Mamma

MAMMA!!!

 • Publisert 11.07.2015 @ 11:47 i Mamma

Jeg går under mange navn, Kine, mamma, kjære, vennen, snuppa, kinemor, osv. Men det vanligste navnet for tiden er "Mamma-mammaaa-MAMMA-mamma-maaaammaaaa". Ja for uansett hvor mange ganger man sier ja til den skjønne 3 åringen vår, så virker det som at dette navnet må fullføres under en hver omstendighet. Det er ikke så ofte det virker som hun skulle si noe engang. Og til tider skal hun si noe, men så blir hun distrahert av noe annet, slik at hun glemmer det.

Dette er en samtale som viste seg her om dagen:

Mirjana: "Mamma-mammaaa-MAMMA-mamma-maaaammaaaa?"

Meg: "Ja, ja, ja, ja?"

Mirjana: "Atte... Hvor skal vi?"

Meg: "Vi skal gå en tur."

Mirjana: "Men mamma?"

Meg: "Ja?"

Mirjana: "Hvor skal vi gå?"

Meg: "Du får se når vi kommer fram."

Mirjana: "Men mamma?"

Meg: "Ja?"

Mirjana: "Kan jeg få en is?"

Meg: "Jeg har ikke is med meg i lommen Mirjana."

Mirjana: "Men mamma?"

Meg: *Sukk* "Ja, Mirjana?"

Mirjana: "Jeg mener, kan vi gå på butikken å kjøpe is?"

Meg: "Jeg har ikke med meg penger nå Mirjana, for vi skal ikke på butikken."

Mirjana: "Men mamma?"

Meg: "Jaaaa, Mirjana?

Mirjana: "Kan ikke du gå på jobben din å hente penger?"

Meg: "Det går ikke an Mirjana..."

Mirjana: "Men mamma..?"

Og sånn fortsetter samtalen. Man må absolutt si mamma før man kan si noe nytt...
Jeg røyter mye, og for tiden lurer jeg litt på om det er underbevisstheten som slipper ut alle hårene jeg vurderer å slite av meg etter slike samtaler...

Men nå skal det sies at det finnes gode øyeblikk der mamma blir brukt femti ganger i løpet av et par minutter.
Her om dagen var vi på tur på kino med barna, da Mirjana gikk å sang

Mammaaa, du er bare min mamma. Verdens beste mamma. Jeg elsker deg mamma. Mamma er så snill og gooood. Mamma, mamma, mamma, maaammaaaa. Verdens beste mamma, det er du. Du er bare min, verdens beste mamma. Osv.


Mirjana og Mamma-mammaaa-MAMMA-mamma-maaaammaaaa

Hvilket navn går du under for tiden?

#Barn #Mamma #Prinsesse #Foreldre #Familie #Kjærlighet #Love

Å BLOGGE OM BARN

 • Publisert 11.03.2013 @ 16:55 i Mamma

Ny uke, nye muligheter. Så er spørsmålet hvilke muligheter skal man utnytte? Selv sliter jeg med å bestemme meg for om jeg skal blogge eller ikke. Har hatt noen dager pause nå, og det har vært veldig godt. Jeg bryr meg generelt lite om lesertallene, men jeg mÅ innrømme at jeg sjekker de, og blir veldig glad når leserantallet har steget, og kanskje litt "lei meg" når det synker. Men nå har jeg ikke brydd meg i det hele tatt, og det har vært godt. 

Når jeg først blogger føler jeg heller ikke at jeg kan være meg selv 100%. Jeg føler meg overevåket, og jeg vet at jeg har et par lesere som venter på at jeg skal skrive noe dumt. Derfor er jeg ekstra forsiktig med hva jeg skriver, og ender ofte opp med å ikke skrive noe som helst. Jeg prøver å ikke skrive for mye om ungene, men det er vanskelig med tanke på at de er rett og slett livet mitt. Jeg kan ikke skrive om meg uten å skrive om ungene. Jeg har så lyst å fortelle dere så mye om de, og om oss, men havner i en diskusjon med meg selv fordi jeg er så usikker på hva som er det "riktige" å gjøre. For det enkleste hadde vært å bare legge ned hele bloggen, men jeg liker å blogge. Jeg har blitt kjent med masse flotte mennesker via bloggen, og det er en slags terapi for meg å skrive her inne. 

Men hva er rett ovenfor ungene? Jeg prøver å tenke på hva jeg ville at min mor skulle gjort hvis hun var i samme situasjonen. Og personlig hadde jeg nok elsket å kunne lese om meg selv. For jeg elsker å se på bilder av meg selv når jeg var liten og høre historier om ting jeg sa og gjorde. Og jeg tror ikke at det hadde gjort meg noe om det lå på nett så lenge man bare var litt forsiktige. For noen historier vil man så klart ha helt selv. Men hvordan vil våre barn ha det? Kommer de til å ville lese om seg selv? Og vil de ha noe i mot at andre rundt om kring kan ha lest historiene og sett bildene? 

Man er jo så stolt over barna sine, og vil jo vise de fram til hele verden, men vil de bli vist fram?


Bestevennene <3

Blogger du om dine barn?
Hva mener du er rett ovenfor barna? 

ROTTEBLAKK!

 • Publisert 06.03.2013 @ 12:54 i Mamma

Føler jeg må forklare meg litt. Har fått veldig mange meldinger, telefoner og så videre, om innlegget tøffe tider. Og jeg skjønner at det har blitt forstått på en litt annen måte. Ettter som jeg har forstått det så tror folk vi er helt rotteblakke og ikke eier flisa i veggen..! Vi klarer oss fint, vi har mat, klær på kroppene og ting er virkelig ikke så ille som mange har trodd etter det innlegget. Per dags dato er det vel egentlig bare støvler Mirjana mangler. Men vi har fått tilbud om mange, så det er ikke der problemet ligger lengere. Nå er problemet å finne noe hun passer. Verre enn man skulle tro! 

Vi har fått tilbud om å låne penger, å få klær, mat, i det hele tatt. Lista er lang. Har takket ja til de som ville gi oss klær som var for smått til deres små, men jeg begynte å lure på hva jeg egentlig hadde skrevet i det innlegget. For det er som sagt langt fra så ille! Vi har alt vi trenger og mer enn det. Vi har vel en ganske så "normal" økonomi. som vil si at man sliter kanskje litt til tider, men man får det man trenger bare man planlegger litt. Men så må jeg jo også si tusen takk til alle som har tilbudt så mye rart og stilt opp. Det er veldig godt å vite hvor mange som stiller opp hvis det faktisk skulle bli så ille! Vi er heldige som har så mange flotte mennesker rundt oss! Tusen takk til alle som har stilt opp, men vi har det bra, og mangler kun støvler! ;)

KINE'S BADELAND

 • Publisert 24.02.2013 @ 20:47 i Mamma

Etter badekaret ble "kastet" ut, har vi gjort badet om til et badeland. I dag var det bare jeg og Mirjana, og det var kjempemorsomt! Også fikk vi lånt en balje fra mamma så Mirjana får badet også. Prøvde oss på kleskurven forrige gang, men den ble litt for liten. Vi har kost oss kjempemasse i dag! Jeg elsker sløve søndager. Vil dere kanskje høre om hva annet vi har gjort i dag?
Fineste lille Mirjana♡ 

Hva har dere gjort i dag?

MIRJANAS LØRDAGS "GODTER"

 • Publisert 23.02.2013 @ 17:28 i Mamma

Jeg er veldig glad i litt sunnere alternativ lørdagsgodt til barna. Det finnes så mye godt og sunt der ute, så jeg ser ikke vitsen i å skulle stappe i de e-stoffer, sukker og andre rare greier. Og bare så det er sagt, så er det ikke sånn at vi bare spiser grønnsaker her i huset. De får vanlige godter også, bare ikke hver lørdag! Vi prøver å variere. Og ungene elsker frukt, grønnsaker, kjeks og andre ting. Det er generelt lite de ikke liker egentlig. Mirjana spiser heller tomat enn sjokolade, så hun er godt opplært. Hehe..

Nå er ikke Mikael her i kveld, men dette er i alle fall Mirjanas "godteskål". 
Mirjana er storfornøyd!

Hva får barnet/barna dine til lørdagsgodt?

TROLLUNGER

 • Publisert 06.02.2013 @ 13:00 i Mamma

Er en stund siden nå dette skjedde første gang. Vi hadde spist middag, og ungene sprang på rommet for å leke. Mens jeg ryddet opp bordet la jeg etterhvert merke til hvor stille det var. Hørte ekstra godt etter en stund, men var ikke en lyd å høre. Og som de fleste foreldre vet så er stillhet et tegn på at det er trollskap på gang. Så listet meg mot rommet i håp om å "ta de". Men nei, der satt/lå de så fint å leste i hver sin bok og gjorde ikke noe galt! Begge så spørrende på meg, så jeg smilte, de smilte tilbake, også gikk jeg. Det var rart, tenkte jeg for meg selv. De bruker ikke å være så rolig. Som regel er de høyt og lavt. Spesielt når de er sammen. Men de satt slik lenge! Og de sitter som regel sånn hver dag. De leker og herjer, og plutselig er det stille. Da sitter de og blar i bøkene.


Englebarna


FORSTÅ 1ÅRS TRASSEN

 • Publisert 22.01.2013 @ 20:15 i Mamma

La ut et innlegg i går om den såkalte "1års trassen" til Mirjana. Mange kjente seg igjen, mange kom med gode råd, og jeg så mange blogger la ut lignende innlegg etterpå. Og det er fint å se at jeg ikke er alene, og at vi mødre kan hjelpe hverandre når ting er tungt. Har vært veldig tålmodig med Mirjana og prater ordentlig til henne og forklarer hvorfor hun ikke får gjøre ting osv, som de fleste mente var det riktige å gjøre. Noe som også gikk igjen var at folk overså når barna hylte, fordi det for det meste var for å få oppmerksomhet. Og begge delene er nok veldig riktige. Gjør de noe de ikke får lov til, så sier man nei og forklarer hvorfor de får nei. Hyler de da så er det bare å fortsette å prate rolig og overse hylingen. 
Ganske sikker på at det var slik de fleste mente at de gjorde det, inkludert meg selv. Men klart er det vanskelig til tider. Vær da flink til å spør om hjelp fra en eventuelt barnefar/samboer slik at man får tatt et ekstra pust i bakken. For til tider er det vanskelig å ikke rive av seg håret når ting er som verst. Fikk også et tips på facebook om å lese et innlegg på en blogg. Denne bloggeren har hentet artikkelen fra "Din Baby" forumet. Leste denne, og nå ler jeg litt for meg selv, og føler at jeg skjønner litt mer hva som går gjennom hodet til Mirjana. Anbefaler derfor alle mødre å lese dette hvis dere ikke har gjort det!

 

"Her kommer sitat fra Gode knep for småbarnsforeldre, boka til Elisabeth Gerhardsen, om å prøve å sette grenser for barn. Kanskje er det fler enn meg som kjenner seg og ikke minst ettåingen igjen...

 

"Ettåringen mangler ikke evnen til å lære. Hun lærer noe nytt hele tiden. Det hun mangler, er evnen til å stoppe seg selv eller kontrollere egne impulser. I tillegg mangler hun evnen til å kunne spå i nær fremtid, det vil si evnen til å kunne forutsi flere "ledd" fremover når hun har begynt med noe.

 

En ettåring ser verden omtrent som en serie lysbilder der hun til en hver tid bare greier å tenke et bilde fremover. En ettåring som fingrer med stereoen, greier ikke i tankene å "spole frem filmen", slik at hun kan tenke over hva som vil skje til slutt hvis hun fortsetter å klå, som for eksempel at du blir sint. Hun ser stereoen, lyser opp, og tenker "Knapper!". Ivrig stabber hun bort til den. Først når fingrene når knappene, faller neste lysbilde på plass, som er at: "Nå kommer snart en voksen!", barnet ser forventningsfullt mot kjøkkendøra. Ganske riktig: Der står du i døra! I glede over at hun greide å forutsi at du ville komme, smiler hun bredt ved synes av det. Dette smilet springer ut av stolthet over å få rett, men tolkes gjerne feilaktig av voksne til å bety: "Ha, der lurte jeg deg!" eller: "Se hva jeg driver med, når du ikke følger med!".

 

Når hun har sett litt på deg slukner smilet. Nå har neste lysbilde falt på plass, nemlig at"Når sier mamma nei!". Dermed snur hun seg mot stereoen , rister iherdig med hodet og gjentar "Nei, ne-ei, ne-ei" for seg selv. Vel og merke men hun fortsatt trykke ivrig på knappene. Du blir enda mer irritert. Det er fort gjort å tenke: "Se der! Hun vet det er galt, men gjør det likevel!". Antakelig sier hun ikke nei fordi hun vet at hun gjør noe galt. Et nei i den alderen betyr som regel: "Den lyden de voksne lager når jeg tar på stereoen". Det betyr ikke det vi mener det betyr: "Gå vekk derfra, det har jeg sagt tusen ganger!".

 


Åh, knapper!

Ditt lille avkom, som har stått og sagt "nei-ei" for seg selv, har nå fått neste lysbilde frem. "Nå kommer den voksne mot meg!" Hun snur seg, helst uten å ta fingrene vekk, og bryter ut i et smil over å se deg komme. Dette smilet betyr: "Der kommer du jo! Var det ikke det jeg visste!" Det er heller ingen ny provokasjon. Det betyr ikke: "Jeg synes det er så gøy å terge deg!"

 

Smilet slukner igjen raskt. Nå er neste melding kommet, en melding som forteller at nå kommer den voksne til å være sint å løfte henne vekk. Hun slipper stereoknappen og løper unna. Du sukker og sier noe slik som: Ja! Ikke hold på med stereoen" Det har mamma sagt". Du går inn på kjøkkenet igjen.

 

Et par minutter senere snur barnet ditt seg tilfeødigvis og får øye på stereoen. Hun lyser opp og tenker: "Knapper!" ....

 

En slik manglende evne til å tenke langt frem, sammen med en manglende evne til å la være å gjøre det hun har mest lyst til, MÅ resultere i et barn som igjen og igjen gjør ting som vi blir fortvilet og sinte over."


"Vennen, det er ikke lov å ta med skoene inn i stua. Det vet du." Men vet hun egentlig det?

Ja det er ikke lett å skjønne seg på de små. Ikke skjønner de alt vi vil de skal skjønne. Og ikke skjønner vi det de desperat prøver å "fortelle" oss. Det er bare å huske å puste dypt, holde seg rolig og ha tålmodighet med de små. Det kommer en dag de kan fortelle oss hva de vil ha, og da kan jeg fortelle dere at det er ikke alltid en positiv ting det heller. Hehe.

1 ÅRS TRASS?

 • Publisert 21.01.2013 @ 17:51 i Mamma

På bloggen til de fleste virker alt rosenrødt og fint, og jeg prøver for så vidt på å holde denne bloggen mest mulig positiv. Men til tider må den vonde sannheten også komme fram. Og lille Mirjana, min vidunderlige datter, gjør jo aldri noe galt. Engelen selv hun. Men nå kommer sannheten fram. For ja, som de fleste kanskje skjønner så er hun jo faktisk bare en helt vanlig 1 åring. Får hele tiden høre at hun er en solstråle, både fra barnehagen, kjente og ukjente. Jeg begynte nesten å bli redd for at det bare var meg hun var trass og sta med..

Problemet er nemlig det av hun har begynt å hyle, noe voldsomt! Så lenge ting går hennes vei er det ingen problem. Men så snart hun ikke får noe til, ikke får viljen sin eller lignende så setter hun i å hyler. Sånn type hyling som skjærer både i ører og hjerter. Og folk må jo tro jeg har klypt henne eller noe. Sånn som her på lørdag(?) da vi satt å drakk kaffe etter jeg var ferdig på jobb. Hun skulle absolutt gå alle andre veier, inn på sportsbutikken å røre og rive ned fra hyllene. Fulgte etter henne og prøvde å lure henne ut derfra, men nei. Til slutt løftet jeg henne og bærte henne med meg ut fra butikken. Da setter hun i å hyler og dytter seg ut fra meg for at jeg skal slippe henne og sette henne ned. Jeg prøvde å prate rolig til henne, og kjente at jeg ble stresset fordi jeg merket at de få som enda satt igjen i kaféen stirret på oss. Holdt meg rolig og fortsatte å gå mot vognen og resten av folket. Hun hylte hele veien. Da hun så de andre ble det bedre, helt til hun ikke fikk lov å gå bak kassen på jobb, da var det hyling igjen.. Var ikke lenge hun hylte da, men allikevel. Denne hylingen blir bare oftere og oftere.Tok det opp med barnehagen for en stund siden, og lurte på om de hadde noen råd eller tips. Det virket ikke helt som de skjønte hvordan hyling jeg siktet til, og mente det bare var fint at hun hadde lært seg å si i fra om de andre barna gjorde noe mot henne. Men noen dager senere kommenterte de at de også hadde merket at det ble oftere, og ikke bare hvis noen gjorde henne noe. 

Nå har jeg prøvd å prate strengt til henne, jeg har prøvd å prate rolig til henne og jeg har prøvd å bare overse det, men ingenting funker. Jeg skjønner at det er hennes måte å uttrykke seg og si i fra på, men hun klarer jo å gjøre seg forstått på andre måter og, så jeg vet ikke hvordan jeg skal få henne til å skjønne at hun er nødt å bruke andre uttrykksmåter enn hyling. I følge barnehagen blir det nok bedre så snart hun begynner å prate og kan si i fra ordentlig, så det er ikke noe å "bekymre" seg over. Men hun peker jo, og babler slik at man kan forstå seg fram til hva hun mener, så jeg skjønner ikke hvorfor hun absolutt skal hyle til alt.. Derfor lurer jeg på om noen av dere mødre har noen tips? 

 Hva skal jeg gjøre for å få henne til å si i fra med annet enn å hyle?

JULEGAVENE VI FIKK

 • Publisert 08.01.2013 @ 22:34 i Mamma

Er så stolt av julegavene vi har fått i år, at jeg er bare nødt å få vise dere de. For første gang lå det en pakke til "mamma" under juletreet, som hun hadde laget selv! Det var de beste gavene jeg noen gang kunne ønsket meg! For min del kunne bare resten av gavene bli liggende etter jeg fikk de fra Mirjana. Også var jeg jo så heldig å få gave fra Mikael også. Både egen pakke og felles pakke til meg og Tony. Det var kjempekoselig å se at han hadde tenkt på meg også. Han er bra herlig altså! Også har de begge laget juletrepynt til oss. Tror at til neste år blir det juleverksted her i huset. Er så morsomt å ha hjemmelagde ting å vise fram. Spesielt når det er ungene som har laget det.


Denne laget Mikael forrige jul


Denne laget Mirjana i år. De er kjempefine med stearinlys i!


Denne lille nissemannen lagde Mirjana til oss


Lykten Mirjana lagde til mørketids-festen i barnehagen


Rammen vi fikk i julegave. (Tror det er en tradisjon i barnehagene å lage disse.)
Hva var den/de beste gavene du fikk til jul?

NEW IN!

 • Publisert 08.01.2013 @ 22:10 i Mamma

Pakken vi fikk i går var noe jeg vant i en adventskonkurranse. Nemlig navnesmokker. Mirjana har vært veldig kresen på smokker. Hun har kun tatt en type, så hadde tenkt å bestille flere av de hun har. Men hun har jo smokker nok av den typen hun bruker. Og når hun bare bruker smokken når hun skal sove, og når vi kjører bil, så hadde vi ikke egentlig bruk for flere. Så derfor prøvde jeg meg på en smokkepakke som hun aldri har prøvd før. Mest bare fordi jeg syns smokkene er kule, og hvis hun ikke likte de så hadde vi jo ikke tapt noe på det. 

Men det går helt fint med de nye. Hun tar de smokkene like greit nå som hun har blitt større. Men nå går hun også å tuller mer med smokken og biter på den en del. Og det er jo ikke bra for tennene, så vet ikke om jeg skal legge de bort og bare bruke de gamle. Får se hvordan det utvikler seg. De er veldig fine i alle fall!


Her er smokkene vi fikk


Her ser dere forskjellen på den nye og den gamle smokken

Har barnet/barna dine vært kresene på smokker?

ELEKTRONIKK TIL BARN?

 • Publisert 11.12.2012 @ 11:28 i Mamma

Har tenkt mye på tv'er, mobilen og andre elektroniske duppedingser som barn bare får mer og mer tilgang på for tiden. Når jeg var å kjøpte meg ny tlf for en stund siden så kom det en dame som skulle kjøpe en ipad til en gutt som ikke var fylt 2 år en gang! Hvor går grensa folkens? 

Vi har to barn, ei på 1 år og en på 4 år. De ser så vidt på barnetv på kveldene. Som regel er de så opptatte med å leke at vi glemmer det av alle sammen. I helgene kan de også se litt barnetv på morgenkvisten. Mirjana har en leketelefon som hun går rundt å "prater" i, og er veldig opptatt av våre telefoner. Men jeg har blitt mer og mer streng på at hun ikke får låne de. Mikael låner kanskje telefonen en gang i mnd og får spille en liten stund. For jeg ser virkelig ikke poenget med at han skal sitte å spille på den dagen lang når han har huset stappfult av alle mulige slags leker. 

Og det verste jeg hører er små unger som får egen tv og/eller pc på rommet og egen tlf mens de enda går i barnehagen. Kunne aldri ha falt meg inn å sette en tv på rommet til Mikael. Han er 4 år! Han har virkelig ikke bruk for det. Han kan finne på så mye annet! Og når han først skal se på tv så synes jeg det skal foregå i stuen, så vi voksne kan følge med på hva han ser på. Det går jo så uendelig mye rart på tv'en for tiden. Til og med noen reklamer begynner å bli skumle for de minste. 


Tror dette var første og eneste gangen begge ungene har klart å sitte i ro å se på barne-tv!

Mirjana har aldri vært noe interessert i å se på tv. Prøvde meg når hun var mindre på å bare slå på så hun kunne se på den mens jeg dusjet. Men det var et par sekunder den klarte å fenge hennes interesse, også var det over. Hører det er foreldre som da prøver å "venne" barna til å se på tv så de skal få gjort andre ting. Synes ikke noe om det heller, jeg. Følger ungen med av seg selv, så helt greit for min del, spring å ta deg en dusj. Men når man har dusjet og er ferdig, så slår man av igjen. La ikke den lille stakkars babyen sitte å glane på den store skjermen i timesvis. 

Og iPad, telefoner, spillemaskiner osv, hva skal de med det når de ikke en gang har lært seg å telle til 20? Tror det har skjedd en eller to ganger at Mikael har spurt om å få ringe noen, og da har han fått lant vår telefon. Hva i alle dager skal han med en egen telefon når han alikevel trenger vår hjelp til å kunne ringe noen? Og nettbrett og lignende som barna får sånn at de skal kunne spille? Hva i alle dager har skjedd med kortstokken og brettspillene? 

Nei, jeg er kanskje gammeldags av meg, men slike elektorinske duppedingser mener jeg at hører ikke hjemme hos et barn som ikke har begynt på skolen en gang. Og skal de først ha noe, så skal det absolutt ikke inn på rommet når de er så små.  

Hvor går grensa deres? Når er det greit at barna får telefoner, tv'er og andre ting? Og skal det være på soverommene?

BUTIKKTYV, JEG?

 • Publisert 21.10.2012 @ 21:04 i Mamma

Hei hei, da var jeg her igjen. Bloggingen er som dere skjønner ikke prioritert lengre.. Desverre. Tror faktisk en av grunnene til at jeg sliter med å sove for tiden er fordi jeg ikke blogger. Jeg tenker på mye når jeg går å legger meg, og tror jeg hadde hatt mindre å tenke på om jeg blogget og fikk tankene mine ut der i alle fall. Menmen, sånn er det. Denne uken har vært fullt kjør, som alle andre uker. Eller, jeg har hatt et par dager fri, men de måtte jeg utnytte til det fulle og få gjort alt jeg ikke får gjort alle de andre dagene. 

Var i byen den ene fridagen min og handlet inn litt "nødvendige ting". Høhø.. Var blant annet å kjøpte et par bodyer til Mirjana og en genser som var på salg. Hun jeg handlet hos var på opplæring, så det tok litt lengre tid, men det gjorde ingenting for min del. Vi hadde det ikke travelt, og jeg har vært under opplæring jeg og, så vet akkurat hvordan det er. Betalte og gikk ut. I det vi passerer døra går alarmen av. Jeg snur meg og ser på kassedama, og hun bare peiver med armen og sier at det er hennes feil og vi skal bare gå videre. Så vi gikk videre. Skulle bare innom og se på en butikk til før vi dro hjem igjen. Og tror dere ikke alarmen gikk der og? Joda, før vi i det hele tatt kom oss inn inngangen. Følte oss bra dumme når alle snudde seg mot oss og stirret. Så jeg så på en av de ansatte og sa at vi hadde enda ikke gått inn i butikken, så vi hadde ikke hatt mulighet for å ha tatt noe. Det var ingen problem, og alle skjønner vel hva som skjedde når vi gikk ut igjen.. Joda, alarmen gikk på nytt. Men det var vi veldig forberedt på, så tok det ikke så hardt. 

Så kom vi hjem. Dro rett til Efjorn for å besøke familien min der ute. Mirjana hadde sovet i bilen, og hadde bare body og strømpebukse på seg under dressen, så tenkte jeg skulle kle på henne en bukse og den nye genseren jeg hadde kjøpt til henne. Men på genseren hang enda alarmen på. Vet ikke hvorfor jeg ikke tenkte på det når alarmen gikk 3 gang på senteret. Men siden hun sa det bare var å gå videre så regnet jeg med det var en sånn alarm som man avmagnetiserer, og at hun rett og slett bare ikke hadde gjort det godt nok. Men neida, dette er en stor klomp av noe dritt, og ødelegger jeg den så kommer det rødmaling over alt! 

Så nå må jeg tilbake å få tatt av alarmen. Har kvitteringen, heldigvis. Så håper det ordner seg. 
Dritt alarmen...!

Har dette skjedd med deg noen gang??

SMOKKESNOR MED NAVN

 • Publisert 30.08.2012 @ 21:15 i Mamma

Bestilte smokkesnorer hos Line, søskenbarnet til Tony for en stund siden. Har fått begge to, en i rosa og en i lilla. Har som vanlig ikke begge her så jeg kan ta bilde av, men har bilde av den lilla så dere kan få se. Er kjempefornøyd. Fin lengde, fin farge, praktisk og med navnet til Mirjana på. De nye smokkene passer desverre ikke på, men det gjør ikke noe. Enten har hun smokke med navn på eller så har hun en vanlig smokk festet til smokkesnor med navn på. Så det skal altså litt til for at smokkene hennes skal komme feil.


Var den ikke fin? Den andre er helt lik bare i rosa og hvit.

Er dere opptatt av å ha navn på tingene i barnehagen?

 

EN FAR

 • Publisert 03.07.2012 @ 02:08 i Mamma

Må bare dele dette bildet på bloggen, syns det passer veldig godt i min "situasjon". (Det er ikke ment til Tony!)Enige?

KJÆRESTETID?

 • Publisert 22.06.2012 @ 15:19 i Mamma

Når man har fått barn er det kanskje vanskelig å sette av tid til hverandre og være kjærester. Siden Mirjana ble født har jeg vært veldig opptatt med henne og har ikke vært helt kompfirtabel med i låne henne bort. Og siden jeg full ammet i tillegg så ble vi enda mer knyttet. Nå er det vel på tide å sette av litt tid til mannen også. Så jeg lurer på om dere har noen tips til hva man kan gjøre? Annet enn å lage mat/spise ut, se film/kino og bowling. Det er liksom så langt kreativiteten min rekker. Og det blir jo litt kjedelig hvis man skal gjøre det hver gang. Så har noe noen gode råd og tips?Er dere flink til å sette av tid til hverandre?
Hva gjør dere når dere har "alenetid"? 

MERKING AV BARNEKLÆR

 • Publisert 20.06.2012 @ 17:39 i Mamma

Titt tei. Fikk ikke mobil blogget i går engang. Mobilen min blir så fort fri for strøm, så den var død ganske så tidlig. Var oppe klokken 3 på natten, fikk kledd på meg og greid gjennom håret før det var å sette kursen mot Narvik. Var kanskje kommet 3-4km når jeg kom på at jeg ikke hadde med meg brystpumpen. Så da måtte jeg snu å hente den for så å kjøre en gang til... Tenkte jeg skulle legge ut noe bilder og videoer fra turen litt senere, muligens i morgen.

Ville egentlig bare høre med dere hvordan dere merker, eller har tenkt til å merke klærne til barna nå som det er barnehagetid snart? Det vanligste før var i alle fall de klistremerkelappene og de man strøyk på med strykehjern eller sydde på, men så har vi jo også stempel varianten. Jeg tenker jo at det må være det enkleste. Så er det noen som har erfaring med dette og kan anbefale noe?

Jeg har i alle fall fått bestilt stempel. Det hørtes enklest ut og ikke minst, billigere. Så kan jo tipse de av dere som kanskje enda ikke har kjøppt inn noe om en utrolig billig og lur sak. Kostet kun 195 kroner og det følger med 1 stempel 38x14mm + stempelpute med sort farge + 1 sett bestående av 264 deler bokstaver, tall og motiver + 1 pinsett og ekstra stempelpute til navnestempel. Letet flere plasser, men denne var den billigste og beste jeg fant. Fant noen der man kunne lage et eget design, men da kostet det jo fort mye mer. Og siden vi har to stykker som skal ha merkede klær så syns jeg det var greit med denne slik at man kan bytte fram og tilbake. >HER< finner du den.

Har du erfaring med merking av klær? Hva foretrekker du? 

TRYGG I TRAFIKKEN MED BARN

 • Publisert 06.06.2012 @ 08:32 i Mamma

De fleste er nok klar over at det tryggeste for barn er å sitte bakovervendt til de er rundt 4 år. Så denne filmen mens jeg var gravid, og den hjalp meg å forstå hvorfor og hva som kan skje hvis de sitter forovervendt. Å la barn sitte uten bilstol tør jeg ikke tenke på hvor ille det kan være, men det er nok ikke mange som overlever hvis det skulle skje noe da. Har du ikke sett filmen så vær så snill å se den! 

Har du sett filmen før?
Hvor gammel er barnet/barnene dine, og hvilken vei sitter de? 

BABYFILM

 • Publisert 07.05.2012 @ 20:33 i Mamma

Har vært borte en stund nå, kommer snart tilbake. 6mnd kontroll i morgen, så da kommer det et innlegg. Men jeg måtte bare innom å dele denne filmen med dere, den er helt utrolig nydelig! Satt å så den med Mirjana på fanget, og av og til kiket hun opp på meg og smilte. Får nesten tårer i øynene. Den er så fantastisk!

 

Hva synes dere om filmen?

HJEMMELAGET BABYMAT

 • Publisert 25.04.2012 @ 08:51 i Mamma

Vi fikk jo stavmikser i går hos mamma, så da måtte  jeg jo hive meg rundt å lage litt babymat. Skrellet og kuttet opp gulroten, så kokte jeg de og brukte stavmikseren til å mose den. Mirjana fikk smake litt nå til frokost, men hun så litt skeptisk ut. Hun var ikke noe spesielt sulten, så ble bare med smaken. Får se om den faller i smak litt senere når hun faktisk er sulten. Men er jo bare gulrot og litt vann og det er jo første gang hun smaker hjemmelaget mat, så regner hun kanskje må "tilvennes". Eller kanskje det hun bare ikke liker det? Må vel kanskje la henne prøve ordentlig før jeg trekker konklusjoner. Men er det noen som har "plagdes" med at barnet ikke har likt hjemmelaget mat?
Følger med på mens mamma lager mat

BABYMAT OPPSKRIFTER?

 • Publisert 13.04.2012 @ 19:18 i Mamma

Mirjana har sånn smått begynt å spise babymat, men det blir jo med tiden litt dyrt. Hun spiste jo nettopp et helt glass! Og tålmodighet? Ikke for fem flate øre! Har hun ikke skjeen i munnen et sekund etter hun har svelgt så roper og skriker hun. Og nå har vi tenkt å gi henne mer og mer mat, og da kan det jo bli litt dyrt når hun spiser et helt glass om gangen. Har rundt 5 oppskrifter, men vil gjerne høre om dere har noen gode? Legg entet igjen oppskriften, eller link til et innlegg hvor dere har skrevet det. Hadde vært kjempekoselig! 

Så får dere ha en strålende helg alle sammen!

 

hits