BARN OG PLASTER

Mirjana er en tøff liten frøken. Hun tåler det meste, og det er sjeldent hun gråter hvis hun slår seg, da er hun ganske overtrett hvis hun slår på tåre-krana.
Men hun ser an reaksjonen til oss voksne også. Blir jeg hysterisk, blir gjerne hun og det. "Overser" jeg det, gjør som regel hun og det. Er hun alene, og tror ingen ser at hun har falt, så børster hun det bort, reiser seg og går videre. De få gangene hun gråter, så hjelper det som regel bare å anerkjenne at hun har vondt, også er det over. Eller den klassiske blås og sussen. 

Men et morsomt lite fenomen, som jeg tror gjelder de fleste barn, er plasteret! 
Når Mirjana først har bestemt seg for at hun trenger plaster, så blir det altså ikke bra igjen før hun får plaster. Jeg prøver å lære barna at man trenger ikke plaster hvis det ikke blør. For plasteret skal hindre at man blør, det gjør ikke noe med smerten. Det blir jo fort dyrt hvis to fryktelig aktive barn skal ha plaster hver gang de slår seg... De har begge godtatt det, og det går som regel bra. Men min mening om hva som er blod, og deres mening, er vist veldig forskjellig. 

Nå kom Mirjana inn med, jeg vet ikke om jeg kan kalle det et skrubbsår engang, men hun skulle ha plaster. For det var en tynn rød stripe, som kunne minne om blod. Og når hun først har for seg at hun blør, så må det et plaster til altså. Jeg fikk overtalt henne til at hun ikke trengte på begge knærne da...
Og der var alt bra igjen, og man kunne springe ut å leke videre! Hurra for askepott!

 

#Barn #Children #Sår #Plaster #Prinsesse #Askepott #Cinderella

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits