo perfekt! Her kommer det i alle fall:

Å være mamma er ikke alltid lett. Det er gråting, gulping, fylte bleier og søvnløse netter. Da Mirjana kom til verden hadde hun helt omvendt døgnrytme. Da jeg enda lå på sykehuset sa alle at jeg måtte gi henne fra meg om natten så jeg skulle få sove. Men for det første, så var hun jo nettopp født. Ikke snakk om at jeg ville gå glipp av et sekund! Hvis jeg gikk på do, ja da ble hun med! Det var "dobberom", altså toalettet på et rom og vasken i rommet ved siden av. Så da tok jeg med meg trillesenga hennes også fikk hun stå med vasken, mens jeg var på do, med døren i mellom oss åpen. Ble faktisk stoppet en gang av ei jordmor når jeg var på tur inn på do, og da sa hun "nå tar jeg henne med meg inn her borte, også går du på do alene. For av og til så er det greit å låne henne litt bort, i alle fall for noe sånt her". Jaja, så gikk jeg på do alene den ene gangen da. Men etter det var vi ikke å skille fra hverandre.

Jeg sov ikke på nettene. Hun gråt en del mens vi var på sykehuset fordi hun var sulten. Jeg hadde jo ikke fått melkeproduksjonen i gang, så hun hang på puppen med en halv til en timers mellomrom. Etter en stund begynte jeg meg å grue meg til neste gang hun skulle ha mat fordi jeg var sår og øm, men det gikk over så fort produksjonen var i gang og hun ikke skulle ha pupp så ofte. Tony var hjemme sammen med Mikael, så jeg var alene hele tiden, forutenom når de og andre var på besøk om dagen. 

Da vi kom hjem fortsatte det. Tony tok ikke de to ukene permisjon han har krav på fordi det er opp til arbeidsgiveren om det er betalt eller ikke. Og siden de ikke betaler så fant vi ut det beste var om han jobbet. Så han hadde kun en dag fri, og det var dagen etter jeg hadde født. Det jeg hadde gruet meg mest til mens jeg gikk gravid var akkurat dette. At Tony ikke kunne ta seg fri, og jeg ble helt alene med en nyfødt baby. Morsrollen kom heldigvis veldig naturlig!

Det ble utrolig lite søvn denne tiden. På dagen prøvde jeg å få gjort ting, og det kunne som regel kun gjøres mens hun sov, og siden hun var våken hele natten og ikke sovnet før etter Tony var dratt på jobb så var jeg heldig om jeg sov 2-3 timer per dag. Men så hadde vi en episode;

Jeg hadde akkurat badet Mirjana og Tony kom inn og tørket henne mens jeg gikk for å hente klær. Men hadde tatt med en body som man kler på som en genser hvis dere skjønner? Også er det masse knapper og greier for å få den igjenn. Tony skjønte seg ikke på den, kastet den fra seg og inn i veggen og ba meg passe på henne mens han hentet en ny. Da han var kommet tilbake gikk jeg rett inn på rommet, satt meg ned i sengen og begynte å grine. Satt der i kanskje 20 sekunder før jeg fant ut at jeg måtte ta meg sammen. Tørket tårene og var på tur i stuen. Tony kom ut fra badet akkurat i det jeg gikk forbi og så at jeg var rød på øynene. Så spurte han hva det var, men jeg ville ikke svare. Han bøyde seg litt ned, så meg i øynene og spurte om det var fordi han hadde kastet bodyen i veggen. Da innså jeg hvor utrolig teit jeg var som hadde gråte for noe sånt og begynte å gråte enda mer! Trodde Tony kom til å bli sur, for det var jo tross alt verdens teiteste ting å gråte av, men i stede tok han hendene rundt meg, strøyk meg på ryggen og trøstet meg. Så sa han at jeg skulle gi henne mat og gå å legge meg litt. Så satt meg ned og ammet henne. Da ble jeg sittende å se på henne og å tenke på hvor nydelig hun var, hvor herlig. Tenk at vi kunne skape noe så perfekt! Og da var det på'an igjen.. Her kom tårene.. 

Først da skjønte jeg hvor sliten jeg var og hvor viktig det var å sove når hun sov. Jeg var helt ødelagt. Samtidig ble jeg litt skuffet over meg selv. Fordi jeg var jo den husmoren mens jeg gikk gravid. Det var strøkent til alle tider, men nå.. Nå rakk jeg rett og slett ikke over alt sammen. Jeg måtte bare bite tennene sammen og innse at skulle jeg komme meg gjennom dette så måtte rett og slett bare huset flyte litt over av og til, for man kan ikke gjøre alt alene. 

Nå har jeg blitt flinkere å sove når hun sover, Tony har sagt at han skjønner meg og han og Mikael skal prøve å bli flinkere å rydde opp etter seg selv, og Mirjana har blitt flinkere å sove på natten. Jeg mangler fortsatt litt søvn, men jeg overlever! Ting har blitt mye bedre, så jeg skal absolutt ikke klage. 

Men nå er det kanskje på tide å snakke litt om det positive med å være mor også! Å se henne for første gang, og å få henne på brystet, og vite at hun var min. Aldri har jeg, eller kommer jeg til å oppleve noe så stort. Å se henne vokse for hver dag som går. Alt hun klarer å gjøre enda så liten som hun er. Å få sovne med henne på brystet, ved siden av meg eller bare i sengen ved siden av. Det er helt fantastisk! Jeg kan se på henne hele dagen, og hele natten. Når nettene er søvnløse og du tror du ikke klarer mer, så er det bare å se på den perfekte lille skapningen du har laget, så forsvinner alt av bekymringer. 

Første gang hun smilte var helt magisk! Jeg smeltet helt og fikk sommerfugler i magen. Det var som å være stormforelsket og enda litt til. Og jeg trodde jeg kom til å venne meg til at hun smiler, men neida. Jeg får sommerfugler i magen hver eneste gang. Og jeg klarer ikke å la være å smile tilbake uansett hvor sliten og lei jeg er. 

Å høre på henne når hun ligger å lager lyder og prøver å prate.. Hun er så søt! Og det er så fantastisk å se hvordan hun lyser opp når hun ser meg og når jeg prater til henne! Og når man går gjennom byen og blir stoppet hver 5 meter, klart det kan bli slitsomt, men samtidig så er det så herlig når folk vil se på henne og prater om hvor nydelig hun er. Og når folk kommenterer hvor lik hun er mamman sin. Jeg er så stolt av min lille engel! 

Åh, jeg kan prate om henne i uendeligheten! Å være mamma er virkelig den beste gaven i hele verden!Kom morsrollen naturlig for deg?
Hva syns du er det beste og verste med å være mamma? 

ER DETTE DIN FØRSTE MORSDAG?

Først og fremst vil jeg gratulere alle mødre med morsdagen! Og spesielt de av dere som er slik som meg, og feirer den for første gang som mor selv. Og selvfølgelig gratulerer til min egen mamma! Hadde det ikke vært for deg hadde ikke jeg vært meg, og dermed hadde vi ikke hatt lille Mirjana, mammas lille engel og mormors lille gullklomp!

Har jo selvfølgelig ordnet morsdagsgave til mamma og "begge mødrene" til Tony. Kan legge ut bilder av de hvis dere vil se? Også har jeg laget kort til mamma hvis dere vil se det og? Så dagen skal vi bruke til å kose oss med mødrene våre, og kanskje vi tar oss en runde og leverer ut litt invitasjoner. Ble ferdig med de i går kveld! Eller, mangler bånd på 4 stykker, men det tar vi når mandagen kommer. Gjestelisten ble i alle fall 60 personer! Og det er bare familie, faddere og 2 venner(?). Åh, enda hadde jeg mange flere jeg ville invitere, men vi måtte sette grensen en plass. Det er jo ikke akkurat billig å arrangere en barndåp. Er i alle fall veldig fornøyde med invitasjonene, og de skal dere få se så snart de er sendt ut til alle mann. 
Tenk at jeg er så heldig å få være mamma til denne lille skjønnheten!

Kunne virkelig ikke hatt det bedre. Elsker min lille engel over alt på jord!

Er dette din første morsdag?

LILLE BABYEN MIN ELSKER Å BADE!

Snuppa mi elsker å bade. Hun hadde sikkert bodd i badekaret hadde hun kunnet prate og fått viljen sin. I starten er hun veldig rolig og bare koser med mamman sin. Så snur jeg henne med kroppen fra meg mens jeg holder henne rundt begge armene og bruker håndleddende til å støtte hodet hennes. Da får hun stor plass til både hender og føtter. Begynner i det smått med å sprelle litt med bena, og etterhvert så blir dette hysterisk morsomt. Armer og ben flyger alle veier der hun spreller vilt rundt og ler så godt som bare hun kan! Og av og til kommer det noen dråper i ansiktet, og de må smakes på! 

Etter en heftig Mirjana vs. badevanns krig er hun veldig sulten. Tar på å være så aktiv! Så da kler vi på hene nattdrakten, slenger ut matfatet og spiser kveldsmat. Og når magen er mett er hun helt utslitt og sovner gjerne med puppen i munnen. Ikke noe fram og tilbake for å gi henne smokken, for hun har sovnet lenge før jeg har tenkt tanken. 


I går var hun så sulten at jeg fikk ikke engang kledd på henne nattdrakten. Nybadet og mett, og allerede sovnet.

Og i natt sov hun 9,5timer i strekk! Var oppe å spiste mat og sov noen timer til! Så flink!

Liker barnet ditt å bade?


3 MND KONTROLL I MORGEN

Sa jo i går at jeg skulle poste innlegget om tankene da jeg ble gravid i dag. Men dagen ble bare borte. Mirjana sovnet bare en halvtime etter innlegget jeg la ut i går, altså halv 12. Siden hun faktisk tok smokken(!!) så våknet hun hvert 5 minutt av at hun mistet den, men etter klokken 12 var det stilt. Så sov hun i 8,5 timer i strekk! Var oppe å spiste og sovnet igjen. I 9-10 tiden var vi oppe en time før vi sovnet igjen og våknet ikke før klokken 3! Hadde jo nesten sovet bort hele dagen! 

Så etter en litt uventet og negativ overraskelse hjemme ble jeg og ungene sendt opp til mamma en stund. Skulle egentlig få besøk av Kristine, men siden jeg ikke kunne være hjemme selv engang så inviterte jeg henne opp tli mamma. Så hun og Viktor tok seg turen til Ballangen en tur. Mirjana var skikkelig mammadalt og plagdes litt i magen, så skulle for det meste bare sitte hos mamman sin. Hun er skikkelig mammadalt for tiden! Litt godt, men kan også bli litt slitsomt når hun ikke vil være hos noen andre enn meg. 

I morgen skal vi på 3 mnd kontroll med lille engeln vår. Har sagt at denne gangen Tony være med. Tror ikke jeg kommer til å klare å "holde henne fast" mens de setter en sprøyte i hvert lår... Håper det går bra, og at hun ikke reagerer på den. Og har gledet meg til alt, forutenom sprøytene. Gleder meg til å få se hvor mye hun har vokst og har en del spørsmål. Men kjenner jeg meg selv rett så glemmer jeg det vel til i morgen..  Tror jeg må skrive det ned. 

Vi har i alle fall plassert oss i leiligheten for en stund siden og Mirjana har endelig sovnet. Har sett reprisene av the voice og gullruten. Sitter bare våken litt ekstra for å sjekke at hun faktisk sovner. Virker sånn, så skal hive meg i seng nå. Tidlig opp og på kontroll i morgen!


Som smekken sier, "mammadalt"en min!

Har du vært på 3 mnd kontroll med ditt barn? Hvordan gikk det?

KOSEKVELD MED JENTA MI

I kveld skal jeg og Mirjana kose oss. Klokken er allerede snart11, men kjenner jeg henne rett så er kvelden fortsatt ung! Har vært oppe hos mamma i dag og begynt på innbydelsene til dåpen. Har litt igjen, så skal opp igjen i morgen å fortsette. Kom faktisk veldig langt i dag. Mariell var også der og hjelp til. Tror ikke vi hadde kommet oss like langt uten henne, så takk for hjelpen Mariell! 

Da vi stod opp var det bleieskift og frokost. Og siden pappa sov på sofan gikk vi i badekaret og koste oss. Hun var spinnvill på slutten, plasket voldsomt med hender og føtter, og pratet som bare det! Er så godt å se når hun koser seg og ler. 

Har fått spørsmål om jeg kan skrive litt om hvilke tanker jeg hadde da jeg ble gravid, og hvilke utfordringer jeg har møtt på etter jeg ble mamma. Er nesten ferdig med innleggene(måtte dele det opp i to siden det ble så langt), så det kommer i morgen. Syns det er kjempekjekt når dere kommer med ønsker om hva jeg skal skrive, så det må dere bare fortsette med!

Hvis jeg gidder så skal jeg gå gjennom klærne til Mirjana, altså å ta fram resten i str 62. For det er nok ikke lenge igjen til 56 er for lite! Har allerede begynt å bruke det litt. Men først skal vi kose oss litt!


Mirjanas første tur i stor-badekaret

TANNLEGETIMEN OG DÅPEN

I dag var jeg og lille snuppa på besøk hos Carina og Rune. Satt der ganske lenge og bare pratet. Og når vi dro fikk vi med oss masse klær til henne. Så hun mangler i alle fall ikke klær, og det er jo kjempekjekt å få så mye brukt så man slipper å bruke en masse penger! 

Etterpå dro vi å hentet Cecilie sånn at hun kunne sitte på venterommet å passe Mirjana mens jeg var inne hos tannlegen. "Heldigvis" var det en unge med akutt som kom slik at jeg bare fikk tatt et av de to hullene denne gangen. Før de begynte hørte jeg hun gråt litt, men så ble det stille. Så gjorde de seg ferdige og vi satte oss ned for å avtale neste time. Da hørte jeg hun gråt noe voldsomt på venterommet. Han så at jeg kiket engstelig ut dit, så han spurte om han skulle bare sette opp en time også fikk jeg gå ut til henne og heller komme inn igjen å betale. Så da spratt jeg ut av stolen og sprang ut til henne. Jeg har aldri hørt henne gråte sånn som det der. Og i hele sitt lange liv har hun vel gråtet 3 tårer, og nå så jeg tårene hadde rent.. Stakkars liten savnet mamman sin og var sulten. Enda hun fikk mat både en time før vi dro dit og rett før jeg gikk inn! 

Ellers så tror jeg vi har satt dato for dåpen. Alt er kjøpt inn for å lage innbydelsene, så det skal vi gjøre i morgen. Har planlagt hvilken mat vi skal ha og litt sånner ting og resten tenkte vi at vi skulle avtale i morgen. Skal bli godt å få litt oversikt over ting! 
Tenk at mammas lille pie snart skal døpes!

Har dere hatt dåp?

RISE AND SHINE!

I natt har hun holdt det gående. Vi måtte opp klokken 7 på morgenen, og da er det viktig å passe på at mamma ikke får seg noe søvn i løpet av natten. For selv kan hun jo sove hvor som helst! Nå har vi i alle fall fått i oss litt frokost, fått på oss klær. Først skal vi innom på besøk hos noen kjenninger som også hadde masse klær til snuppa, så skal vi hente gudmor Cecilie sånn at hun kan passe snuppa mens jeg er hos tannlegen. Kan jo ikke dra mange plassene uten henne siden jeg ammer, så de blir sittende på venterommet.Ha en fin dag folkens!

Hva skal du i dag?

BABY TRENING

I dag har vi øvd på å holde leker. For hun her vil bare holde i hender. Leker er veldig uinterresante. Men nå prøver jeg å få henne til å holde leker sånn at hun heller kan spise på biteleker enn å spise opp hendene sine. Og det gikk bedre enn forventet. Hun holdt den for det meste bare med en hånd, men hjalp til med den andre av og til, og leken skulle i munnen! Hehe, hun var så skjønn!
Flinke jenta til mamman sin!

BABYOUTFIT

I går ble det sen kveld på meg og snuppa.. Da var det enda vanskeligere å komme seg opp tidlig og til fysioterapauten. Men vi kom oss avgårde, og denne gangen ble Tony med også. Hun var storfornøyd som alltid! Når vi begynte å skulle kle på henne for å dra ble hun plutselig veldig sulten. Så da dro vi på småbarnstreffet og skulle gi henne mat der, men det var så mange andre å følge med på, så maten fikk vente! Etter en stund ble hun veldig sulten igjen, men hun spiste ikke i 30 sekunder en gang før sovnet. Stakkars hun har ikke sovet mye i natt så hun reagerte ikke engang når jeg la henne i bilsetet.

Dro hjem bare 10 minutter etterpå for at jeg også skulle få sovet litt. Hun våknet selvfølgelig når vi kom hjem, men etter 2 minutter i senga så sovnet hun igjen. La meg for å sove, men hver gang jeg holdt på å sovne så ringte folk jeg har prøvd å få tak i hele uken.. Og til slutt var det på tide å lage middag. Så nå skal jeg snart prøve å sove litt igjen. Skal slå av lyden på tlf denne gangen, for nå har jeg fått pratet med alle jeg skulle ha pratet med. 


Bollekinn jenta mi!


I <3 mum

Hva har dere gjort i dag?

ER DU EN SØVNLØS MAMMA?

Da synes jeg du skal lese dette:

"Kan du klare - midt i trettheten - å øve deg på å nyte natten med barnet ditt. Nyte følelsen av at dere to utgjør en liten øy midt i menneskeheten. Den varme, urolige lille kroppen som er så intenst levende. Nattestillheten når barnet ditt omsider roer seg. Freden når dere begge gradvis glir inn i søvnen.

Aldri noensinne vil du være så ettertraktet, så totalt elsket, så absolutt nødvendig for noen. Det kommer netter senere i livet, da du vil savne nærheten sårt. Når store barn vrir seg utålmodig bort fra din kjærtegnende hånd og ikke lenger vil ha godnattkos. Når tenåringen er ute om natten og du er fra deg av engstelse. Når rede er tomt for barn og du plutselig kjenner at egentlig gikk de altfor fort, gullårene. Så jobb litt med deg selv nå. Kjenn at nattestundene med barnet også er gode - hvis du klarer..."

-Gro Nylander

Mammas herlige lille skatt!

HAR SOVET GODT + HELGEN

På fredagen var jeg og Mirjana i byen sammen med tante Rosa og Adriana Og når vi kom hjem tok jeg mannfolket og Mirjana med meg til Efjorn og besøkte Mirjanas oldefar, oldemor, gammeltante, og tipp-oldemor. Var kjempegodt å bare kunne slappe helt av og kose seg. Da vi kom på fredagen hadde de laget masse pizza(!), både sterk og "ammepizza". Brukte resten av kvelden til å se på tv, prate og spille brettspill. Og på lørdag fikk vi thai-gryte. Også denne gangen en sterk og en "amme-gryte". Var kjempegodt! Også spilte vi masse scrabble og koste oss. Var så morsomt å se de alle sammen med lille snuppa. Og hun har fått masse, masse oppmerksomhet! 


Aww, kose!


"Hallo, hallo"


Min lille sovende engel!

Tror hun var ganske så sliten da vi kom hjem, for hun sovnet i vugga så snart hun hadde fått mat. Var våken en stund og sovnet klokken 11, men våknet etter bare en liten stund og skulle ha pupp, så sovnet hun, våknet etter en liten stund og skulle ha pupp. Hun var på og av i lang tid, men rundt klokken 12 sovnet hun. Og hun var ikke oppe for mat før klokken halv 9 i morgest! Gud så godt det var å få sovet lenge sammenhengende! Spiste halv 9 så sovnet hun igjen. Skulle bare sove "litt til" og jeg våknet ikke for klokken var nesten 12! Da stod vi opp å spiste frokost og halv 2 sovnet hun igjen. 

TRAVLE DAGER

I går var jeg og Mirjana først hos fysioterapauten, så dro vi på lunsj med tante Rosa og gudmor si lille (ikke lenger så lita) Adriana. Så fikk jeg og Mirjana sove 1-2 timer. Litt senere kom Rosa på besøk mens de lånte bilen min med seg hjem. Og idag skal vi alle 4 jentene en tur til byen før jeg tar med meg sambo og Mirjana en tur bort i helgen. 

Snuppa sovnet like etter Rosa kom på besøk, og sov lengere enn vanlig. Men så snart Rosa gikk i gangen for å kle på seg skoene og dra, ja da kan du tro hun våknet, for det er viktig å passe på at mamma aldri får sove.. Hun sovnet flere ganger i løpet av kvelden, men det varte ikke 5 minutter en gang.. Hun sovnet klokken to og har tydeligvis lagt seg igjen, for nå har har gnudd og lagt seg godt til rette ved siden av meg og sovnet. Jeg har da ikke sovet ordentlig på en uke nå så gleder meg til vi drar bort i helgen. Åh, så trett.. Dette kan bli en lang dag.


Sitter å venter på fysioterapauten

 

Hva skal du i helgen?

BYTUR MED PRINSESSA

I går tok jeg med meg Mirjana, gudmor Mariell og gudmor Cecilie til byen en tur. Ble egentlig bare en tur for å spise og å kike litt i butikkene. Men det var veldig koselig i alle fall! Snuppa var veldig flink og snill, og var som alltid plutselig veldig sulten så snart maten ble servert, enda hun hadde fått mat for bare litt over en time siden. MEn er hun sulten så er hun sulten!


Skulle av og til ønske jeg var en baby jeg og, for gud så godt det ser ut å ligge oppi her!


På fanget til gudmor Mariell. Merkelig belysning..

I dag skal jeg og snuppa til fysioterapauten en tur og etterpå drar vi nok på besøk til tante Rosa og Adriana. Hun har ligget på gulvet ganske lenge nå og sprellet og pratet. Merker hun begynner å bli litt lei nå, så skal legge fra meg datan å gå å "leke" litt med henne. Jeg har sovet 2-3 timer i natt så formen er ikke helt på topp. Gleder meg til sambo er ferdig på jobb, da skal jeg tvinge han til å passe henne etter middag så jeg får sove litt. 

BABYOUTFIT?

Da har lillsnuppa mi endelig våknet, fått mat, ren bleie og nye klær på seg. Nå tar vi turen ut og ordner opp i masse greier som jeg har utsatt i alt for lang tid, og senere i dag blir det en tur til byen å se om vi finner det siste vi trenger til dåpsinvitasjonene. Finner ikke riktig tykkelse på arkene, men har heldigvis en plan nr 2 hvis jeg ikke skulle finne det.


Middagshvilen i går

Også lurer jeg på en ting. Har hatt babyoutfit et par ganger på bloggen, og lurer på om det er noe dere liker og som jeg skal fortsette med? I så fall kommer det i kveld. Outfit av meg selv er nok ikke noe som kommer til å skje nei. Kler meg som regel i joggebukse for tiden, så det er ingenting å vise fram uansett!

Har du babyoutfit på din blogg?
Synes du jeg skal fortsette med det? 

ENDELIG SOVER HUN OG DUSJING MED MAMMAN SIN

I går kveld skulle Tony ha Mirjana en liten stund mens jeg fikk dusjet. (Er faktisk utrolig hvor mye lengere shampoo og balsam flaskene varer nå for tiden når man aldri får dusjet..) I alle fall så fant jeg ut at jeg skulle prøve å ha henne med i dusjen å se om hun likte det. Så da gikk vi i dusjen begge to. Hun likte det vist ganske godt, og pratet litt også. Og det kon jo litt vann i ansiktet hennes, så hun sleiket seg rundt munnen som en tulling. Haha, det var så søtt. Men det skal sies at jeg blir nok heller å fortsette å ha henne med meg i badekaret, for det var ganske "skummelt" å skulle holde henne hele tiden, og prøve å vaske henne med en hånd. Var livredd for å miste henne og endte opp med å sette med på huk og legge henne over knærne så jeg skulle få vasket henne.


Trøttingene! Poser under øynene hvor da sa du??


Søta mi    

Så når hun var ren og tørr så var det på med bleie og nattdrakt, også fikk hun kveldsmaten sin. Sovnet en liten stund, men våknet selvfølgelig med en gang jeg la henne fra meg. Så jeg var veldig forberedt på enda en våkennatt. Men etter å ha spist enda en gang fra begge puppene så sovnet hun halv ett, og som 6 timer i strekk, helt fram til halv 7 i morgest. Så har hun fått mat og nå ligger hun og sover igjen. Åh, det er godt å være tilbake i litt mer normal døgnrytme. Tenkte jeg skulle gå å legge meg litt til. For i dag blir vel en lang dag ja. Mye på kalenderen!

Dere få ha en fin dag alle sammen, så høres vi senere eller i morgen!

Hvordan er døgnrytmen til deres barn? Sover de lenge i strekk?
HAr du hatt med den barnet i dusjen? 

IKKE NOE TORNEROSE BABY NEI..

I går var jeg og snuppa i byen en tur og møtte gudmor Cecilie. Fikk kjøpt inn noe av det jeg trenger til innbydelsene, så mangler bare et blondebånd og selve papiret det skal lages på. Finner ikke den tykkelsen jeg vil ha. Det blir enten for tynt eller for tykt... 

Og Mirjana var vanskelig i natt og. Etter en ordentlig bleiepakke, ren bleie og klær, og mett mage så sovnet hun klokken 2 i armene mine. La henne ned og trodde det var over. Men neida, hun våknet et kvarter etterpå og tok ikke kvelden før etter klokken 5 i morges.. Nå er vi alle fall våkne og i supergodt humør! Så skal vi lage middag og rydde litt. Men det er jo one tree hill på tv'en så det var ikke bare bare å gjøre noe annet.


Her var klokken to og jeg var ubevisst om at hun bare kom til å sove et kvarter..


Her var klokken rundt 4..


Og her så hun seg selv på dataskjermen. Hehe, søte mi!

Flere som har våkennetter for tiden?


ENDA EN DÅRLIG NATT + BABYOUTFIT

Jada, så denne natten ble et styr den og. Etter mye om og men sovnet snuppa nærmere 1. For så å stå opp klokken 4.. Ja for hva er vitsen med å sove på natten når man heller kan sove på dagen mens mamma gjør andre ting. For da er vi helt sikre på at hun ikke får seg noe søvn! Nå er klokken nesten 6, og vi sitter her enda. 

Fikk ei melding hos ei venninne i natt om vi skulle finne på noe i "morgen". Den ble jo sendt i natt så er usikker på om i morgen er når hun har stått opp, altså i dag, eller i morgen. I alle fall så hadde jeg planer om å dra en tur til byen uansett så det passer jo fint! Skal bli godt med litt venninne tid ja! Også har jeg ikke helt bestemt meg for om jeg skal kjøpe inn ting til dåpsinvitasjonene for gavekortet mitt eller om jeg skal se etter babygym til snuppa. Nå begynner hun å bli ganske lei av å stirre i taket kan du tro! 

Nå får snuppa sitt 3 måltid siden hun stod opp klokken 4(!), så satser på at hun sovner nå. Kunne virkelig trengt å sove litt til før det er opp og stå altså. Hun våknet så snart jeg la henne i senga.. Jaja, god morgen da alle sammen! Håper dere har fått sove litt mer enn oss!
Gårdagens outfit

Er deres barn vanskelige om natten?


BABYKÆR OG DÅPSKJOLE

Ja da var det kveld. Har lagt på plass to kurver med klær, ryddet i votter, luer og div i gangen, og skal fortsette med å gå legge sammen og på plass et stativ med klær, og gå igjennom klærne til gutten i huset. Begynner å bli ganske fult der ja. Spesielt når man har alle klærne hans rene på en og samme tid. Som regel og det jo halvt om halvt skittent og rent, så da går det opp i opp. Men nå er alt rent(forutenom det han hadde på seg i dag), og med alle de nye klærne etter jul så blir det ganske så fult ja.

Gikk gjennom klærne til Mirjana her om dagen, pakket bort str 50, la str 56 fremst så vi får brukt det før hun vokser ut av det, også ligger det litt i str 62. Kun det hun fikk til jul, og enda er det stappfult. Skal gå igjennom det vi har pakket bort også av 62 så skal det legges inn så snart 56 er for lite. Mye styr med de der barneklærne ja, de vokser jo så fort! 


Sånn så sengen ut mens jeg gikk gjennom klær ja!

I dag har vi blandt annet vært på pippira siida(?) og spist mat, og generelt bare vært på besøk i hele dag. Litt godt å komme seg ut av huset og ikke bare sitte i sofan eller gå å rydde. Til uken har jeg tenkt meg en del til byen, bøandt annet på besøk, skal hente enda mere babyklær(!), og skal begynne å kjøpe det som trengs for å lage dåpsinvitasjonene. Begynner jo å haste litt nå. Har enda ikke satt dato eller noe. Har skrevet gjestelisten, men kommer stadig på flere jeg skulle ha bedt. Vi har jo så enormt stor familie, så dette blir ikke bare bare.. Kan jo si på forhånd at vi kommer ikke til å be i nærheten av så mange som jeg vil be. Rett og slett fordi det koster å ha dåp. 


Ble litt feil fokusering og greier, men har store planer for en liten "hjemme-photoshoot"!

Mommo skulle lage dåpskjole fikk jeg vite da hun var å kjøpte stoff til det for bare noen dager siden. Og nå nettopp fikk jeg bilde av kjolen, den er ferdig! Alt som mangler er luen. Alt jeg trengte å gjøre var å sette en dato for dåpen, og det har jeg enda ikke klart, og hun skulle sy en hel dåpskjole, og var ferdig på et par dager.. Flott Kine, klapp på skulderen, du er virkelig flink..!

Hvilken str bruker barnet ditt i klær? 
Er/var du like treg som meg med å planlegge dåpen? 


UROLIGE NETTER

Natt til i går hadde snuppa vondt i magen stakkars. Hun gråt som aldri før og ville kun henge på mammas pupp. De få gangene hun sovnet var i armene mine eller Tony's og max 10 min. Har aldri hørt henne gråte slik før, og det var helt hjerteskjærende. Og hun vil sjeldent ha smokke så den hjalp heller ikke. Så det ble mye bæring og vugging.La oss i sengen sammen med pappa(hennes pappa altså) og plutselig var hun superfornød og pratet og lo som bare det. Helt til hun plutselig fikk vondt igjen. Da klokken ble tre tok hun endelig i mot smokken, og da tok det bare minutter før hun sluknet. Men siden jeg var så sikker på at dette bare var en til "10 minutter" så ble jeg sittende våken, klar for at hun skulle våkne. Da hun hadde sovet en halvtime la jeg meg til slutt for å sove, og fikk sove lenge!

I går kveld tok jeg med meg min lille skjønnhet i badekaret, og der var vi vel i sikkert en time. Hun pratet og lo og koste seg ordentlig! Hun også litt vanskelig ved kveldstid, men det var bare en halvtime-en time, og hun sovnet litt over 12. Resten av dagen var hun som vanlig i veldig godt humør heldigvis. Liten solstråle til vanlig!


Ja verdens søteste!   

Vet jeg er dårlig å blogge for tiden, men fordi jeg har begrenset bloggingen til å kun skrive om meg og Mirjana, så blir det en god del man ikke kan skrive om. Men har mye jeg vil skrive om når det kommer til meg og henne, har bare ikke prioritert bloggingen i det siste. Skal prøve å bli bedre. Nå skal jeg gå å legge meg litt. God natt, eller god morgen, alt etter du som leser!

BABYOUTFITMin lille skjønnhet 


BABYOUTFIT

Her er gårdagens babyoutfit, rett og slett fordi hun ikke har fått på seg klær enda. Hun har akkurat fått mat og ligger å koser seg. Skal hive på henne klær og komme oss ned til sentrum på en time halv 9. Åh, hun er så herlig her hun ligger og prater og smiler til mamman sin!  Ha en flott dag alle sammen!


KONKURRANSE

Hiver meg med i en konkurranse! Michelle har en konkurranse som blir sponset av pledd.net hvor "gevinsten" er et gavekort på 200kr. Og jeg hadde jo allerede lagt et pledd de har på ønskelisten til Mirjanas dåp!


Man fyller inn egen info, og så har man en helt unikt pledd som ingen andre har likens av.

Så får vi bare håpe at vinnersjansene mine øker litt med at Michelle skal få klærne til Mirjana når hun har vokst ut av de! Hint, hint, Michelle! ;)

>HER< finner dere konkurransen.

HELGEN OG BABYOUTFIT

Fredagen spiste vi god mat, så film og koste oss, og jeg lagde kake! Lørdagen var vi en tur i byen og handlet tepper og småting til dåpsinvitasjonene. Søndagen fikk jeg sove lenge mens sambo hadde med seg Mirjana til oldemoren. Senere på dagen fant vi ut at vi skulle ta oss litt "kjærestetid", så da dro Mirjana til mamma mens vi dro på løvenes konge 3D. Var godt med noen timer alene, men også veldig godt å komme hjem til min lille skatt! Så når vi kom hjem ble det enda en film og pizza. Akkurat nå tenkte jeg at jeg skulle komme meg ut døra og ned til "sentrum" for å ordnet noen papirer og greier. Kaken jeg bakte ble forresten små-rar.. Det skulle være en sjokolade-peanøtt-ostekake, men siden jeg ikke er så glad i peanøtter og peanøttsmør(som skulle være i kaken) så droppen jeg det og lagde og sjokolade-ostekake. Brukte nok litt for mye rømme ja. Bunnen var god, midtpartiet var ok, og toppen var grusom. Spesiell ja..


My little kitten   
Som i skrivende stund prøver å spise opp hendene sine, så kanskje på tide med mat igjen! 

GLADJENTA MI!
Mamma si lille gladjenta!

BARNESENGA

Lovte for evigheter siden at dere skulle få se barnesenga, men siden nettet alltid har vært trøbbel med når jeg har skullet laste opp bildet så ble det aldri noe av. Men nå skal dere få se det! 

Og i går kveld var vi ute og gikk tur med Mariell. Var kjempegodt med litt frisk luft og å komme seg ut litt generelt. Men det ble nok en litt sen tur, for Mirjana var våken over to timer i natt. Mulig det er en god ide å gå litt tidligere på dagen ja!


Mirjanas første natt hjemme! (Mobilbilde, og kanskje litt for nært)

Dette settet hadde jeg ønsket meg, og mens jeg var på sykehuset så var mamma hjemme å monterte dette. Sengesett, sengekant, himmel, uro, pledd, ammepute og sittepute til tripp-trapp stolen! Så fornøyd!

JENTA MI ER 2 MND I DAG!

Mirjana er 2 mnd i dag! Skal "feire" med å dra opp til mommo å bake brownies. Og så blir det vel litt dåpsplanlegging. 


Ettermiddagshvil på stuegulvet


Kose på lillesøster


Flire (mobilbilde)


Flink å stå (mobilbilde)

Hilser til søskenbarn Benjamin som er 7 mnd i dag!

BLEIEVALG

Bleiekaka etter babyshoweret var laget av pampers bleier, så det var de bleiene vi brukte først. Etterhvert ble det fritt og vi måtte kjøpe nye. Da hadde jeg klart å få med meg libero bleier. Ikke at det spilte noe rolle der og da. Tok bleiene i bruk, og det første jeg reagerte på var hvor stiv bleiene var. Det var som å kle på henne ei bleie av papp i forhold til pampers bleiene. Så vi endte opp med å gi bort libero bleiene til mamma så hun kunne ha til baby born dukken i lekekassen. 


Papp - Bomull

Hvilket merke bruker du? Har du merket forskjell?


MIRJANA TORÍN - 8 UKER

Helt utrolig at den lille diamantet min har blitt hele 8 uker! Bare 5 dager til hun er 2 mnd! At det går ant å elske et menneske så høyt er helt utrolig. Jeg smelter av å se på henne, og smiler fra øre til øre. Om kveldene henger jeg over senga hennes og ser på henne. Hun sover så stille og fredelig. Tenk at vi har skapt noe så fantastisk og perfekt! Smilet hennes.. Åh! Det er så herlig når hun ser på meg og smiler, det varmer hele kroppen og man kan ikke la være å smile tilbake. Umulig å ha en samtale hvis hun smiler, da stopper alle opp og ser på henne, "smiiiler duuu? Å så søt du eeer!" Haha. Og så blir er jeg så stolt over at hun har kunnet holde hodet selv helt fra fødselen. Og hun var ikke mange dagene da hun kunne stå. Og for noen uker siden snudde hun seg for første gang fra mage til rygg, og nå snur hun seg hver eneste gang hun ligger på magen. Hun er nok ikke gamle frøkna når hun begynner å krype hvis hun skal fortsette i samme tempo som nå. 


"gutten" min, hehe. Var ikke helt stas å ha på seg Arsenal klær nei.


Hun blir bare mer og mer lik meg, hihi!


Åh, får tårer i øynene av å se på henne!


Ligger å spreller og prater.

BABYOUTFIT NYTTÅRSAFTEN

Lillesnuppa ønsker alle sammen et godt nytt år! MIRJANA TORÍN - 7 UKER

(Innlegget ble skrevet i går, men fikk ikke publisert det)
Tenk at mammas lille skatt er hele 7 uker! Det føles ut som at jegg har hatt henne hele tiden, samtidig som jeg husker føldselen som om den var i går. Og morsrollen kjennes veldig naturlig, heldigvis!

Mirjana har vært sterk helt fra fødselen. Hun har holdt hodet oppe selv og har hatt kraftige spark i bena. Hun har stått selv siden bare en liten stund etter fødselen(man må selvfølgelig holde henne oppe for balanse). Hun begynte like etter å "prate". Hun ligger og spreller med armer og ben så det ser ut som hun sykler, også "prater" hun, altså lager masse rare og utrolig søte lyder. Hun smilte for første gang 3 timer etter fødselen, etterfulgt av et ordentlig surktryne! Og siden da har hun gjort det oftere og oftere. Men det er nå i det siste det har begynt å virke litt mere bevisst. Og hun har til og med begynt å småflire litt. 


Ligger å koser seg

Hun har blitt mere og mere våken og har hele veien hatt motsatt døgnrytme. Sover utrolig godt på dagen, men som regel ingenting på natten. Det har hendt at hun har sovet hele natten også, men det er sjeldent. Hun har brukt å sovne først etter Tony har dratt på jobb om morgenen, eller en god stund etter det. Men de siste dagene har hun sovet fra ettermiddagen og til i 5 tiden på morgenen, og er oppe 3-4 gang og spiser. Så det går i alle fall riktig vei! 

Hun har et veldig åpent blikk når hun først er våken og er veldig nysgjerrig. Fra fødselen av har hun festet blikket godt, men man så i begynnelsen at hun sleit for da gikk øynene i kryss i blandt. Hun har bare blitt mer og mer konsentrert og holder øyekontakt lenge, og følger deg med blikket. 1-2 uker(?) etter vi kom hjem fra sykehuset og skulle prøve uroen for første gang fulgte hun det ene eselet hele veien rundt. Fikk det til og med på video. Når hun blir holdt av andre ser hun helst på meg. Mammadalt allerede, hehe.


Mammas lille skatt!

Man merker når hun er sulten, for da prøver hun å få melk ut av hva som helst. Ligger å gaper over sofaputer, bamser, neser og armer. Alt hun får tak i. Skulle du ikke gi henne mat da så gir hun et "hyl" fra seg. Får hun fortsatt ikke mat kommer det et hyl til, osv. Men skulle du være så uheldig å være opptatt med noe, og prøver å gjøre deg ferdig før du gir henne mat, så får du en demonstrasjon på at lungene fungerer akkurat som de skal!


Sulten! Prøver oss på å spise lammeskinnet.

Jeg har enda ikke opplevd at hun har gråte fordi bleia har vært full, men hun elsker å ligge på stellebordet og bli skiftet på. Da blir hun helt rolig og stille, og av og til prater hun litt. Hun har begynt å gripe tak i ting mere og mere for tiden, og nå er hun besatt i å dra i smykket mitt, og slipper det ikke før jeg legger henne ned.

Hun har alltid vært glad i å geipe, og faren er veldig glad i å geipe tilbake. Hun har farens øyne, men resten har hun nok fra meg. Også er hun veldig lik broren når hun legger ut surleppa! Hun elsker å ligge på mage!

Hun elsker å sove, men hater å sovne. Hun er alt for nysgjerrig, så det er ofte hun skvetter til i det øynene går igjen og søvnen smyger seg innpå. Og sånn kan hun holde på lenge! Og fordeom hun er våken på natten så er hun ikke vanskelig. Hun gråter kun hvis hun er sulten eller har vondt i magen. Det har også skjedd at hun har gråte fordi hun har vært overtrøtt.

Smokken er grei av og til. Hvis hun sovner med smokken har man det gående. Da mister hun den konstant og skal ha den tilbake. Når hun sovner detter smokken ut, og da våkner hun og skal ha den tilbake igjen. Så det beste for vår del er at hun sovner uten den. Hun liker den når hun plages med magen, men som regel får man en ordentlig grimase, som om den skulle ha smakt helt forferdelig vondt før den spyttes rett ut igjen. Så den brukes ganske lite.

Dette ble vist et ganske langt innlegg. Var ikke selv klar over at jeg viste så mye om henne før jeg satt meg ned og fikk skrevet det, hehe.
Hun kan gråte ja!

 

 

hits