Graviditet

TANKER DA JEG BLE GRAVID

Fikk et spørsmål på om jeg kunne skrive litt om når jeg først ble gravid. Hvilke symptomer jeg hadde og hvordan det er å være ung mor. Hvilke tanker jeg hadde i begynnelsen av svangerskapet og hvilke utfordringer jeg har møtt på etter at jeg ble mamma. Og det skal jeg jo selvfølgelig gjøre. Syns det er kjempemorsomt når dere kommer med ønsker om hva jeg skal skrive om!

>HER< kan dere lese om hvordan det var å bli gravid, og >HER< kan dere lese om reaksjonen min

Først nå i ettertid har jeg begynt å skjønne litt mer av når jeg ble gravid og fått forklaring på en del merkelige ting. Var i alle fall sammen med barnefaren. Hadde besøk av ei venninne en dag og ble så utrolig kvalm. Jeg har ikke spydd på flere år så jeg satt lenge og bare så i bordet. Etter en stund var jeg bare nødt å gå å kaste opp. Etterpå gikk jeg å la meg fordi jeg var så dårlig. Var helt sikker på at jeg var matforgiftet siden vi hadde spist ute den dagen. 

Hadde mye stress med skole, jobb, hjemme og generelt. Var jo snart eksamen, og i denne tiden var det derfor mange tentamener og "prøveeksamen". Kjente at ting jeg aldri før hadde giddet å bry meg om en gang begynte å gå inn på meg nå, uten at jeg skjønte hvorfor. Men fant ut at det måtte være fordi jeg var så sliten. Mensen har jeg egentlig aldri fulgt noe sesielt med så tenkte ikke noe over at den var sen. Og når jeg begynte å tenke på det så konkluderte jeg med meg selv at det måtte være fordi jeg stresset sånn. 

Men da vi kom hjem fra London hadde det vært veldig mange uker siden sist. Det var nå slutt mellom meg og barnefaren. Etter mye om og men fant jeg til slutt ut at jeg måtte bare ta en test. Og i et tappert forsøk prøvde jeg å lukke øynene og snu ryggen til testen, for da måtte den jo bli negativ. Men den gang ei, testen var veldig positiv. 

Jeg viste ikke hva jeg skulle si, hva jeg skulle gjøre, hvem jeg skulle prate til.. Det eneste jeg jeg viste var at det var en baby inni magen min, og sånn skulle det være. Abort var aldri et alternativ. Det jeg tenkte mest på var hvordan jeg skulle si dette til familien, vennene mine og spesielt barnefaren. Spydde en gang til i russetiden, og annet enn det hadde jeg ingen andre symptomer enn at jeg var en del sulten.
12 uker - 29 uker

Familien og de aller nærmeste vennene mine var de første som fikk vite det. Siden jeg ikke hadde pratet med barnefaren siden det ble slutt ca 2 mnd før, var jeg i tvil på om jeg burde si noe. Men jeg innså at han hadde en rett til å vite det, og han kom helt sikkert til å stille opp. Han hadde jo tross alt full foreldrerett for sønnen på 3, så jeg var ikke i tvil om at han kom til å ville det beste for dette barnet også. 

Savner gravidemagen min!

Det å ha Tony var veldig godt! Han skjønte at jeg hadde mange spørsmål jeg ville ha svar på, ting som jeg ville ordne, osv. Var jo tross alt allerede 3 mnd på vei når jeg fant ut av det, så følte jeg hadde "gått slipp" av så mye. Vi var jo ikke sammen, så jeg begynte å tenke på boplass, større bil, videre utdanning eller jobb, økonomi, og generelle ting jeg følte måtte være på plass før hun kom til verden. 

Men da jeg og barnefaren fant tilbake til hverandre ble ting litt lettere. Da var det mye jeg slapp å tenke på, og ting ble lettere for min del. Han ble selvfølgelig litt lei etterhvert da, for jeg tenkte på alt! Men han hjalp til så godt han kunne. Og etterhvert fikk jeg meg jobb på båt(hadde jobbet på bensinstasjon til nå, men klarte ikke det lenger og holdt på å svime av hver gang jeg var på jobb..) og da fikk jeg tenke på andre ting. Hadde 12 timers vakter, og det var utrolig godt å få "slappet av". Høres kanskje ikke avslappende ut, men det var enda mer stressende å gå å tenke på alt sammen. Når jeg var ferdig på båten klarte jeg å få orden i ting, men samtidig slappe mer av, og det trengte jeg! Og ellers så gledet jeg meg bare til å få møte den lille engelen 


Uke 20-39

Hadde du mange tanker da du var gravid?
Eller er du kanskje gravid? Hva er dine tanker nå da? 

 

AMMING

Først og fremst vil jeg bare si at jeg har prøvd å blogge i flere dagen nå, men internettet vil ikke laste opp bilder. Og siden innleggene handlet om å vise dere f.eks sengen til Mirjana, som jeg har lovet dere, så var det jo ingen vits. Men siden internettet fortsatt er teit, så tenkte jeg at jeg heller skulle skrive et innlegg om amming. Får så mange spørsmål om det nå, om jeg ammer på fulltid, om det er vondt, om jeg har nok melk, osv.

Jeg ammer på fulltid ja. Av og til "liker" jeg det ikke, fordi jeg er fortsatt ikke helt komfirtabel med å slenge ut brystene hvor som helst foran hvem som helst. Og spesielt ikke når folk kommer helt inntil for å se på mens hun spiser, og skal kose med henne mens hun ligger med puppen i munnen. Det synes jeg rett og slett blir litt for mye. Folk må da skjønne at forde om hun trenger mat så er ikke det en åpen invitasjon til å komme å nistirre på brystene mine, eller som faktisk noen har gjort, ta på de..
Samtidig tenker jeg på hvor heldig jeg er som kan amme, for alt det styre med å stå opp midt på natten for å varme melk og greier, og koking av flasker og alt utstyr høres mye mer slitsomt ut! Også er det jo det beste for barnet om de får morsmelk.

Har nok melk, men det er veldig forskjellig hvordan hun spiser på dagene, så av og til er det for mye og av og til spiser hun så ofte at det blir litt lite der og da. Men det balanserer seg og hun går aldri en dag med for lite mat. Ammingen skal ikke gjøre vondt. Det kan være "ubehagelig" og kile, men hvis barnet har riktig teknikk skal det ikke gjøre direkte vondt. Andre døgnet etter fødselen hang hun på puppen ca hver halvtime. Det var et "hardt" døgn, for melkeproduksjonen var ikke ordentlig i gang, så hun fikk ikke nok melk. Siden hun var på puppen så ofte ble jeg til slutt sår på niplene, og da gjorde det vondt. Jeg gruet meg til neste gang hun ble sulten, og trodde at jeg ikke kom til å klare å amme. Men så snart produksjonen kom i gang og hun fikk den melken hun trengte så ble alt mye bedre, og det var ikke vondt lenger. Det kan også gjøre vondt når man har melkespreng og hun skal ha mat, for da er puppen så hard at hun ikke får nok av puppen inn i munnen med en gang. Men så snart hun har fått i seg det "overflødige" så går det bra det og. (Et tips kan også være å pumpe litt før hun får mat slik at puppen ikke er steinhard. Det er da ikke snakk om å pumpe en flaske for å ta vare på, men bare nok til at hun skal få ordentlig tak.)

På sykehuset var de veldig opptatte av at ungen skulle ha mat (minst) hver 3 time. Men etter vi kom hjem har hun fått bestemme delvis selv. På dagen vekker jeg henne hvis det går for lang tid mellom måltidene, men på natten får hun hvis hun er sulten. I begynnelsen spiste hun jo nesten bare på natten, men etter jeg begynte å vekke henne regelmessig for å gi henne mat på dagen, så har hun snudd døgnet ganske fint. Og de maset veldig på dette med ammingen på sykehuset. Skjønner at det er viktig og at de bare prøver å hjelpe, men når det er 4(eller flere) jordmødre på et skift, det er 3(?) skift på et døgn, og jeg var der i 3 dager, og alle skulle fortelle meg akkurat det samme, så ble jeg litt lei. I tillegg så var noen av dem ganske "frekke" på den måten at de hadde en veldig synlig "jeg vet bedre enn deg-innstilling". Og det var ei som skulle "hjelpe" meg å amme, enda jeg da hadde ammet henne i nesten to dager, og hun skulle "vise" meg hvordan jeg skulle gjøre det. Hun gjorde det selv for å si det sånn. Hun tok tak i brystet mitt og puttet i munnen til Mirjana, og holdt på og styrte i 10-15 minutter før hun tok den. (Hun hadde nesten nettopp fått mat og var egentlig ikke sulten) Da satt jeg å tenkte på at hvis hun gjør sånn, i stede for å vise en gang, eller på seg selv og lar mødrene prøve selv, hvordan i alle dager mener hun de skal klare seg når de kommer hjem å må gjøre det alene?

Huff, ser at det ble litt klaging på slutten her, men måtte bare få det ut. Og beklager at innlegget er uten bilde. Vet det er kjedeli å lese da, men sånn er det med et dritt internett..!

Hvordan har du opplevd ammingen?
Hvis du enda går gravid, skal du amme? Og er det noe du lurer på da? 

-Kine&Mirjana<3

BARNEKLÆR - IRRITASJONSMOMENT

Trodde vi hadde all verden med klær til snuppa, men fant fort ut at vi manglet jo gensre, og de gensrene vi hadde var med hette på. Så har vært å sett etter gensre uten hette, og vet dere hva? Det finnes jo nesten ikke! Har funnet et par stykker på hver butikk, og som regel var de svindyre! Hva er greia med hette på gensre til babyer uansett? Den blir jo liggende som en klump i nakken på de, og det kan jo ikke være noe godt! Med mindre man har hetten over hodet, men da kan det fort bli for varmt.. 

Noen andre som har tenkt noe over dette? Og hvis dere vet hvor man kan få kjøpt gensre uten hette til en rimelig penge, rop ut! 

HAR BLITT MAMMA

Er en stund siden sist nå ja. Fikk nemlig ei lita jente tirsdags kveld og har ikke giddet å blogge siden.
Er bare innom for å si i fra og håper dere skjønner at det blir lite blogging nå som hun har kommet til verden.

Hun er nydelig, helt perfekt! Fødselen gikk kjempebra, og fort. 3570g og 49cm. Hverdagen er helt fantastisk selv om jeg er trett og sliten. Tony er kjempeflink å hjelpe til slik at jeg får sove en gang i blandt, og Mikael er kjempestolt storebror! Viser henne fram til alle og en hver og skal være med på alt hun gjør. "Min baby" sier han. 

Og gratulerer med dagen til Tony som feirer sin første farsdag med to barn! <3
Vi elsker deg <3

VENTETIDEN

Ja da var man 3 dager på overtid. Mamma er på kurs til i morgen kveld så hun har bedt meg om å "knipe igjen" litt til. Det ser jo da ikke ut som det blir noe problem, for her skjer det lite. Ryggen har blitt litt bedre utover dagen, og har til og med fått sove litt på sofan her i ste. Legetimen tidligere i dag var forresten ikke for å prate om igangsetting eller noe annet. Hadde egentlig ingenting med svangerskapet å gjøre. Ville bare informere om det siden jeg har fått flere spørsmål etter timen om jeg skal igangsettes nå. 

Om jeg må igangsettes så skjer nok ikke det før på mandag siden det er da jeg har gått 10 dager over, men satser på at dette går fint og at hun kommer naturlig. Ble fri for strøm på tlf tidligere i dag og tenkte ikke over å lade den, så mamma fikk vist litt panikk når jeg hadde tlf avslått, så hun ringte Tony. 

Nå har Tony også fått streng beskjed fra mamma om at kjærringråd og div ting for å "framskynde" fødselen skal ikke tas i bruk før i morgen kveld når hun er kommet hjem. Da svarte han bare at "Jo nå skal jeg få Ada til å bake kanelsnurrer med ekstra kanel også skal vi OA hele natten!" Kjell Arne hadde vist flirt så godt at han holdt på å kjøre av veien!

Ellers går ventetiden greit. Det er kjedelig og jeg er jo litt utålmodig, men det er bare å nyte den siste tiden jeg har sammen med mannfolket "alene" nå. Tenk at jeg har henne i armene mine mest sansynlig i løpet av uken! Og i verste fall i begynnelsen av neste uke! 


Mammas lille engel 


Snart skal vi få møtes, du og jeg 


HJELP MEG Å VELGE STELLEVESKE?

Har sett litt på stellevesker i det siste, men har avventet å kjøpe noe fordi mamma skulle sjekke med ei venninne først. Fikk beskjed i morgest om at hun ikke hadde noen så da er det bare for meg å bestille. Men klarer ikke helt å velge, så da trenger jeg litt hjelp fra dere.

NR. 1

 • To store lommer på utsiden
 • Stor lomme foran på utsiden
 • Komfortabel skulderstropp
 • Innvendig plastlommer
 • Laget av polyetylen - vaskbar
 • Robust og lett glidelås
 • Microfiber skall
 • Stellematte for baby medfølger
 • PVC bag for brukte klær osv
 • Isolert flaskeholder                 

NR. 2 • Isolert kjølelomme med topventilasjon
 • Stort og praktisk hovedrom
 • Dobbelt glidelås system
 • Justerbar skulderstropp
 • Ytterlomme for mobiltelefon
 • Utvendig strikklomme
 • Utfellbar polstrert pute med to elastiske lommer
 • Innvendig nettinglomme
 • PVC-lommer for småting
 • Slitesterkt materiale - lang levetid
 • PVC bag for brukte klær                 

 

Prisen på de er det samme, så hva syns dere?
Stelleveske nr 1 eller 2? 


KOM UT DA LILLE SNUPPA

Da jeg skrev om blødningene var det ei som sa at hun også hadde blødninger i slutten av svangerskapet, og to dager senere fødte hun. Ei annen sa at hun hadde en del kynnere og jordmoren hadde sagt at hvis man begynte å få vondt i ryggen samtidig og at det etterhvert øker i intensitet så kan det være at det er noe på gang. Så nå går jeg her og tripper og håper. Har ikke vært så veldig utålmodig tidligere, men det begynner virkelig å komme nå altså! Gleder meg sånn til å møte henne!


Tjukka og lille Benjamin <3

Flere som er utålmodig? 

KYNNERE OG PAPPAGLEDE

Etter kontrollen i går da jeg fikk vite at jeg hadde kynnere som varte i ca 30 sekunder så har jeg begynt å legge merke til hva som er kynnere og hva som er bevegelser fra henne. Merker jo stor forskjell nå som jeg er "klar over det". Og i tillegg så får jeg vondt i ryggen hver gang jeg har kynnere. Og jeg har kynnere ofte! Magen blir steinhard og hun beveger seg da siden det blir "trangere". Tidligere har jeg tenkt at grunnen til at magen ble så hard var bare fordi hun presset seg ut over mot magen. Men nå merker jeg stor forskjell, og magen får en merkelig form. 

I går var mamma og de og spiste her, og når de va dratt satt jeg på datan en liten stund, plutselig ser jeg at hele magen er på skeiva. Da ligger hun helt til høyre i magen slik at jeg fikk den hoppbakken på magen.  Dårlig med søvn i natt, men fikk heldigvis sove litt nå mens guttene var på jobb og i barnehage. Greit å ha litt "alenetid" til å samle opp litt krefter i tilfelle en fødsel skulle starte. 


Noen som gleder seg til å bli pappa?

Han lå å pratet og sang til magen i går og ba henne komme ut så han fikk hilse på henne. Håper hun hører etter nå da og kommer snart. Nå er vi tre stykker her ute som er veldig spente på henne og gleder oss som bare det!

RIENE HAR STARTET..

..i følge min kjære oldemor. Jeg derimot kjenner de ikke. Oldemor en da en tidligere jordmor og har nå passert godt over 90 år. Hun var på besøk hos mamma da vi var der i dag, og hun mente det at magen min strammet seg så jeg hadde rier der og da. Dette var halv to på formiddagen, og jeg har da enda ikke merket noe. Mamma prøvde å forklare henne at det var bare fordi jeg pustet at magen beveget seg, men neida, hun var og er fast bestemt på at det er rier!
Skjer det noe i løpet av kvelden så flirer jeg godt altså! Men tviler på det, er nok enda en stund igjen.  

ALT KLART NÅ

De siste dagene har vi brukt tiden på å ordne alle småting som må ordnes før snuppa kommer. Stellekommoden er i hus, ferdigmalt, byttet ut håndtak på og satt hjul på. Senga er satt sammen, skruene ble byttet ut med vinkler og alt var klart. Helt til vi skulle legge i madrassen, den var da 5 cm for stor begge veier.. Var å skulle bytte den i dag, men sengen vår er vist en "gammel variant" og de målene vi trenger er vanskelige å få tak i, så det beste alternativet var å bare skjære den ned. Så var jeg hos mamma i dag og sjekket bagasjerommet som er en del vann i. Tror vi fant ut av problemet, så Kjell Arne har fikset og trikset litt, så får vi se i morgen om det fungerer. 


Takk til mamma og Kjell Arne som hjelper meg med bilen! :)

Tenkte jeg skulle vise dere før og etter bilder av kommoden i morgen, og av sengen så snart vi får madrassen inn. Også kan dere jo få se den fine vugga vi har fått/lånt.

Ellers har jeg vært i byen på jentetur i dag, så har fått kjøpt inn truser som kan brukes etter fødselen, en amme bh og et par pakker til julegavekalenderen til Mikael. Nå skal jeg bruke resten av kvelden til å spise og se film med "gubben". Og for de som lurte så virker det ikke som hun har tenkt å komme ut med det første.. Mye aktivitet, men ingen tegn på fødsel enda.. 

FØDE- OG BARSELSBAG

Listen er hentet fra en jordmor-blogg, men husker ikke helt hvilken og i etterkant endret litt på etter mine behov.

 

Fødebag:


 • (Snack, en sjokolade, frukt etc.  Du får selvsagt mat på sykehuset, og det er gjerne en kiosk der, men det er ikke alltid døgnåpent, og utvalget kan være begrenset. Tenk på at partneren kan også bli sulten!)
 • (CD, Ipod, musikk. Noen avdelinger har noe musikk, men ikke nødvendigvis din favoritt. Om du liker å høre på musikk og føler deg avslappet av det- ta det med.)
 • Tøfler eller innesko. Sykehusgulv er ikke sterile!
 • Tynn lue til baby. Gjerne i ull. Babyen mister mye varme fra hode, det kan være lurt med en liten lue de første timene.
 • Leppepomade.
 • Mobillader
 • Kanskje en ren t-skjorte til mannen? Dette kan ta tid, det kan være deilig å ha noe å bytte til.
 • Drikkeflaske. Lett å drikke av.
 • Fotoapparat/ videokamera
 • Massasjeolje, om du ønsker massasje
 • Og det aller viktigste: papirene dine! Du kan glemme alt det andre, men husk disse!

Barselbag:


 • Ammebh. NB! sats på en uten spiler! Størrelsemessig bør du nok gå opp en størrelse av hva du er før fødsel.
 • Ammeinnlegg av ull.
 • Behagelig bukse. Husk at magen ikke magisk forsvinner selvom babyen er ute. Gravidebuksene passer de aller fleste en liten stund ennå.
 • Ammetopp, eller overdel som gjør det praktisk å amme i.
 • Vannflaske
 • Smokke
 • Henteklær til babyen. Du kan gjerne bruke egne klær på babyen under hele oppholdet, ellers har sykehuset bodyer/trøyer.
 • Teppe til babyen, igjen synes jeg ull er gull.
 • Toalettsaker. (Det er ofte såpe og sjampo på sykehuset, men dårlig med balsam for de som trenger det)
 • Data og datalader for oss "bloggere"
 • Bilsete til babyen, men det trenger jo strengt talt ikke pakkes, men stå i bilen.

Pakke ca i uke 37, jeg har da først pakket den nå i kveld og er i uke 39+2!

Mangler det noe her eller var det en grei liste?


LETTEDE SKULDRE FOR FØDSEL

Fikk nemlig en tlf i dag fra føden i Narvik. Det at det skulle bli fødestue i Narvik har blitt utsatt. Dvs. at om jeg velger at jeg vil ha epidural så kan jeg fortsatt få det i Narvik. Har ikke planlagt noe i forhold til smertelindringer under graviditeten, men det å vite at jeg absolutt ikke kunne på epidural under fødselen var litt "skummelt". Hadde jo ingen planer om å ta det, men har tenkt hele veien at "må man så må man". Så å vite at jeg kan få det hvis jeg "trenger" det er veldig lettende og godt å vite! Så nå har jeg senket skuldrene og kan sove godt om natten! :)


Narvik sykehus

UTSTYRSLISTE

Ja da har man gått gjennom litt saker og ting og begynner å få oversikt over hva man har og ikke har i huset!
Lånte listen fra en annen blogg, men har selvfølgelig klart å legge ned siden, så husker ikke hva den heter. Hvis du leser dette så rop ut, så skal jeg linke til deg! :)

 
 • Vogn med hard eller myk bag.

Tilbehør til vognen:

 • Vognose
 • Insektstrekk og regntrekk
 • Handlenett ; hvis du ikke har stor plass under vognen
 • Stelleveske
 • Bilstol
 • Bæretøy,for eksempel slynge eller sjal
 • Babycall
 • Vippestol 

Utstyr til søvn:

 • Sprinkelseng, eventuelt vugge i starten
 • Tisselaken og overmadrass
 • Dyne 
 • Laken og sengetøy
 • Kantbeskytter til sprinkelsengen
 • Uro med lys og/eller musikk

Utstyr til stell:

 • Bleier i størrelse 1 og 2
 • (Bleiebøtte)
 • Myke kluter
 • Våtservietter 
 • Badehåndkler med hette (Har 2)
 • Olje til badevannet
 • Krem for såre rumper
 • Sinksalve

 • Q-tips og rens for navle 
 • Negleklipper beregnet for babyer
 • Badebalje
 • Febertermometer
 • Stellebord/kommode
 • 10 gulpekluter
 • 5-6 siklesmekker
 • Såpe,shampoo o.l 

Klær :


Vinter:

 • 6-8 bodyer i ull eller bomull
 • 4-5 sparkebukser med fot
 • 2-3  innejakker
 • 3-4 strømpebukser
 • Tykke sokker
 • Vinterdress
 • 1-2 luer i ull
 • 1 lue i vindtett stoff
 • Hals
 • Votter

 

Diverse:

 • Smokker
 • Smokkeholder
 • Bitering/tyggeleker
 • Lammeskinn
 • Babygym

Utstyr til mor:

 • Ammebher og ammeinnlegg (Mangler kun innlegg i ull)
 • Melkeoppsamler
 • Brystvortekrem
 • Ammepute
 • Brystpumpe

Som dere kan se så mangler vi så og si kun ting til meg. Men det er ikke noe vits å kjøpe et før jeg hvet hvilken størrelse jeg trenger(amme-bh) og om vi får bruk for det (brystpumpe). Skal også legge ut liste til fødebag og barselsbag i løpet av dagen.

MAGEN - EN TIKKENDE "BOMBE"

Herlighet, tenk at det bare er 9 dager til termin. Tiden har gått utrolig fort og det å tenke på at jeg kan ha snuppa i armene mine når som helst nå er helt utrolig! Det føles ikke ut som det kommer til å skje noe med det første, men man vet aldri. Som nevnt sikkert fem ganger før på bloggen så mangler vi bare 4 skruer til senga og ellers er alt klappet og klart. Har også både vugge og reiseseng som står ferdig montert og klart til bruk i tilfelle hun skulle komme før sprinkelsengen blir fikset. Er rart å sitte å se på vuggen i hjørnet og tenke på at snart skal det ligge ei lita jente oppi der. Det hele er så stort og uvirkelig at det går ikke ant å sette ord på det. Ser vel litt ut som en tikkende bombe for tiden og.. 

VEKTØKNING I SVANGERSKAPET

Var innom en blogg i ste som hadde lagt ut gjennomsnittlig vektøkning i løpet av svangerskapet. Gikk da inn på mine statusoppdateringer og sjekket hvordan jeg lå ann. Og jeg har vært litt under gjennomsnittet hele veien, men i uke 37 var jeg akkurat på "normalen" og hadde gått opp 13 kg. I uke 40 er det gjennomsnittlige 14, så regner med jeg ligger på normalen da og, eller over! 

Uke 5 : 2,3kg

Uke 7: 2,6kg

Uke 10: 3kg

Uke 13: 3,5kg

Uke 15: 4kg

Uke 17: 5,6kg

Uke 20: 6,2 kg

Uke 23: 7,2kg

Uke 25: 8,2kg

Uke 27:9,3kg

Uke 30: 10,3kg

Uke 33:  11,3kg

Uke 35: 12,2kg

Uke 37: 13kg

Uke 40: 14kg

Listen er tatt fra denne bloggen.

(Får forsatt ikke til å laste opp bilder..)

 

Hvordan ligger du ann i forhold til det gjennomsnittlige?

-Kine Mirjana<3

TUR PÅ FØDEN

Begynte på dette innlegget på fredagen, men så ble jeg dratt med på babyshower, så ble ikke noe innlegg alikevel. Nå skal dere i alle fall få høre om turen på føden. 

Svangerskapskurset her i Ballangen var såpass sent at turen de skal ha på føden ikke er før den 30. oktober, altså 5 dager før terminen min. Dermed fant jordmoren ut at det kunne være lurt for oss å dra litt tidligere i tilfelle hun skulle komme før tiden. Så på fredagen fikk vi privat omvisning. Det var veldig rolig, og vi kunne bare se ei som lå å pratet i tlf med babyen på armen, så de tok seg god tid med oss, viste oss alle de forskjellige rommene, pratet om fødestillinger, smertelindringer og div andre ting. 


Narvik sykehus

Nå skjer det endringer på sykehuset, så fra og med 1. november kan man f.eks ikke få epidural i Narvik. Da må man vist til Tromsø hvis jeg skjønte det rett. Begynte å tenke litt da og lurte på om jeg skulle vurdere å føde i tromsø, bare i tilfelle. Men samtidig så har jeg hatt så lite plager i svangerskapet at jeg klarer ikke helt å se for meg at fødselen kommer til å "komplisere" seg. Vi satser i alle fall på det beste, og det blir nok fødsel i Narvik uansett. 

Har du fått omvisning på føden?HØYGRAVID

"Begynner du å bli lei av å være høygravid? Hm, det var "rart"! De fleste elsker å veie 10 - 25 ekstra kilo, ha rygg- og hofte-smerter, masse utflod, føle at de aldri får nok hvile, men allikevel ikke få sove på grunn av magen som er i veien, ha kynnere og åreknuter, være kortpustet og tett i nesa og nokså varierende i humøret. Dessverre er det ikke sjeldent at man opplever alt dette på en gang."

Husker ikke hvor jeg fant dette, men måtte le godt da. Kjenner jeg begynner å bli sliten og lei, og det har blitt ganske tungt i det siste. Men jeg skal nok klare meg en liten stund til!Flere som begynner å bli lei?

 

NY VOKSIPOSE

Tante Renée og tante Rosa har ordnet ny voksipose til snuppa. Den er hjemmelaget fra topp til tå og er kjempegod! Som dere kanskje skjønner hvis dere har lest bloggen i det siste så har Benjamin vært "prøvekanin" mens han var her i helgen og har testen ut både vugge, voksipose, stellekomode og mye annet her i huset. Det han testet var da vogna og voksiposen. For å si det sånn, snuppa kommer ikke til å fryse i vinter! en var kjempegod og tykk, og han ble jo helt borte nedi vogna! Er kjempefornøyd med den. Tusen takk til mine kjære tanter! 

Hva synes du om voksiposen?


BABYSHOWER - GAVENE

Da skal dere få se alle de flotte gavene jeg fikk i gave!

Fra Morten
To sengetrekk og et laken 

Fra Kristine og Ditte
2 nattdrakter, usikker på om den fremste er nattdrakt eller heldress og hvit lue med ører på


Innpakningen til neste gave

Kjole


Koseteppe, body, 2 strømpebukser, tåteflaske, 2 par sokker og 2 smokkerSmokkene, altså de eneste hun kommer til å få lov å bruke!


Fra Heidi
2 par lester, "cupcake lue", ammeinnlegg i merino ull og armbånd. Alt hjemmelaget!Fra Charlotte
Bleier, tåteflaske, zinc salve, shampoo, 2 bodyer og to par sokker2 nattdrakter, pledd, bamsedress og skoFra Mariell
Bamsedress og vaskekluter (De to bamsedressene er i forskjellige størrelser)Fra Ada og Grete
2 nattdrakter, 20 vaskekluter, 6 strømpebukser og to par sokkerFra mamma, tante Rosa og tante Renèe
Bamse med pledd, "sparkepose", håndduk, kosekluter og baddeoljeMasse bleier i tillegg til alle bleiene på kaka, og alt annet som hang på den og var inni den!


Og i tillegg til dette fikk jeg ei stor eske med klær etter Adriana, og hører det er flere gaver på vei!
Har enda ikke ord for å fortelle hvor takknemlig jeg/vi er for alle gavene og all planleggingen og alt sammen!

FØDEBAG OG HENTESETT

Sitter å tenker på at fødebagen min burde vært pakket, og hentesettet burde vært valgt ut. I følge jordmoren burde dette være gjort i løpet av uke 37. Jeg er nå snart i uke 39 og sitter her og har ikke begynt å pakke engang. Har tenkt en del på det, og har laget meg en liste over hva som skal i bagen, men har liksom ikke kommet lengere enn det. Og hentesettet.. Hvordan skal jeg klare å velge ut det da!? Er jo så mye fint, praktisk, hjemmelaget, ny-kjøpt.. 
Kan jo starte å pakke nå. Hvor la jeg den lista da..?

BABYSHOWER

Både Mariell og Rosa har nå lagt ut bilder og deres "side av saken" når det kommer til babyshoweret, men dere må jo nesten få høre min versjon og. (Trykk på navnene deres for å lese det de har skrevet og for å se flere bilder fra kvelden)

Det startet nemlig med en ganske så travel fredag på meg og Tony. Det siste vi gjorde var å kike få føden på sykehuset før vi kjørte hjem. Hadde sovet dårlig, så gikk å la meg en liten stund. Tony kom å vekte meg, og vi ble liggende en stund i senga og prate. Vi hadde avtalt at vi skulle komme til mamma ca klokken 6 fordi mannfolkene skulle se på en bil, så da skulle jeg bare være med og være sammen med mamma. Han ser på klokken og bryter plutselig ut at "nei, nå må du gå i dusjen". Ber han meg virkelig om å gå i dusjen tenkte jeg da! Ja, jeg måtte gå i dusjen en tur. "Lukter jeg?" spør jeg og ser rart på han. "nei..jo..eller, nei..?" Viste ikke helt om jeg skulle le eller bli fornermet men ristet bare på hodet og tenkte ikke noe mere over det. Før jeg hadde fått reist meg fra sengen så ba han meg om å gå å sminke meg! "Sminke meg? Hvorfor i alle dager skal jeg gå å sminke meg?" "Vi skal jo opp til moren din." "Ja, nettopp" svarte jeg, "vi skal bare opp til moren min?" Gikk en stund å åtenkte på hva i alle dager som gikk av han i dag, men tenkte at han sikkert ertet meg eller noe.

Heiv i alle fall bare på meg en joggebukse og genser siden jeg bare skulle opp til mamma å sitte i sofan å prate med henne også skulle vi kjøre. Mamma ringte å spurte om vi kunne dra på butikken å kjøpe taco krydder og ost for hun tenkte vi skulle lage taco. Sa vi hadde taco krydder og at jeg skulle sjekke om vi hadde ost. Flere ganger sa hun at vi kunne jo bare dra på butikken å kjøpe det, men sparsom som jeg prøver å være så var jeg fast bestemt på at vi tok jo bare med det vi hadde, og hvis vi ikke hadde det så kunne vi dra på butikken. Vi hadde ost også, så ble ikke noe butikktur, noe mamma virket litt småfurten for. (I går sa hun at hun hadde tenkt å få meg til å gå på butikken i håp om at jeg skulle ordne meg sånn smått i alle fall.)

Vi kjørte oppover til mamma og jeg og Tony satt hele turen og "tulle kranglet" for han mente han ikke skulle ha taco, han skulle være sammen med Kjell Arne å se på bilen. Jeg kranglet tilbake og skjønte ikke hvorfor de ikke kunne komme inn å spise for så å gå ut igjen. Da vi kjørte opp hos mamma så jeg flere biler, blandt annet "bestemor" Heidi og "tante" Rosa sine biler. Undret litt over det, men tenkte bare at resten av familien var innom de også. Helt til jeg så Ditte og Kristine sin bil. "Hva i alle dager gjør Kristine her?" spurte jeg Tony.Hun bor jo 3 kvarter unna og sier alltid i fra i god tid i forveien om hun skal komme på besøk. Da gikk det delvis opp for meg! 

Kommer inn hos mamma og der var det ikke bare mamma, Heidi, Rosa, Ditte og Kristine, men enda flere! Og enda var det 4 stykker som ikke kunne komme. Jeg ble stående å glise som en annen tulling og skjønte ikke helt hva som var på gang. Så tok de selvfølgelig kjempeflotte bilder av meg mens jeg stod der og gliste i joggeklærne, mens alle andre var "stivpyntet". Sa hei til alle sammen og gikk inn i stua for å se. De hadde pyntet både bord og tak, lagd bleiekake og gavebord. Hadde ikke ord så satt meg ned i sofan å stirret på bleiekaka mens jeg prøvde å skjønne hva som egentlig stod på. 


Her sitter jeg å stirrer på bleiekaka

Resten av kvelden hadde vi leker, spiste taco og kaker, åpnet gaver og pratet masse. De hadde baby-bingo mens jeg åpnet gavene, fikk hver sin tråd som de skulle klippe til for å gjette hvor stor magen min var og hadde ikke lov å si ordet baby hele kvelden. (Det var heller vanskelig når vinneren av baby-bingoen egentlig skulle rope baby bingo når den vant) Sa man baby fikk man en klipe man måtte henge på klærne. En av gjestene hørte litt feil og trodde et lite øyeblokk at hun måtte kle av seg klærne og feste på klipene hvis hun sa baby, så da lo vi godt. Alle gjettet på fødselsdato, vekt og lengde og jeg fikk masse fine gaver! Hele kvelden var en kjempesuksè! Har enda ikke ord for å forklare hvor takknemlig jeg er for alt de har gjort for å stelle dette i stand. 


Var i klesskapet til mamma og fant noen av mine gamle klær, men fortsatt like usminket og flott på håret!


(Alle bildene er tatt fra Rosa og Mariell's blogger siden jeg ikke hadde med meg kameraet)

Herlighet så mange flotte mennesker jeg har rundt meg! 
Skal ta bilde av gavene og vise dere i et annet innlegg, var masse fint!

Noen andre som har blitt overrasket med babyshower?

HAR MASSE Å FORTELLE

Har masse å fortelle dere! Snuppa har ikke meldt sin ankomst helt enda, men de siste dagene har jeg vært travelt opptatt og har dermed ikke fått tid til å blogge. Skulle blogge i går, men Tony syntes det var viktigere at jeg kom meg på mitt eget overraskelses-babyshower enn å blogge, merkelig nok..! Så snart jeg får bildene fra Rosa så skal dere få se og høre om det. Har også vært på føden, så skal fortelle litt om det. Men akkurat nå skal vi spise hjemmelaget taco-pizza. Ha en fortsatt flott helg alle sammen, snakkes forhåpentligvis snart!


Sånn så da jeg ut da jeg ankom og trodde vi bare skulle en tur til mamma fordi mannfolkene skulle se på bilen til Ada og teste en vedmaskin(?)..

NÅ KAN BABYEN BARE KOMME

Da var leiligheta ryddet og vasket fra topp til tå! Var ferdig halv fire i dag, etter masse slit og strev og god hjelp fra "mor Ada". Har hørt at når man er ferdig å vaske huset bruker babyen å komme, men kjenner meg ikke "fødeklar", så da fikk jeg beskjed om å vaske innsida av bilen også fra ei av barnehagetantene til Mikael. Vet nok ikke om jeg gidder det, begynner å kjenne det i korsryggen nå. Men i morgen tenkte jeg å mekke middag til mamma, Kjell-Arne og Rikkard. Kanskje jeg skal invitere Ada også. Må nesten invitere før Tony klarer å rote alt til igjen!
(Beklager at det bare er dårlige cam-bilder på bloggen for tiden. Skal prøve å blir flinkere med speilrefleksen)

Sitter i alle fall nå og nyter et nyvasket hus! Har vasket to maskiner med klær og trekkene til vogna også. Er 38 uker i dag, men tenker jeg venter med statusoppdateringen og magebildene til i morgen når jeg har vært på kontroll hos jordmoren. Så slipper det å bli "kanskje og vet ikke" svar. Hadde ganske lite å si i dag, så dere får ha en fortsatt flott kveld alle sammen!

DRØMTE OM JENTA VÅR

I natt drømte jeg om jenta vår. Drømte at jeg badet henne og kledde på henne. Hun var nydelig! Også hadde hun ganske langt, mørkt hår. (Langt til å være baby) Da jeg våknet klarte jeg ikke å stå opp, måtte legge meg nedpå litt til i håp om å drømme mere om henne. Nå er i alle fall lillegutt i barnehagen og stor-ryddingen fortsetter. 


Rart bilde, men "når magen din blir stor, kan du bruke den som spisebord!" <3

Vasket forresten min første baby-klesvask i går, og holder på med nr 2 i dag. Så smått og søtt! Er vel bare å hive rundt vaskemoppen og fortsette nå som man var så godt i gang! Kommer statusoppdatering og magebilder senere i dag. Ha en flott dag alle sammen! 

UTSTYRSLISTE

 

Stelletid♥

Stellebord - Ja

Stellepute - Ja

Badebalje - Ja

Vaskekluter - Har et par, men trenger nok flere

Badehåndkler - Ikke spesielt til henne nei

Gulpekluter - Har et par, men trenger nok flere

Bleier - Litt

Våtservietter - Ja

Stellebag - Nei

Såpe, olje & sinksalve - Har litt fra gratispakkene

Q-tips - Ja

Pyrisept - Ja

 

Sovetid♥

Sprinkelseng - Ja

Madrass - Ja

Dyne og pute - Ja

Sengesett - Nok foreløbig i alle fall

Sengekant - Nei

Helseteppe - Ja

Babycall - 2 stk. En til hjemmebruk og en til "reise"bruk

Smokker - En eller to foreløbig.

Tåteflasker - Nei

Tisselaken - Ja. Fikk nettopp i Rimi-pakken

(Sengehimmel - Kanskje, vet ikke om mamma kjøpte det på Ikea)

 

Trillestund♥

Barnevogn - Ja, holder på å skal vaske trekkene

Voksipose - Ja, tante har laget en

Regntrekk til vogn - Ja

Myggnetting til vogn - Ja

 

Biltur ♥

Bilstol - Ja

Bilspeil - Nei

 

Div 

Klær - Ja


Til meg 

Amme bh - Nei

Ammeinlegg - Litt

Ammepute - Ja. fått låne hos Rosa

Brystpumpe - Nei. Må se om jeg får bruk for det først

Brystvortekrem - Nei

 

Mangler jeg noe nå da folkens? 


 

UNDER 3 UKER TIL TERMIN!

Tenk så fort tiden har gått. Husker det som om det var i går da jeg for første gang i mitt liv tok en graviditetstest og den viste positivt. Husker at jeg hadde kveldsvakten på jobb og var ikke ferdi før halv ett på natten. Alle tankene som flydde gjennom hodet mitt mens jeg stod der og smilte falskt til hver og en som var innom butikken. Og nå har det gått flere mnd, og termindatoen nærmer seg. Under tre uker igjen til termin. Og snart ligger jeg der, forhåpentligvis, med en sunn og frisk datter i armene mine. 


Første magebilde, 12 uker på vei <3


Siste magebilde, 37 uker på vei <3

Føler meg ganske klar for det som skal skje. Det vil si, så klar som jeg føler man kan være. Fikk selvfølgelig litt panikk i går da vi skulle montere opp sengen etter den har blitt malt, og oppdaget at vi mangler skruene som skal holde madrassen oppe hvis dere skjønner? Men kan ikke gjøre så mye med det før i morgen når butikkene har åpne, så det er vel bare å slappe av. Har begynt å skal vaske babyklærne nå, trekkene til vogna, laken, sengetrekk og andre ting som må vaskes før bruk. Alt er for det meste bare rot her for tiden, men føler i alle fall at vi ikke mangler noe nå. Nå kan hun komme når som helst, og det kommer til å gå fint. Bare vaksing og småting som gjenstår. 

Noen andre gravide som synes tiden går fort? Har du lenge igjen til termin?


KJÆRE MAMMA <3

 KJÆRE MAMMA <3Ville bare si at jeg er her. Kjenner du at jeg sparker litt i deg?
Håper det ikke gjør vondt, jeg vil bare gi beskjed om at alt er bra her inne...
Av og til glemmer jeg meg ut, å sparker deg kanskje ikke på en stund.
Da er det bra at du dytter litt i meg så jeg får si i fra at alt er fint.
... Jeg skal ikke sparke deg mer når jeg kommer ut, mamma, jeg lover.

Unnskyld for at jeg gjør sånn at du blir kvalm, mamma...
Jeg gjør det ikke med vilje...
Skulle ønske jeg kunne trøstet deg når du kastet opp og var dårlig.
Jeg er glad for at det snart er over.

Jeg er også veldig lei meg hvis bekkenet ditt gjør vondt, mamma..
Men jeg må jo ut, og det er ikke plass til at jeg skal komme meg gjennom.
Jeg syns det er dumt at du blir trøtt og sliten av å ha meg inni magen,
men jeg har ikke så mye energi mamma, så da må jeg låne litt av din,
og det er ganske slitsomt å bli til en baby skal jeg si deg.

Jeg tror at jeg får den beste mammaen i hele verden!!
En mamma som går gjennom 9 måneder med vondt bare for min skyld.
Og som i tillegg sier at hun gleder seg så masse.
For jeg har hørt at du og pappa snakker om meg.
Og at dere allerede er glad i meg og gleder dere til å treffe meg.

Jeg er så glad for at du har pappa.
Snille pappaen min som trøster deg når du gråter uten å helt vite hvorfor.
Hjelper det viss jeg kiler deg litt? Blir du glad da?
For jeg hører at du plutselig begynner å le litt når jeg beveger meg.

Vi må være flinke å hjelpe hverandre gjennom fødselen,
for jeg tror det kommer til å være ganske vondt for begge.
Men så når vi får se hverandre å ligge tett inntil hverandre, så blir alt bare bra igjen!
Vi har mye å se frem til du og jeg, mamma!Elsker deg jenta mi, bare 3 uker igjen nå<3


SORTERING I BABYKLÆR

I dag har vi vært i byen og handlet litt småting, og hentet en svær "pose" med babyklær fra søskenbarnet til Tony. Var alle størrelser fra nyfødt til 2 år i den, så nå har jeg gått gjennom den og sortert alt vi har fått av klær. Må nok snart begynne å vaske klær så det er klart til hun kommer til verden og skal bruke det. Nå ser vi film, men den var bare forvirrende. Fram og tilbake, igjen og igjen.. Tony sovnet under en av pausene, så når filmen er ferdig får jeg vel vekke han og ta han med meg i seng. Eller kanskje han bare skal få sove på sofaen i natt..? God natt alle sammen.


"Posen" med klær. Som nå er oppdelt i 5 forskjellige poser i størrelsene 50-80+

INGEN BABY PÅ VEI HER

Da jeg leverte Mmikael i barnehagen i går ble jeg stående lenge å prate med ei av barnehage tantene som også er gravid. Hun har nettopp kjent de første sparkene og synes det er kjempekoselig! Da jeg skulle gå sa hun at hun håpet at jeg ikke kom å hentet Mikael den dagen. Først tenkte jeg at det var utrolig frekt sagt da, men så sa hun at hun håpet på at jeg heller var på vei inn på sykehuset for å føde. Måtte bare le da. Hun har jo to barn fra før av så hun er fult klar over hvor kjedelig det er å gå å vente på at den lille babyen skal komme. Ble desverre ikke noe sykehus tur på meg i går da, og blir nok ikke noe på en stund heller, er jo tross alt 3 uker til termin. Men man vet jo aldri.Skulle vel egentlig ha ryddet litt og begynt å tenke på middagen før guttene kommer hjem, men jeg gidder ikke.. Latskapen lenge leve! 

ØM ETTER SPARKINGEN

Nå begynner jeg å bli øm i ribbeina og generelt øverst i magen etter all sparkinga. Er utrolig sliten og trett nå, men alikevel med et smil om munnen fordi jeg vet at snuppa har det bra. Ble kanskje litt mye cola i kveld da? Er nok kveld på meg nå. Må skynte meg før jeg finner noe bra på tv og blir sittende hele natten. Strekkmerke-bildene kommer i morgen.. Blir litt smådeprimert bare av å tenke på det.. Må nesten bare springe nå. Hun har skiftet fram og tilbake mellom å sparke i ribbeina og å slå på blæra.. Så nå må jeg bare springe før det skjer et uhell!


Magen<3

FÅR IKKE SOVE

Jeg skjønner ikke hva som er problemet. Det er jo helt umulig å få seg litt søvn. På nettene bruker jeg evigheter på å sovne, og med evigheter så er det snakk om flere timer. I går gikk jeg i seng halv 11(!) men sovnet ikke før i 6 tiden på morgen. Og da fikk jeg sove til halv åtte, men våknet ca hvert 10'ende minutt av at jeg frøys, men var klam og nesten svett. Så på klokka hver gang og trodde at jeg hadde forsovet meg, men neida.. Hadde bare sovet 10 minutter den gangen og gitt! Så når jeg kom hjem fra timen hos jordmor prøvde jeg å få i meg litt mat og gikk å la meg. Fikk sove uavbrutt i en halvtime! Og nå er jeg oppe igjen.. Er vel bare å rydde opp i stua og hente gullungen i barnehagen, for i dag er vi bedt på pølse med spaghetti tredd gjennom oppe hos mamma. Legger ut bilde av resultatet senere. Ha en fin dag folkens!


Sånn her er det i alle fall meningen det skal se ut, så får vi se da!

TIME HOS JORDMOR NÅ

Da var det tid for kontroll hos jordmor igjen. Nå har jeg og Mikael spise frokost sammen, så skal han i barnehagen også kjører jeg på helsestasjonen. I dag skal vi vist snakke om fødselen, og må vel høre hvordan det er med omvisning på sykehuset. Bare 4 uker til termin, og jeg har enda ikke fått omsvisning? Tante har fått spørsmål om omvisning alle gangene, men hun følte vel hun hadde vært der nok da hun skulle føde for 4. gang. Jeg som er førstegangsfødende derimot har enda ikke hørt noe.. Lurer på om det har noe å gjøre med at jeg har fått jordmor i Ballangen? Vi får se. Ellers har jeg veldig lite å prate med jordmoren om. Føler jeg har blitt opplyst om det meste fra familie, venner og bekjente og alle dere herlige "blogg folk". Tony kan det meste han også, men han var ikke så høy i hatten da jeg spurte om tvillingfødsler og hvordan de "festet hodet" i bekkenet når man bare har ett bekken(?). Måtte jo selvfølgeli spørre litt ekstra når han endelig ikke kunne svare på noe jeg lurte på. Men det tok en stund før han innrømmet at han faktisk ikke ante noe av det. Hehe, elsker når han tar feil eller ikke vet hva han prater om! Kan skrive mer etter kontrollen. Spent på hvor mye jeg har gått opp i vekt blandt annet. Og om hun har begynt å feste seg nå. Forrige gang lå hun som hun skulle, men hodet var "løst", og hun mente det var enda en stund til det kom til å feste seg. Ellers så ser jeg ikke helt fram til å snakke om fødselen.. Har liksom unngått å prate om den til nå forutenom det aller mest nødvendigste. Vil gjerne ikke gå å tenke på hvor forferdelig vondt det kommer til å gjøre og alt det der. Har lite lyst å gå rundt å være redd for å føde, så alle de "grusomme" detaljene har jeg liksom prøvd å ikke tenke på. Jaja, jeg har vel ikke egentlig et valg lenger. 


Fine morgentryner!


HERLIG Å VÆRE GRAVID

Lillesnuppa ligger å sparker og rører seg som bare det. Fikk brev i posten i dag fra nav om at foreldrepengene er innvilget og jeg kjenner at det letter veldig på skuldrene. Vet fortsatt ikke hvor mye penger det blir, men det blir i alle fall noe. Akkurat nå er jeg veldig sliten og trett og har egentlig veldig lite å skrive om. Sitter bare å tenker på den lille jenta mi som ligger inni magen og vokser seg stor og sterk så hun kan komme ut snart. Gleder meg sånn til å få møte henne!
Skal snart gå å legge meg. Ville bare dele gledene mine med dere, men fant ut at å beskrive hvordan det er å ha henne liggende å snu å vende på seg inni magen er en følelse som ikke går ant å beskrive. Den må rett og slett oppleves. Av og til er det nesten så jeg begynner å gråte bare av å tenke på henne. Livet er helt utrolig <3

Barnet i magen,
mitt kjøtt og mitt blod.
Hvordan er det for deg
å ha meg som bo?

Det er det som gjelder
å ta vare på deg.
Som ga meg den ære
å bringe liv til deg. 

Jeg stryker forsiktig,
du sparker igjen.
Snart skal vi treffes,
vi skal bli kjent.

Kjære mitt barn,
finnes det ord
som kan beskrive
du er alt på denne jord. 


BABYEN MIN +

I natt drømte jeg om babyen min. Det var merkelig, den var liksom så "tegneserie-aktig". Den smilte på skeiva, kunne røre på det ene øyenbrynet og lo som bare det.. Var litt som en looney toons episode.. Spesielt..

Nå har jeg vært hos nav og ordnet opp i ting, så forhåpentligvis skjer det noe snart. Skal kjøre å hente Mikael i barnehagen, lage middag og rydde litt hjemme og litt senere skal jeg til byen for å møte to venninner. Så dette tror jeg blir en fin dag! Må vel på butikken en tur å handle litt også. Hadde ikke så veldig mye å si i dag egentlig, kommer vel sterkere tilbake i kveld eller i morgen! :)


Slenger med et fantastisk web kamera bilde av magen min i dag! :)

Hva skal du gjøre i dag? :)


ENDA EN GUTT TIL VERDEN

Ble enda et gratulerer innlegg i dag! Camilla var en av de første som ønsket meg velkommen til denne "gravide verden" her på blogg.no, og siden da har vi fulgt hverandres blogg. I natt kom gutten deres Nicklas André til verden, og jeg ville bare gratulere henne så masse! Lille gutten deres er nydelig! 


Bildet er lånt fra bloggen hennes. Se så skjønn da!

Så kan de som vil gratulere henne eller lese mer om dette trykke HER for å kommer på bloggen hennes. 

NY GUTTEBABY TIL VERDEN

Ville bare gratulere Ida med en nydelig "liten" guttebaby! Åtte dager over termin kom han endelig ut med keisersnitt.

Se den nydelige gutten da! (Bildet er lånt fra hennes blogg som dere sikkert ser.)

Trykk HER for å komme til hennes blogg.

 

MISTER VENNER AV Å BLI GRAVID

Merker at gravide og mødre, spesielt unge, "klager" på at de mister venner pga graviditeten. At vennene de hadde tar avstand eller bare ikke gidder å bry seg like mye lengere. Selv tror jeg at det er ikke bare deres feil. Jeg har og "mistet" venner, men føler ikke at det er fordi jeg er gravid. Nå gikk jeg ut av vgs og vennene mine reiste land og strand for å ta videre utdanning. Noen ble igjen for å ta opp fag, jobbe og andre ting, og her sitter jeg og skal stifte familie. Da er det klart man mister kontakten med en del. Men samtidig har jeg fått nye venner, og fått bedre kontakt med tidligere venner pga graviditeten. Jeg er heldig og har venner som stiller opp for meg, og som gleder seg nesten like mye som meg til barnet kommer til verden. Og jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten de, familien og Tony og hans familie.

FØR
Oi, det er lenge siden det! Hahahah...

Men i de fleste tilfeller så vil jeg påstå at det er like mye den gravides "feil" at vennene tar avstand. For plutseli har man helt andre prioriteringer i livet, helt andre samtaleemner man vil prate om og ting som opptar en i hverdagen. Vennene mister kanskje interessen for å prate med deg fordi du har endret livsstil. Det er mye lettere å si at vennene våre har sviktet oss ved å slutte å ta kontakt, men jeg tror nok vi har sviktet de like mye ved å ikke innse at det er faktisk vi som har forandret oss, ikke de. Før ville vi ut på fester og lignende, shopping og gudene vet hva, men nå som man er gravid eller har fått barn så setter man kanskje mer pris på en kveld hjemme med den nye familien og shoppingen blir byttet ut fra sko og sminke til babyklær og bleier. Blir det da rett å skylde på vennene dine?

ETTER
Gutten min<3

Har du mistet venner fordi du er gravid? 
Og er det faktisk bare deres "feil", eller kan det være din "feil" og? 


ELSKER Å VÆRE GRAVID

Selv om jeg begynner å stresse litt med siste tingene som skal gjøres før snuppa kommer, så må jeg bare si at jeg elsker å være gravid. Jaja, så får man ikke sove pa natten, må ofte på do, osv osv, men det er ingenting i forhold til alle de fine tingene som følger med! Gleder meg mer og mer, og det begynner sakte men sikkert å gå opp for meg at jeg faktisk skal bli mamma! Helt utrolig å tenke på, men utrolig bra!Også blir jeg så glad av alle dere som gleder dere på mine vegne og engasjerer dere, leser bloggen, kommenterer og rett og slett bare er herlige. Tror tiden framover nå blir kjempefin! Snuppa kommer ut i begynnelsen av november, Julianne har bestilt billetter hjem så hun kommer innom i løpet av tiden hun er hjemme, og gleder seg til å se den lille prinsessa. Mormor kommer i slutten av november en gang, og Raino kommer forhåpentligvis i løpet av desember hvis jeg ikke tar helt feil. 

Snart baby og snart jul, Elsker livet mitt! ♥ 


DU VET DU ER GRAVID NÅR..

Bladde opp på nett ting folk har skrevet, og holdt på å le meg ihjel av flere ting. Skjønner jo at jeg er superheldig som ikke har en hel masse hormoner! Eller, det er vel gjerne Tony som er heldig i den sammenhengen! Helt utrolig hva de stakkars mennene må gjennomgå fra gravide kvinnfolk. Men det er deres egen feil, så skulle bare mangle! De slipper i alle fall de fysiske plagene. Har laget meg en egen liste over når jeg blir mint på at jeg er gravid. Er sikkert masse annet og, men det var dette jeg kom på i farten. 

 

..Du klager på bilsyke, samtidig som du befaler gubben å stanse på første bensinstasjon for å kjøpe brus og sjokolade.

..Du får en ustyrelig trang til å vaske og ommøblere, og river deg i håret for du får nesten ikke gjort noe selv siden du ikke skal gjøre "vaskeøvelser" og bære tungt.

..Du ler så mye at du plutselig bryter ut i krampegråt.

..Du trenger hjelp til å snues på natten. (Ikke enda, men ikke lenge igjen nå..!)

..Du sitter på kafé og snakker med venner, men innser at de ikke følger med på hva du har å si overhodet fordi de er mer opptatt av å se på om magen din beveger seg.

..Du dulter borti ting og folk hele tiden, og setter deg gjerne fast mellom ting fordi du trodde du kom til å klare å smyge deg forbi den smale åpningen slik som "før i tiden".

..Du bruker trange gensere og holder og styker deg litt ekstra over magen bare for å demonstrere at du ER gravid - IKKE bare tjukk!

..Du spør kjæresten din hver kveld - "magen min har blitt større, har den ikke?!!"

..Du blir glad av å se at du har gått opp i vekt..

..Folk du ikke kjenner synes det er helt naturlig å ta på magen din.

..Du synes det er stas når folk kommenterer "såå stor du har blitt!"

..Du blir anpusten av å gå opp 2 trapper.

..Du ligger i fem min å planlegger hvordan du skal snu deg i sengen på natten.

..Du må opp seks ganger i løpet av en natt for å gå på do.

..Du er sulten hele tiden, men ikke vil ha mat.

..Du føler deg helt tom innvendig for at du ikke finner den andre like sokken når du skal brette sammen klær.

..Innen du har fått stablet deg tilbake i godstolen etter en dotur, er like tissetrengt igjen etter den fysiske anstrengelsen

..Du legger merke til alle gravide, barn og barnevogner rundt deg.

..Du plutselig har blitt et A menneske..

..Spising og soving blir det viktigste i livet.Noen som kjenner seg igjen eller har noe mere å tilføye?
 


NAV TULL

Nå begynner jeg å bli skeptisk til nav altså.. Fram til nå har det gått helt greit. Vi har jo to situasjoner vi går til nav for, den ene gidder jeg ikke å prate om engang. Men det at jeg skal ha sykepenger og foreldre penger har gått helt fint. Men nå når jeg faktisk skulle få utbetalt sykepenger så har jeg verken fått fra arbeidsplassen eller nav. Var på nav og sjekket og de hadde kun fått inn opplysninger for foreldrepengene, og ingen papirer på sykepenger. Fikk beskjed fra de at det var arbeidsplassen min som da ikke hadde levert sykepenge-papirene. 
Så da ringte jeg hun som har med dette og gjøre og lurte på hva som hadde skjedd. For sykepenge-papirene leverte jeg før foreldrepenge-papirene, så synes det var rart at det jeg leverte først ikke skulle være levert. Men hun sa at alt var levert og pengene skulle vært utbetalt. De hadde til og med fått bekreftelse fra nav på at papirene var levert osv. Men her sitter jeg og ser på kontoen, og jeg har fortsatt ikke fått penger fra arbeidskontoret eller nav.. Har fått lønningen fra båten, så vi klarer oss jo, men det er jo fortsatt utrolig irriterende at man ikke får det man skal få. Hun skulle i alle fall sjekke opp hva som hadde skjedd også ringe meg opp igjen, så får vi se om det er nav som har gjort feil, igjen..

Flere som plages med nav?


BABYSHOWER VS. BARNDÅP

Da vi var på napoli i går pratet jeg og Tony om graviditeten og videre framover, og pratet om det at de fleste gravide er så oppsatt i det å faktisk være gravid, fødselen og å få babyen i armene for første gang at de glemmer å tenke på tiden videre framover. Men han mente at jeg hadde jo allerede begynt å planlegge barndåp, første skoledag, konfirmasjon osv, så jeg var godt i gang! 

Men det er kanskje litt tidlig å tenke langt? Det med barndåpen tror jeg at jeg tenker mye på fordi jeg selv ikke ble døpt før jeg var 5 år, og vil ikke vente så lenge med å døpe min baby. Det var selvfølgelig pga omstendighetene rundt oss da jeg var baby og ikke fordi moren min var "lat" altså! Så det er ikke hennes "feil". 

I alle fall, nå tenker jeg at kanskje jeg skal begynne å planlegge et babyshower i stede for å være så opptatt av alt annet. For nå kjenner jeg at jeg begynner å stresse veldig og tenker på ting man ikke trenger å tenke på før om "lang" tid. Ser at flere blir overrasket av venner når det kommer til babyshower, og ikke planlegger dette selv. Men så har det seg sånn at de tre som skal være gudmødre har hatt sitt å styre med den siste tiden, og jeg vil ikke forvente at de skal legge alt fra seg for å gjøre dette. Hun ene har jeg faktisk ikke pratet med på evigheter, men vet hun jobber mye, hun andre er med i en musikal og har sitt å styre med der, og hun tredje har nettopp kommet hjem etter å ha vært sammen med samboeren i Tromsø, hvor han har vært innlagt i nesten 3 uker på UNN og har vært syk i sikkert over en mnd før den tid også.. Så ja, de har nok å tenke på!


En av de berømte bleiekakene, bildet hentet fra google

Så blir veldig glad hvis dere har tips eller opplevelser fra/om babyshower dere vil dele med meg for å få meg i gang med planleggingen! :)


NØDVENDIGE INNKJØP FØR FØDSEL

Gikk gjennom mailen min i dag, og der hadde jeg blandt annet fått mail fra Pampers, der stod det masse nødvendig. Det stod f.eks om basisgarderoben man burde ha klar til babyens ankomst, og tenkte jeg skulle dele den med dere.
Men jeg må helt ærlig si at jeg skjønner fortsatt ikke greia med et badetermometer? Er det virkelig nødvendig? Kan man ikke bruke hånda, hånleddet eller albuen for å måle temperaturen i vannet sånn som man gjorde i "gamledager"? Helt utrolig at barn overlevde bading før i tiden altså!


 • Bleier for nyfødte
 • Bomull
 • 2 eller 3 små myke håndklær
 • Badetermometer
 • En passende madrass til den kurven eller vuggen du har tenkt å bruke den første tiden
 • Flere tynne bomullstepper (slik kan du enkelt justere hvor mange lag du skal legge over barnet ditt når det sover, for å unngå at hun eller han blir for varm husk at et sammenbrettet teppe regnes som to lag)
 • Flere bomullslaken
 • Ca 6 sparkebukser
 • Ca 6 bodyer lang eller kort arm avhengig av årstid
 • Et par strikkejakker
 • Noen par sokker
 • Bomullsluer
 • Ytterklær eller et pledd til barnets hjemreise

Vet du om noe som burde stå på denne lista? Og syns du det er nødvendig med et badetermometer?

BEINA GODT PLANTET I RIBBEINA

Nei nå skal jeg hive meg i seng. Gidder ikke spille mer før jeg har hentet minnekortet.
Snuppa ligger meg beina godt plantet opp mot ribbeina og sparker fra seg. Veldig aktiv på denne tiden av døgnet som de fleste andre små spirer. Magen buler ut i alle retninger og beveger seg som bare det. Irriterende, men utrolig herlig! Gleder meg litt til magen synker, for det er ganske ubehagelig med to små føtter som løper marraton mot ribbeina altså. Klarer liksom ikke å sitte ordentlig, og som jordmoren nevnte i dag så begynner det å bli vanskelig å trekke pusten langt inn. Flere som "plages" med to små føtter som er godt plantet mot ribbeina?


DRAR TIL JORDMOREN

God morgen kjente og ukjente! Nå har jeg og Mikael spist frokost, vært i dusjen og kledd på oss, straks på tur ut ytterdøren for å levere han i barnehagen før jeg drar til jordmoren på sjekk! Veldig spent på hvor mye jeg har gått opp i vekt faktisk, føler meg enorm for tiden! Han har allerede fått på seg skoene og holder på med jakken nå, så må bare springe! Prates senere i dag.JENTEKVELD OG HØYGRAVID?

Har vært en del unger her i dag og, også har Rosa, onkel og moffa vært på besøk en tur. Har fått ryddet litt, men ikke så mye som jeg burde ha gjort for å si det sånn! Så tror jeg skal fortsette med det nå mens Mikael fortsatt er så flink å leke.

Senere i kveld kommer Rosa. Hun skulle ta med seg cupcakes og greier, og jeg står for ansiktsmaskene og div. Så får vi se om det er en film på tv i dag eller om vi må leie noe. Vi blir nok sittende å prate uansett så kanskje like greit å ikke leie noe? ;) Kommer sikkert bilder i kveld eller i morgen av kvelden, og i morgen skal jeg til jormoren på kontroll og så til byen å ta en kaffe med noen venninner. Fin uke dette! :)

Også var noen så flinke å minne meg på i ste at det bare er 2 dager igjenn til jeg er høygravid! Gud så fort tiden går!


Sjeldent jeg ser meg selv fra den vinkelen der, men ser jo at det ikke er lenge igjen!
Legger ikke selv merke til hvor stor jeg har blitt siden det har skjedd så gradvis, også ser man jo sjeldent seg selv i profil da. Så ble faktisk veldig overrasket da jeg så magen min på dette bildet! (Beklager web-cam kvaliteten)

Flere som blir overrasket når de innser hvor store de faktisk har blitt?


BABYUTSTYR I SAMME SERIE?

Trenger litt hjelp fra dere lesere. Eller, vil i alle fall høre deres mening. For da jeg var innom babybutikken første gang etter jeg ble gravid så forelsket jeg meg i en "serie" som heter Tarok. De har alt mulig i samme mønster, og jeg ville ha alt! Først og fremst snakket vi om stellekommoden de har, men ble enige om at den var dyr, og upraktisk, så vi kunne heller kjøpe et brukt stellebord og kjøpe stelleputen i den serien. Nå har jeg blitt usikker igjen. Trenger jeg akkurat den stelleputen? Serien er ganske dyr, og hver av delene koster vel rundt 500 kr og mer. Og når man da skal ha stellepute, dynetrekk, sengehimmel, sengekant, ammepute, osv osv, så blir det en del penger..!Må forresten bare beklage at det er forskjellig størrelse på alle bildene, men de er alle hentet fra nett.

Uansett, dette er da serien jeg har forelsket meg i. Men trenger jeg egentlig alt i samme serie? Det blir jo svindyrt, og jeg kan ikke forvente at de som kjøper gaver skal hive ut en hel masse penger for å få tak i akkurat det dynetrekket. 

Hva mener dere? Er det "nødvendig" å ha alt i samme serie, eller er det like greit å ha ting i forskjellige serier og farger?


KJÆRESTEBILDE

Begynte å skrive på et innlegg til dere, men det ble bare så negativt. 
Har så mye som skal gjøres, og så lite energi.. Kan heller skrive når jeg føler meg litt bedre.


Oppmuntringen i hverdagen<3 Tony, Mikael og lillesnuppa<3

FROKOSTBLANDING, ENDELIG!

I går kveld så jeg en reklame på tv om frokostblanding. Ikke noe god frokostblanding heller, men den gjorde så jeg fikk veldig lyst på frokostblanding. Gikk i skapet og så, og det hadde vi, så da helte jeg i en skål og fant fram melka. Tenkte jeg skulle være lur å sjekke datoen på melka siden jeg sjeldent drikker det. Og joda, den gikk ut 10.09... Så da ble det ikke noe frokostblanding på meg alikevel! Gikk å la meg da, men hadde like mye lyst på det da jeg våknet, det gikk heldigvis bort ut over dagen. Helt til nå for en liten stund siden. "Nå jeg ha det!" sa kroppen min, og må man så må man! Så nå har jeg sendt gubben på butikken for å kjøpe en annen type frokostblanding og melk! 


Ikke bare en pakke, men TO pakker som var gått ut på dato...!

Haha, er man gravid så er man gravid :D
Noen andre som bare MÅ ha noe?


TVILLINGER I MAGEN

La ut et bilde i går fra statusen min på facebook hvor det stod at det blir vist tvillinger. Innlegget kan du se HER.
Nå skal jeg bare klarere opp i den saken der og si at nei, det blir nok ikke tvillinger! Det som hadde skjedd var at stefaren min skulle låne Tony sin data. Den hadde ikke jeg logget meg ut av facebook på før jeg leverte den hos de, og dermed var det i gang! 
Og når jeg skulle svare dette på statusen klarte jeg å skrive at det var svigerfaren min og ikke stefaren min som hadde gjort dette. Og med tanke på hvordan den situasjonen der ligger ann så var det noen reaksjoner på det også! :P
Jaja, dagens leksjon; alltid logg ut av facebook! 


Men dere har jo sett bilder fra 3/4 ultralyder, så syns det er litt rart at folk faktisk trodde på det. Tror man hadde merket om det var to der etter 4 ultralyder! 

BABY STATUSNYE BABYKLÆR

Som sagt fikk jeg en "dress" hos Rosa og onkel her om dagen, og lovte at dere skulle få se den. Fikk også klær hos Kristine og Ditte i går da jeg var der. Ditte har begynt å strikke allerede, for hun skal jo bli "gudmormor"! Hehe, første gang både jeg og mamma hadde hørt om den tittelen, men likte den! ;)


Denne fikk vi hos Rosa og onkel, er mye finere i virkeligheten, og kjempegodt stoff!


Og denne fikk vi hos gudmor Kristine og gudmormor Ditte.

Vi er kjempefornøyde med begge deler, så tusen takk til alle sammen! :)
Nå må jeg vel vaske og henge opp litt klær før Mikael og Tony kommer hjem. 

Hva syns dere om de nye klærne?


BILSTOLEN OG PAKKER I POSTEN

Day 35 - Hvordan ordner du håret ditt?
Day 36 - Favoritt outfiten din

Gjør liksom ikke noe spesielt med håret for tiden, grer det når det har tørket? Og favorittoutfit har jeg vel heller ikke..
Tenkte jeg heller kunne vise dere bilstolen og div andre småsaker jeg har fått i det siste.
Bilstolen.


To babycaller, den utenfor boksen er vel bare til besøk og slikt.


Også kom denne i posten


Som inneholdt en masse brosjyrer


Og div andre produkter


Babyens første smukk.


Også fikk jeg denne


Masse nyttige bøker


"hånd-bamse" og treningsvideo

Boken småbarnshjelpen har jeg allerede begynt å lese, og klarer nesten ikke legge den fra meg. Der står det en hel masse tips om alt fra flekkfjerner-guide til hvordan man lærer barn å slutte med bleie. Masse nyttige tips altså. Sikkert flere av dere som har den, men tenkte at jeg skulle dele noen tips med dere og etterhvert. 

Flere som har fått disse gratispakkene? Og hva syns dere om bilstolen?


HERLIG DAG

Av og til er det veldig deilig med barnefri. Er jo da aldri helt barnefri med tanke på snuppa i magen, men det kan vi leve med! i går var vi i byen for å kjøpe nattbord, endte opp med å kjøpe ALT mulig annet i tillegg, inkludert julegave til Mikael! Tror han kommer til å bli superfornøyd! det siste vi kjøpte var vel nattbordene, men vi fikk kjøpt det i alle fall. Kan vise dere bilder litt senere. Var å spiste, på bowlingen og på kino. Rikkard var også med på bowlingen og kinoen. Har bilder fra dagen, men det er tlf-bilder så får se om jeg gidder å legge det ut. Tingene vi kjøpte skal dere i alle fall få se. Nå skal vi en tur til byen i dag og, siden søsteren til Tony skulle ha levert en kake i byen eller noe. Får se om det blir noe shopping i dag og. Eneste jeg tenker på for tiden er det matta til stellebordet.

 

Elsker gutten min <3

SLITEN

Er utrolig sliten for tiden. Flere gravide som sliter med det? Energien tror jeg har sprunget å gjemt seg en eller annen plass, så hvis noen ser den, si at den er høyt savnet og må skynte seg hjem igjen! 
Mikael har lært seg å kle på seg skoene helt selv, av og til på feil fot, men en høy presentasjon uansett! Nå skal vi spise litt også skal jeg dra å besøke Mariell som endelig har kommet seg hjem til Norge! Blogger sikkert når jeg kommer hjem, hvis ikke så er jeg tilbake i morgen. BABYKLÆR OPPRYDDING

Til nå har vi fått "bare" en pose med babyklær. Grunnen til at jeg sier bare er ikke fordi det er lite eller noe for all del, det er fordi jeg vet vi kommer til å få masse mer etterhvert. Gikk i alle fall igjennom denne ene posen med babyklær, og man skulle tro det var i alle fall tre! Det meste i str 62 og 68, og et par plagg i 50 og 56. Så nå har jeg sortert alt slik at 62-68 er pakket bort i ei plastikk-eske(?) og 50-56 har jeg lagt i ei hylle i skapet mitt fram til vi får kommoden i hus. Er i alle fall veldig takknemlige for det vi har fått til nå! Kjempemasse fint!
Alt dette var i den ene posen!

Men nå skal Mikael i barnehagen, også skal jeg opp å hjelpe mamma å male i det andre huset i dag og.

Noen flere som har arvet mye babyklær?


FORDELER VED Å VÆRE ALENEMAMMA

Selv skal jeg (forhåpentligvis) ikke være alenemamma da, men leste denne for noen dager siden, tror det var på en annen blogg. Og her er jo noen veldig gode grunner! ;)

 

Noen ubestridelige fordeler ved å være alenemamma (det må være lov å si det)

 • Du slipper å krangle om temperaturen på badevannet til barnet ditt.
 • Du slipper å bli skuffet og indignert over at pappaen ikke hører at babyen gråter om natten.
 • Ingen har rett til å blande seg borti når du skal begynne å jobbe igjen.
 • Hvis du får en sønn, har du muligheten til å lære ham å legge ned toalettsetet og skru på korken på tannkremtuben siden det ikke finnes noen mannlig rollemodell i huset.
 • Du slipper å bite tennene sammen og gå ut med en baby som har på seg et håpløst antrekk fordi pappaen tok morgenstellet.
 • Alle spor av mindre heldige egenskaper hos barnet kan du tillegge pappaen og hans familie, for han er ikke der til å motsi deg.
 • Når andre beundrer babyen din, kan du sole deg i glansen og ta hele æren alene!

 

Noen som har flere gode grunner? 


NYTT BABYUTSTYR I HUS

Da har jeg vært å hentet noe saker tante sendte nordover, begynner endelig å få ting "i hus". Har også hentet den splitter nye bilstolen jeg kjøpte, som var blitt satt på låven, og allerede har blitt skitten.. Forhåpentligvis er det bare å koste av med en klut. 


Madrassen og alt det andre


Dette kjøpte jeg til tante si lille jente, men så ble det "bortglemt" da det ble slutt med meg og Tony, så den kom ikke dit før mange mnd senere.. Men nå fikk jeg det i retur så jeg kan bruke det til mi lille jente :D


2 gavepakker med babyklær


Nytt, rosa helseteppe, 2 nattdrakter og ei bukse. Likte "musikk"nattdrakten best da! ;)


Babydyne og to sengesett


Også sendte mamma med settet hun har strikken til barnebarnet sitt, str 2-3 år, men det virket ikke så stort.


Baksiden

Fikk også bleier, ammeinnlegg og gasskluter(?). Også har jeg hentet enda mere barneklær vi har arvet og babycall, men det kan dere få se i et senere innlegg, for det har jeg ikke giddet å pakke ut enda. Så nå er det bare å skynte seg å bli ferdi å male stellekommoden og senga så man kan bagynne å legge ting på plass. Vet ikke hvor jeg skal gjøre av alt sammen lengere.. Så tusen takk til både tante og mamma, og gammel-tante og onkel som kjørte sakene nordover. Vi er kjempefornøyde! :)

Fine ting? :)

LOVE-Kine Mirjana<3

SVIMMEL?

Holder på med dagens challange, så skulle ta bilder av smykkene mine. Kom på at kameraet er fritt for strøm, så det må lades. Fant fram laderen, la den fra meg og sprang ut i bilen for å hente kameraet. Og nå finner jeg ikke laderen.. Hvor la jeg den?! Dere skal i alle fall få se noen "før" bilder av huset. 

Noen andre som er like svimmel? Jeg skyller på graviditeten..

-Kine Mirjana<3

LESE DIN GRAVIDE BLOGG?

Jeg er ofte innom bloggere som blogger om graviditet. Da jeg selv er gravid er det de jeg syns er mest interessange å lese. Har noen blogger jeg leser fast, andre er jeg innom når de kommenterer på min blogg, og jeg er ofte på forsiden av blogg.no og søker opp kategorien graviditet. For å gjøre det litt enklere for min del vil jeg gjerne at dere som er gravid legger igjen en kommentar her. Skriv gjerne litt om bloggen din også hvis du vil, så lover jeg å gå inn å lese den, og kanskje jeg blir fast leser! 
Det er også lov å legge igjen kommentar hvis du har mammablogg, eller hvilken som helst blogg for så vidt :)

Blogger du om graviditeten?

-Kine Mirjana<3

UTSTYRSLISTE

Sove:

Vugge og kurv:
Vi får låne ei vugge som har gått i familien til Tony over tid, og kanskje ei fra min familie også
Sprinkelseng:
Sprinkelseng har vi, må bare males så er den klar til bruk!
Madrass:
Madrass har vi tydeligvis 4 stk av, så det er bare å velge hvilken vi vil bruke. Tror kanskje vi går for den tante har fordi den er bare brukt 3 ganger. 
Dyne, laken og sengtøy:
Dyne har vi tydeligvis det også. Tony har noe og tante har vist vi vil ha, i tillegg til at ei vennine av tante har sagt at vi godt kan få hennes. Man skal vist helst ha det helt nytt, så får se hva vi finner ut at vi skal bruke. Laken og sengetøy har vi ikke begynt å handle enda, men hvis jeg ikke tar helt feil så har vel Tony det også en plass.
Sengekant:
Har sett mange fine jeg vil kjøpe, men Tony mener at det har han så det skal vi vente med til han har fått leitet fram det han har og ikke har fra før av.
Tisselaken av plastfroté:
Tror ikke det, med mindre Tony har det og liggende. Tror nok jeg kommer til å ville ha det også for å hindre at gulp og div. kommer på madrassen. Må undersøke litt nærmere.
Sengehimmel:
Nei, men det vil jeg ha!
Uro:
Nei, tror jeg vil ha det også ja.
Stelle:

Bleier:
Nei, har de gamle bleiene til Mikael, men de er nok ganske mange nummer for store!
Bleiebøtte og poser:
Har bleiebøtte og regner med vi har poser også. Hadde ikke tenkt å kjøpe det, men når det allerede var i hus så kan det sikkert være kjekt å ha.
Vaskekluter:
Nei, ikke spesielt til babyen.

Badehåndkler:
Nja, har et eller to babyhåndklær etter Mikael, men må nok ha litt fler.

Badetermometer:
Nei det tror jeg ikke vi får bruk for. Utrolig hva man finner opp for å tjene penger. Er det ikke bare å stikke hånda i vannet og kjenne etter om det er grei temperatur?
Neglesaks:
Ja, har vel det og en plass.
Febertermometer:
Vurderer hvilken type vi skal ha, den vanlige man stikker inn bakfra, den man måler i øret eller smokk med febertermometer..
Stellebord/komode med badebalje:
Henter den i morgen!
Såpe, babyolje, sinksalve:
Ikke enda. Har foreløbig fått en gratispakke hvor det var prøvepakker med det meste, og får nok en del til så lurer på om man skal teste de forskjellige produktene før man kjøper noe.
Gulpekluter:
Ikke enda nei.

Siklesmekker:
Ikke enda nei.
Helseteppe:
Har jo de gamle etter Mikael, men må nok kjøpe henne noen egne i rosa ;)

Våtservietter:
Dette var og med i gratispakken, så får vi se hvilket merke vi foretrekker.


Ut på tur:
Vogn:
Ja

Regntrekk og innsektsnett:
Ja
Lammeskinn:
Ja
Vognpose:
Har en gammel mamma kjøpte på loppemarked, også snakket tante om at hun hadde en jeg kunne få/låne
Handlenett:
Nei, tror ikke vi trenger det. Ikke foreløbig i alle fall.
Stelleveske:
Nja, må kanskje ha ei ny.

Bæresele/sjal:
Nja, tante snakket om at jeg kanskje kunne låne hennes hvis hun var ferdig å bruke den tror jeg, hvis ikke kan jeg kanskje høre med onkel og Rosa om jeg kan låne den.

Reiseseng:
Ja
Bilstol:
Ja
Reisetrille:
Nei, får heller se om vi får bruk for det.


Til mor:
Amme-BH:
Nei
Ammeklær:
Nei
Ammeinlegg i ull:
Nei
Ammepute:
Nei
Ammemadrass:
Trenger vel ikke det hvis man kjøper pute?

Brystpumpe:
Nei. Noen mener dette er unødvendig, spesielt den første tiden mens andre mener dette er noe man ha. Avventer den litt tror jeg.


Diverse:
Lekegrind:
Ikke enda, men enten kjøper Heidi og morfar ei, eller så får vi låne hos onkel og Rosa
Babycall:
2 stk. En til hjemmebruk og en hvis vi skal bort eller snuppa skal sove noen andre plasser enn hjemme. Fikk begge delene av mamma og Kjell-Arne som de har brukt til hunden faktisk.
Sterilisator:
Nei, får se om det blir nødvendig.

Smokker:
Fikk en smokk i gratispakken, og det er nok foreløbig. Er jo ikke sikkert hun vil ha smokk, og om hun vil ha så kan det jo hende hun er kresen på typen smokke.

Tåteflasker:
Nei, men tror vi tar samme prosedyre som smokkene

Her er stellekommoden vi skal hente. Skal male den hvit, i tillegg til alt annet som skal males, også er den og klar til bruk!

Det var noen ting her jeg bare må riste litt på hodet til og skjønner ikke at folk gidder å kjøpe, sånn som baddetermometer. Men ser at vi har de største tingene og det er bare småting igjen nå. Litt godt å vite at man har ting under kontroll nå som det bare er 11 uker igjen!
Mangler du mye?
-Kine Mirjana<3

MANGEL AV UTSTYR

I det siste er det flere og flere som spør hva vi mangler til babyen. Gikk over ei utstyrsliste i dag og fant ut at vi har det meste, det meste av det vi ikke har har vi blitt fortalt at vi skal få, eller få låne. Klær stresser vi ikke med for det er folk veldig glad i å gi i gaver. Mangler småting som vaskekluter, flasker, smukker, laken og div andre småting, men det tar vi nærmere fødselen og etterhvert som vi ser hva vi får bruk for. Har sett over hva vi mangler av de "største" tingene

 • Sengehimmel
 • Uro
 • LekegrindDet hadde Heidi og morfar lyst å kjøpe
 • Stelleveske
 • Ammepute
 • (bæresele) Får kanskje låne hvis jeg ikke husker helt feil
 • Babygym

Og så og si hver gang jeg tenker på å kjøpe noe så bruker jeg å prate med tante, og da får jeg streng beskjed om å ikke kjøpe noe, for det har hun som hun kan sende oppover til meg, enten får jeg det eller så får jeg låne det. Og det er jo kjekt! Hun har jo snart forsynt meg med et helt flyttelass til babyen stakkars. Ellers så må vi vel på låven i Efjorn snart å se hva vi finner der etter jeg var baby. Annet enn det som er ramset opp så tror jeg faktisk vi har det meste. Kan legge ut en utstyrsliste så får dere hjelpe meg å se om det er noe jeg har glemt.


Tenkte vi skulle kjøpe en lekegrind som var lik denne, for den kan åpnes helt og settes rundt f.eks ovnen når snuppa begynner å krype og gå. Onkel og Rosa har en slik og den er veldig kjekk. De bruker den enda, og Adriana er over året nå. 

Noen andre som har positive/negative opplevelser med denne lekegrinda?

-Kine Mirjana<3

FØDSELEN

Day 4 - Noe du gruer deg til

Regner med de fleste skjønte hva svaret kom til å bli på denne dagens challange. Gruer meg jo ikke bare da, gleder meg til å få møte det lille barnet, men gruer meg til selve fødselen og alle smertene. Leste i dag en fødselshistorie som var helt forferdelig, hvor barnet først satt fast med hodet, og deretter med skuldrene. Når barnet kom ut pustet det ikke, og moren fikk ikke vite noen ting. Først to dager etter fødselen fikk hun vite at det var blitt gjort en feilvurdering, og hun skulle egentlig hatt keisersnitt fordi en vanlig fødsel kunne vært utrolig farlig! 


Heldigvis gikk alt bra med den lille gutten :)

Trykk HER for å lese hele historien

-Kine Mirjana<3

SHOPPING

Skulle "overraske" Tony når han var ferdig på jobb i dag, så var å hentet Mikael tidlig i barnehagen og kjørte innover til byen slik at vi kunne spise på restaurant og handle litt. Som regel hadde ikke dette vært et problem, men i dag av alle dager hadde Tony lovet en han jobber med at han kunne sitte på til Ballangen. Så da jeg og Mikael kom til byen var det bare å snu å kjøre hjem igjen, for så å kjøre en bil innover til byen igjen. Ble litt ekstra kjøring, men sånn er det vel når man prøver å være en god kjæreste og overraske. 

Planen var å handle nye sko fordi hunden til mamma og de har spist på mine, så de er vonde å gå med. Men man finner ikke noe når man leter vet dere! Men jeg fant masse klær til lillebabyen! Har handlet en body eller to fra før og en bukse, så nå tror jeg vi skal avvente mer shopping til babyen før vi ser hvilket kjønn det er og hva vi arver. 


Babyklær<3


Dette var alt jeg kjøpte til meg selv, en stakkars pakke sokker og sminkefjerner!


FØR


ETTER


Portrettene ble malt i Bulgaria, men kjøpte bokstaver som skal henges opp sammen med bildene når vi kommer inn i det andre huset. Har så mange planer til innredningen nå så gleder meg til å begynne!

Alt av babyklær er kjøpt på h&m og bokstavene og vaskemiddel beholderne er kjøpt på kremmerhuset.

Fine babyklær? :D

-Kine Mirjana<3

KOSELIGE SPARK OG SMÅPANIKK

Skulle jo egentlig fortsette å rydde og styre her hjemme, men ble sittende å se på tv heller og kjenne på lillebanet som sparker og koser seg i magen. Tror ikke helt det har gått opp for meg hva som egentlig ligger inni magen min og hvor mye det kommer til å forandre hverdagen og livet. Som regel når jeg tenker på det får jeg bare et stort smil om munnen og gleder meg enn hel masse, men av og til får jeg litt småpanikk. Det er jo et annet menneske, som ikke bare skal ha kos og kjærlighet. Det går så mange tanker og spørsmål i hodet mitt. Hvor mye mat skal barnet ha? Hvor mye skal den sove? Når skal man begynne å gi barnet ordentlig mat, og hva er ordentlig mat? osv, osv.. Tenk at med denne magen kommer det så mye ansvar!

Flere som har/har hatt litt småpanikk under graviditeten?

-Kine Mirjana<3

BARNEFAREN

Har fått flere spørsmål siden jeg ble gravid om vi er sammen, og da jeg la ut at jeg var gravid så var vi ikke det. Vi Hadde vært "separert" i ca 3 mnd hvis jeg ikke husker helt feil. Det var ikke lenge etter jeg publiserte innlegget at vi begynte å "henge" mer sammen. Vi hadde mye å prate om og bli enige om når det kom til barnet og ting framover. I begynnelsen var det mest bare snakk om penger, boplass, foreldrerett og div andre ting. Samtalene våre handlet kun om barnet og ting som fulgte med det. Vi pratet ikke engang om å bli sammen igjen eller noe slikt, men ble enige om at vi skulde prøve å være venner og ha en god tone når omstendighetene var slik de var.


Lille gullet vårt<3

Etter en stund begynte vi å prate om andre ting og ble faktisk ordentige venner igjen. Når man blir gravid så faller man fort i en "boble". Alt man tenker på er graviditeten, og man føler at ingenting i verden er mer viktig å prate om. Alt annet som skjer er bare bagateller og man bryr seg ganske lite. Jeg var kommet inn i en slik periode, og for min del så følte jeg at Tony var den eneste som lå på samme bølgelengde. Han var den eneste som var like ivrig, den eneste som var like interresert ovs. Da var det naturlig at vi var mer sammen enn "nødvendig", for det var godt å prate med noen som brydde seg like mye som meg. 

Hva som skjedde videre er rett og slett vanskelig å si, men vi forelsket oss igjen, i hverandre og i det lille barnet i magen<3 Vi bestemte oss for å gi denne "familien" en sjanse og se hvordan det går. I de fleste tilfeller mener jeg det er bedre å angre på noe man har gjort enn noe man ikke har gjort. Så slik er situasjonen nå, Tony og jeg er sammen og har det bedre enn noen gang. Vi gleder oss masse til det lille gullet kommer til verden og skal prøve alt vi kan for å gi det den beste oppveksten vi klarer. 


Elsker deg gutten min<3

-Kine Mirjana<3

MAMMAS LILLE GULL

Mammas lille gull er utrolig aktiv for tiden. Elsker det <3

-Kine Mirjana<3

12 TIMERS SKIFT MED BARN I MAGEN

Noen lurer på hvordan det går å jobbe 12 timers skift, på båt mens jeg er gravid. Andre syns det er et dumt valg av meg, mens noen syns det er veldig bra gjort. Selv tenkte jeg at i første omgang er det bare 9 dager. Jeg ønsket å prøve å jobbe og heller se hvordan det gikk og om jeg ønsket å komme tilbake og fortsette og jobbe. Det var gode penger å tjene, noe jeg har veldig bruk for nå før barnet kommer og til det skal regnes ut hvor mye jeg har krav på av foreldrepenger. 


Ferga jeg jobber på


Det går faktisk overraskende bra. Det er mye å gjøre så tiden går fort. Samtidig har vi stor frihet til å gjøre som vi vil og kan ta pause så og si når vi vil. Det passer veldig fint når man gjerne skal slappe av under graviditeten, men samtidig ikke for mye. Føler meg veldig oppegående, og det eneste som tilsvarer at jeg er gravid er vel sparkene i magen og det at jeg springer på do hvert 10 min. Annet enn det har jeg ingen plager eller noe. Vi jobber i kafèen, på kjøkkenet og på fellesrommet for det meste, så å sette seg ned i sofan og slappe av er ingen problem. Alle på båten var klare over graviditeten før jeg kom ombord, og passer veldig på at jeg ikke bærer tungt og slike ting. Har også fått et skift der jeg sover både dag og natt slik at jeg får slappet av nok.


En av sofaene de ofte finner meg sittende i :)


Det værste med å være på båten er savnet av de hjemme. Det har blitt bedre siden Kristine kom ombord da! Men når babyen sparker og beveger seg så savner jeg å kunne legge hånden til barnefaren på magen og se han smile fra øre til øre som den stolte og gode faren han er. Samtidig minner jeg meg selv på at jeg har tatt det rette valget i forhold til mitt synspunkt og at pengene er verdt det. Jeg vil kunne forsørge barnet mitt best mulig, så når alt går så fint som det gjør så ser jeg ingen grunn til å ligge hjemme på sofan og ikke gjøre noe når jeg ikke har noen plager eller noe.

Noen som syns jeg heller burde ligge hjemme?

-Kine Mirjana<3

UNG MOR?

Mange prater om dette med å være en ung mor, hvor vanskelig det er i forhold til når man er eldre osv. Jeg ser ikke på meg selv som en ung mor.. Det blir bare vanligere og vanligere å få barn i ung alder, og nå som jeg er 19 så føler jeg ikke egentlig at jeg faller innenfor den kategorien. Personlig føler jeg at det stopper når man har passert 18/19. Og det at det er lettere for noen på 39 enn noen på 19 å få barn mener jeg også blir helt feil å si. Det finnes gode argumenter for begge sider. Jeg som 19 år har ikke startet det "ordentlige livet" enda, og kan lettere tilrettelegge livet mitt rundt et barn. Noen på 39 har allerede en viss måte og leve på og det kan være vanskeligere å plutseli skal ha et barn inn i dette. Samtidig så har man kanskje en bedre økonomi som 39 enn 19. Det finnes faktisk ikke noe fasit. Hvem som er en god og dårlig mor har ingenting med alderen og gjøre. Det har kun med enkeltpersoner å gjøre.


Jeg skal nok elske deg og ta vare på deg over alt annet i verden, fordeom jeg er "bare" 19.. <3


Hva mener du om unge mødre?
Og hvor setter du "aldersgrensen" for hva som er en "ung mor"?

-Kine Mirjana<3

TRISTE NYHETER

Har vært innom noen gravide-blogger i dag, og sitter med gråten i øyenkroken. Her sitter jeg og har det fint og flott unnder graviditeten også leser jeg ikke bare blogger hvor jenter/damer ikke klarer å bli gravid, men enda værre.. De har vært gravid og har nå mistet barnet sitt før de i det hele tatt har fått se verden.. Jeg klarer ikke engang å forestille meg den situasjonen..Jeg ønsker disse stakkars jentene all hell og lykke videre i livet, og forhåpentligvis får de en sjanse til, om ikke flere. Kjenner jeg irriterer meg litt over at det ikke er obligatorisk med flere ultralyder. Selv syns jeg at det burde være obligatorisk med i alle fall en ultralyd i mnd!Elsker deg bare mere for hvert spark, hver bevegelse og hver boble du lager i magen min.. 
Ikke forlat mamma nå <3

-Kine Mirjana<3 

INGEN MANGEL PÅ BAMSER + FILM

I dag har vært en hærlig dag! Fikk meg jobb så og si før jeg slo opp øynene, dro innover til byen og spiste masse god mat på kinarestauranten med Tony, ble knust i bowling og har vært på tivoli. Var litt kjedelig for min del på tivoliet siden jeg ikke kunne ta noen karuseller, men tok masse bilder og lo av de som tok! Fikk også brukt alt for mye penger på bamse-bodene, så nå kommer ikke babyen til å mangle bamser i alle fall! Har masse bilder som jeg tenkte jeg skulle legge ut så dere får se, men skal fortsette den flotte dagen med å bestille reise sørover og se en film! 


Skal se den filmen her.

Noen som har sett den? Og hva syns dere om den i så fall?

-Kine Mirjana<3

SPARKER SÅ MAGEN BEVEGER SEG

Ikke så lenge siden jeg stod opp. Skulle egnetli sove lenge i dag siden jeg sov så dårlig natt til i går, men tlf min ville aldri være stille! Til slutt fant jeg ut at jeg måtte svare på tlf for hvis noen ringte så mange gang så måtte det jo nesten være snakk om liv og død. Det var ikke ås ille, men ille nok. Nå skal jeg snart gå å ordne meg noe å spise og muligens se litt på tv. Lillebabyen ligger å sparker som bare det! Hele magen beveger seg nå, så begynner å lure på om hun også er veldig sulten. Ha en fortsatt trivelig dag da, også skrives vi senere.-Kine Mirjana og lillebabyen<3

BABYLOVEMamma elsker deg <3

BABYKLÆR

Har hatt vanskeligheter med å finne klær til babyen siden alt er så rosa eller blått, og når man ikke er sikre på kjønnet er det kjedeli å kjøpe i slike farger. Men Kapphal har jo fått en ny serie med barneklær som heter "newbie", og det er nyfødt-klær i hvitt, beige og grått for det meste. Altså i nøytrale farger som ikke skiller mellom jente og gutter, med et par unntak da. Har så lyst å kjøpe alt, men prøver å holde meg i nakken og vente litt. Må se hva jeg får, og hva jeg har bruk for. Tør liksom ikke helt å kjøpe så mye i tilfelle jeg får en stor unge som ikke kan bruke de minste størrelsene heller. Føler jeg stresser veldig for tiden altså! Også hadde de masse fint og billig på ellos! åh..

Fine? 

HJELP MEG Å VELGE?

Nå har jeg valget på to forskjellige kommoder. Trenger hjep fra dere til å velge nå!

Fant ikke noe større bilde til den nederste

Hvilken stellekommode?

-Kine Mirjana<3

LILLEBABYEN I FULL AKTIVITET

Lillebabyen er ofte i aktivitet og spraker, slår, snur seg og styrer. Har flere ganger kjent henne på utsiden også med et spark etter et dytt. Men i går kveld kjente jeg babyen mye lengere, og det var som om den strøyk meg i håndflaten lenge. Kjente jeg måtte smile fra øre til øre med en gang og ble liggende lenge og bare tenke på hvor herlig det er at en liten baby vokser inni magen min. Har begynt å kalle babyen for "jenta mi" og "snuppa" og andre ting, så må vel komme meg på en 3D ultralyd så jeg får vite helt sikkert at det er ei jente.  Mamma elsker deg allerede lillegull <3
Om du er jente eller gutt! :)

-Kine Mirjana<3 

OVERRASKELSESBESØK OG FØRSTE GRAVIDE-PLAGG

Langt ord.. Kanskje det ikke er et ord engang..
Uansett! Helgen som var hadde jeg bursdag, hadde en herlig bursdag, grei lørdag, og når søndagen kom fikk jeg beskjed om å ikke legge noen planer. Stod opp, ryddet og vasket litt også sier Tony at vi må hente noe i Kjeldebotn for mamma. Like etter fikk jeg melding hos mamma hvor hun spurte om vi kunne levere noe. Da skjønte jeg at det var noe på gang, for de hadde jo to helt forskjellige grunner til at jeg skulle dra utover dit. Da jeg konfronterte de med dette fikk jeg bare beskjed om at vi skulle begge deler. Så vi kjørte utover, og jo lengere vi kom jo mer skjønte jeg hva som skjedde. I det vi stoppet på kaia i Kjeldebotn skjønte jeg at noen kom over med båten. Det eneste jeg var usikker på var om mommo hadde med seg tante eller om hun kom alene.

Og rett hadde jeg! Der kommer mommo gående ut av båten og gir med en god og etterlengtet klem! Ser ikke familien sørpå så ofte så det er utrolig godt å få se de de få gangene de er her eller vi drar dit! Dro til mamma og grillet i den spesiallagde ovnen deres(under bakken). Hun hadde med gave, som alltid! Fikk scrub og lotion fra body shop! Ligger bilde lengere ned. Og på mandagen dro jeg og mommo til byen en tur hvor hun kjøpte meg mitt første "gravide plagg". 

Måtte ha meg en sånn her når jeg var på statoil her om dagen!


Gave fra mommo! :D
Den hjemmelagde ovnen


Første gravideklær. Syns jeg fikk rar mage i den..


Mamma og mommo ser på klær

-Kine Mirjana<3

SHOPPING OG FØRSTE BABYKLÆR

Var i byen med onkel i dag og handlet klær til ham, kom da over masse barneklær på tilbud. Fikk ikke tid til å se på det, så ringte Tony og spurte om han ville være med en tur til byen å se om vi fant noe til lillebabyen. Kjøpte ikke så mye, for det var utrolig vanskelig å finne noe "nøytralt" siden vi ikke er sikre på kjønnet, så endte opp med å kjøpe masse til Mikael. Dro først på kina restauranten og spiste fantastisk god mat! Og Mikael prøvde å spise nesa til faren.
"Tar nesen til pappan og spiser den"
Tony måtte kjøpe en spagetti måler fordi han alltid koker spagetti for 4 personer ekstra.
Første bodyene til lillebabyen. Valgte disse fordi det var de mest nøytrale jeg fant.


Og den herlige snekkerbuksen!


Kjøpte klær til Mikael som han skal ha i bryllupet på fredag.Kanskje ikke så fine, men veldig praktiske for Mikael som han kan ha nå på sommeren, 
kan også brukes i vann og han klarer å kle de på seg selv.


Også disse skoene som Mikael kan ha til "bryllupsantrekket".

Hva syns dere om innkjøpene? :)

-Kine Mirjana<3

BARNET MITT I BARNEVERNET?

Har fått spørsmål om hvordan det blir med barnet vårt og barnevernet siden Mikael havnet under barnevernet da han ble født. Kommer ikke til å skrive hvorfor Mikael var det, men kan si at det hadde ingenting med Tony å gjøre så nei, barnet mitt havner ikke under barnevernet! Og så lenge jeg er mor til det barnet kommer jeg aldri tillate at det skjer heller!-Kine Mirjana<3

HVORDAN DET VAR Å BLI GRAVID

Har blitt spurt om å skrive et innlegg om hvordan det var å bli gravid og hvordan jeg fant ut av det. Så her kommer det! 

Hadde vel egentli misstanker om at jeg var gravid en stund før jeg var sikker. Er en av de som har hatt mensen ganske regelmessig, men har aldri fulgt helt med på når jeg skal ha det. Det har kommet og gått ganske regelmessig så har aldri tenkt så mye over det. Pratet med mamma om at jeg trodde mensen var sen, men siden jeg stresset mye med skole, jobb og alt annet så fant jeg ut at det sikkert bare var det som var problemet og at det kom til å komme så snart jeg fikk roet litt ned. 

Klassen dro til London bare noen dager etter dette og tante rød var enda ikke kommet på besøk, da tenkte jeg at det var naturlig at kroppen "reagerte" på å reise utenlands med fly og slikt ved at den utsatte det litt lenger. Da vi kom hjem fra London gikk jeg fortsatt og ventet og det var først nå jeg begynte å få ordentlige tanker rundt dette om at jeg kanskje var gravid. Tante rød kom aldri så til slutt ble jeg så utålmodig at jeg fikk en venn til å kjøpe en test. Det var søndag og jeg skulle på jobb senere den dagen. Dro hjem og bestilte pizza og tenkte at jeg måtte vente med å ta testen til vi hadde spist i tilfelle jeg faktisk var gravid og at jeg ikke kom til å klare å spise om det var den nyheten jeg skulle få. 

Tror aldri det har tatt så lang tid å få en pizza på døren.. Til slutt gikk jeg bare på badet og fant ut at det var like greit å få det unnagjort. Tok testen og la den på vaskemaskinen mens jeg ventet. 2 min skulle det ta. Etter bare noen sekunder måtte jeg se på den for å sjekke om noe skjedde. Det skulle være 2 streker om jeg var gravid og 1 hvis jeg ikke var gravid. Den første streken kom med en gang, hvis den ikke var der fra før? Sakte men sikkert så jeg en til strek dukke opp. Min første reaksjon var å snu meg med ryggen til, lukke øynene å tenke at hvis jeg ikke så på testen så ble streken å stoppe! Den stopppet ikke for å si det slik.. Vil dere at jeg skal skrive om hvordan familie, venner og barnefaren reagerte på graviditeten?

-Kine Mirjana<3

NY BLOGG?

Først og fremst vil jeg si tusen takk for alle de fine kommentarene i går!
Og jeg kan nesten ikke selv tro at jeg skal bli mamma, går kanskje litt mer opp for meg når ejg får større mage eller først når jeg får babyen i armene. Og ser at det er flere som har slitt med en lite fotogen baby på ultralyder så det er fint jeg ikke er alene om det. Og når det kommer til 3d ultralyd så har jeg ikke helt bestemt meg om det er noe jeg kommer til å gjøre. Vi får se. Fikk også en kommentar om utviklingen av et nytt nettsted for unge mødre. Tenkte jeg skulle teste ut å ha en blogg der og, så får vi se om jeg liker det eller ikke. Men foreløbig har jeg fått meg en blogg der og som da heter http://ungmor.no/kinemirjana/

Det kommer nok ikke til å stå noe der som ikke står her, så for dere som trives på denne siden så skal dere bare fortsette å lese her også sir jeg heller i fra om det skulle skje noen endringer. Er du ung mor eller gravid så hiv deg med på dette nettstedet du også, står mye nyttig informasjon der, blandt annet om hva du har krav på fra nav. Det står mye lettere forklart enn på nav sine hjemmesider!Her er den nye bloggen.

Men som sagt så kommer jeg ikke til å legge ut noe der som ikke kommer her, så les der dere foretrekker det.
Nå skal jeg få i meg litt mat før jeg skal på skolen en tur å levere den siste boka, skapnøkkelen og deaktivere noen skoleprogrammer. Jobber i dag, så kan hende det ikke kommer et nytt innlegg før i morgen. Ha en flott dag alle sammen!

-Kine Mirjana<3

BABYSPARK OG SPØRSMÅLSRUNDE

I går sparket babyen veldig lite, og den har sparket utrolig lite i dag også. Stod på jobb og klarte ikke å tenke på noe annet så måtte sende melding til mamma å høre om hun trodde det var farlig. Hadde litt småpanikk, men nå som kvelden har kommet og jeg har satt meg ned og fått slappet av så har hun sparket en del så kjenner at "mamma-hjertet" mitt har det mye bedre nå!

Har aldri hatt spørsmålsrunde på bloggen før, rett og slett fordi jeg svarer som regel i kommentarfeltet eller på bloggen til personen som spør så har ikke følt behov for det. Men nå er det mye nytt som har skjedd, så kan jo bli spennende å se hva dere lurer på og om noen lurer i det hele og det store!


Bildet er fra backstage på forestillingen vår.
Rett og slett fordi det ble for tomt innlegg uten.


Så hva vil dere vite? Spør i vei!

-Kine Mirjana<3

PIERCING OG BARN

Har hatt flere spørsmål om hvordan jeg skal gjøre det med navlepiercingen når magen begynner å vokse, men har aldri fått noe ordentlig svar. Har hørt om graviditetspiercing, men ingen jeg har pratet med har brukt eller hørt om det. Andre sier at de bare tok den ut når de kom så langt på vei. Selv har jeg tenkt at hullet ikke har grodd enda så lenge det er siden jeg tok hullet. Har bare fått beskjed om at joda, hullet gror ikke så fort som noen skal ha det til.Men det kan jeg love dere at det gjør! Da jeg var på ultralyd i går måtte jeg ta den ut fordi "verktøyet" hun brukte ikke skulle bli ødelagt. La den i pengboka og ventet med å ta den inn igjen til senere på dagen fordi jeg ville rense hullet og piercingen før jeg satt den inn. På de stakkars få timene grodde hullet igjen, og nå får jeg ikke piercingen i!

Over til noe mer interresangt! I morgest 08.06 kom en liten prins til verden. Gratulerer med gutten Thomas og Monika!


Nydeli <3

-Kine Mirjana<3

GUDMØDRE

Noe av det første jeg tenkte på når jeg fant ut at jeg var gravid, var barnedåp!
Av alle ting i verden, ikke penger, boplass, jobb, utdanning eller noe sånt, men barnedåp! Man kan vel ha opp til 6 stk, og det er da naturlig at man deler tre personer på hver forelder. Fikk litt småpanikk og tenkte; "må jeg virkelig velge 3 stykker som skal være gudforeldre?" Først tenkte jeg at stakkers Tony fikk ikke ha noen, jeg var nødt til å få alle selv. Men nå som tiden har gått har jeg innsett det at familie er familie, og de får en tittel uansett så da burde jeg heller velge personer som jeg vil at skal ha et nært forhold til barnet, og som ikke automatisk får en tittel. Derfor har jeg klart å bestemme meg for tre venniner!


Mariell Elise Rones (Trykk på navnet for å komme på hennes blogg)


Kristine Fostervold (Trykk på navnet for å komme på hennes blogg)


Cecilie Bogstrand

Tror at disse jentene vil gjøre alt de kan for at babyen min skal ha det bra, så angrer ikke på valgene!
Kom til å tenke på at kanskje det er like greit at jeg stresser med tanke på at jeg ikke ble døpt før jeg var 5 år, så er jeg sikker på at det blir gjort i alle fall!

-Kine Mirjana<3

BABYMAGEN

Jeg klarte det!
Hvis dere ser på høyre siden av bloggen nå så skal det være et bilde der som viser babyen/babymagen min!
Sleit en hel masse for å få det til, men klarte det til slutt. Så nå kan dere følge med også. Hovedgrunnen til at jeg velger å skrive om alt som skjer i livet mitt nå er vel fordi familien sørpå kan følge litt med uten å måtte ringe meg hver dag å høre om det har skjedd noe nytt. Ringer de selvfølgelig hvis det skjer noe drastisk, men så lenge det bare er koselige små ting som at magen har vokst litt så kan de like greit lese om det her.


Merker at nå som jeg er gravid så skjer det liksom ikke noe mer spennende i livet mitt. Det jeg tidligere hadde syntes var super-inerresangt er nå så uinterresant at det er helt utrolig. Når jeg sitter på datan leser jeg blogger som er skrevet av gravide eller noen som har barn. Alt dreier seg om graviditeten nå og jeg klarer ikke å tenke på så veldig mye annet. Føler meg så utrolig.. "mamma"..

I morgen skjer det noe ganske stort, og gleder meg voldsomt! Noen av dere vet det, og dere andre får vite det i morgen.
Våknet i morgest av at jeg holdt på å hoste meg ihjel.. Må jo selvfølgelig bli syk nå som jeg skal ha eksamen i sang..
Er vel bare å hive i seg masse c-vitaminer nå!

-Kine Mirjana<3

TAKK FOR STØTTEN OM GRAVIDITETEN

 • Først og fremst vil jeg bare si takk til alle som har gratulert og ønsket meg/oss lykke til! Utrolig koseli å se at så mange bryr seg og at man får positive tilbakemeldinger. Har fått spørsmål om hvilket kjønn det er, og div andre ting. Og spør gjerne, skal svare så godt jeg kan!
 • Hadde "problemer" i svangerskapet med blødninger to ganger, legen mente da at det lureste var å sende meg på tidlig ultralyd for å sjekke at alt var i orden. Ultralyden viste at alt var i skjønneste orden og hjerte banket fint. Fikk ikke noe bilde eller noe fordi det var for tidlig, og fikk bare se hjerte og hodet. Alikevel så rant det en tåre eller to når jeg faktisk fikk se babyen min.
 • Jo større magen blir jo mer stresser jeg med å kjøpe inn saker, finne navn osv. Flere som sier at jeg ikke trenger å stresse og det er mange mnd igjen, men tiden går jo så fort! Vil at ting skal være klart når gullet kommer til verden og vil ikke stresse mens jeg er på det største, så jo tidligere jeg begynner jo mer kontroll føler jeg at jeg har. Har allerede ordnet vogn, barneseng og stelle bord. Og trenger ikke betale for noe av det!
 • Og nei, jeg vet ikke kjønnet enda, får forhåpentligvis vite det når jeg skal på ultralyd neste gang. Gleder meg!

 • Skal prøve å blogge om graviditeten og å dele hverdagen med dere, men får rett og slett bare se hvor mye jeg kommer til å klare å dele med resten av verden. Syns jeg har delt mer enn nødvendig bare med disse 2 innleggene. Og når da noen mennesker skape drama av det så ser jeg ikke helt vitsen med å legge dette ut.Var innom kremmerhuset en liten stund etter jeg fikk vite at jeg var gravid, og dette skiltet måtte jeg bare ha!<3

-Kine Mirjana<3

GRAVID

Fikk flere kommentarer på innlegget jeg skrev i går om at jeg hadde en hemmelighet, og ja, jeg er gravid! :)
Tanken var i begynnelsen veldi skremmende, men etterhvert som tiden har gått har jeg blitt mer og mer glad i tanken og har lagt vekk den værste redselen. Sevfølgelig er det skremmende å tenke på det at jeg faktisk skal ha ansvar for et annet menneskets liv, men det eneste som bekymrer meg nå er egentlig bare at jeg må skynte meg å kjøpe inn ting til det lille gullet kommer til verden.

Skal skrive mer om dette senere, men ser etter kommentarene i går at jeg trenger å oppklare flere ting.

 • Ja, barnefaren er Tony. Men det jeg ser er at få av dere har fått med dere er at vi ikke lengere er sammen, og det har vært slutt i ca 3 mnd nå.
 • Det var en "anonym" som skrev at jeg måtte tenke litt på hvilken familie jeg får inn i livet mitt, full av drama og krangling. Dette er rett og slett bare noe som følger med, men jeg håper og tror at vi alle har vokst og lært av ting som har blitt sagt og gjort og skjønner at ingenting godt følger med at vi holdt på sånn som vi gjorde. Grunnen til at jeg skriver vi er fordi at jeg var ikke uskyldig i dette jeg heller, jeg lot ting gå inn på meg og kranglet tilbake.
 • Den samme "anonyme" skrev også: "Du må i noen anledninger ha kontakt med det andre barnets mor, og farfaren også. Det kommer du deg ikke unna." Og jeg lurer helt ærlig på hva som menes med dette. Ja, jeg må kanskje ha kontakt med farfaren hvis han vil ha kontakt med barnet og jeg godkjenner dette, men hvorfor i alle dager skulle jeg måtte ha kontakt med det andre barnets mor? Barna våre blir søsken, men når det er faren til det andre barnet som har foreldre retten så ser jeg ingen grunn til at vi skal måtte ha kontakt.
 • Og det andre barnets mor har ingenting med saken å gjøre, slik som hun selv skriver i kommentarfeltet på forrige innlegg. Syns det var voksent av henne å gratulere oss, men hun kunne ha utelatt kommentaren om at det ikke var rette kandidaten som far til barnet.

 

Har allerede startet å tenke på navn..!
Skriver mer senere, nå sitter jeg og spiser frokost og ser på barne tv med "det andre barnet" mens pappan er på jobb.

-Kine Mirjana

hits