SKADELIG MED ULTRALYD?

Nå har jeg fått høre så mange ganger at folk tror det er skadelig med for mange ultralyder, eller at det er skadelig i det hele og det store. Og jeg lurer egentlig bare på hvor har dere fått informasjonen deres fra? For de fleste av oss har undersøkt dette grundig og har pratet med jordmor, lege, søkt på nett og lest brosjyrer. Og det er ikke skadelig for barnet med ultralyd. Det nærmeste jeg kommer et svar på at det er skadelig er: Hvis du går hele svangerskapet med ultralydutstyr på magen så kan det jo være en mulighet for at det gir utslag, men ikke engang det er bevist. Jordmora sa at dette har de forsket mye på og de har ikke funnet noe skadelig for barnet. Så på forrige innlegg at det var flere enn meg som begynner å bli smålei av kommentarer om akkurat det der. Hadde det vært skadelig for barnet med ultralyd så tror jeg neppe vi hadde blitt tilbudt det i det hele og det store.
Til de som kommenterte forrige innlegg, så syns jeg det er kjempeflott at de av dere som nå får regelmessig oppfølging på en gang i uken eller annen hver uke får det. Utrolig synd at det må være en "feil" med svangerskapet for å få det da.. 

-Kine Mirjana<3

9 kommentarer

Lillingen

(Publisert 11.07.2011 @ 10:38)

Jeg skal ikke si om noe er rett eller galt. Jeg har vært på en del UL selv så kan ikke akkurat belære noe om det, men det jeg vet er at det var en del om det på nyhetene når det var så mye diskusjon rundt om man skulle begynne å tilby UL i uke 12 til alle, og ikke bare de over 35, og da var det noen leger som begynte å "rope" om at de mente for mange UL kunne (det var en veldig liten sjangs men de blåser det jo opp) føre til overopphetning (?) av fosteret og hjernen til fosteret, og dette ville være skadelig. Men som sagt tidligere så skal ikke jeg belære noe om det ;) Tror personlig ikke noe på det, men samboeren min hang seg litt opp i det så han vil ikke at vi skal på 3D UL... :(

Linda - venter tvillinger

(Publisert 11.07.2011 @ 10:50)

Tror virkelig ikke det har noe skade i det hele tatt. Vist det hadde vært skadelig så hadde nok ikke man fått ul i det hele tatt skal jeg si deg. jeg har ul hver uke, pga jeg har tvillinger å ingen av legene og jordmødrene har sagt noe på at det er farlig.

syns alt går over stokk og stein :P

Kine Mirjana

(Publisert 11.07.2011 @ 11:32)

Lillingen: Det er bare overdrivelse og oppstyr fra media. Ta samboeren din med til jordmoren eller legen din også prater dere med henne. Jeg var usikker på 3D ultralyd fordi jeg og hadde hørt de skumle ryktene om at det var farlig, men jeg undersøkte det nøye, og fikk beskjed om at det var ikke farlig, og den halvtimen på 3D ultralyd skulle vi bare unne oss! :)

Kine Mirjana

(Publisert 11.07.2011 @ 11:33)

Linda: Ja helt enig! :)

Stine - 22år og trebarnsmor!

(Publisert 11.07.2011 @ 11:38)

Jeg tviler på at det er skadelig. Har hatt to kompliserte svangerskap med en enlig og tvillinger, og har tilsammen sikkert vært på mellom 50-100 ultralyder, å jeg hadde hun som en av de fremste spesialistene i Norge, å selv hun sa at dette ikke var skadelig med det nye utstyret vi har idag, men det dem hadde for en 15-20 år siden, kunne øke sjansen for at gutter ble venstrehendt, men hva er no vel det til komplikasjon :) jeg har 3 friske og raske gutter, og alle tre er høyrehendte ;)

Kine Mirjana

(Publisert 11.07.2011 @ 11:42)

Stine: Hahaha, ja hvis det å bli venstrehendt er den store komplikasjonen så er det ikke noe tvil i at da drar jeg på ultralyd! :P

psychomaster

(Publisert 11.07.2011 @ 14:37)

Det er ikke bevist at det ikke er skadelig, derfor anbefales det ikke å overdrive med UL. Jeg synes at UL er positivt siden man kan finne mangler, skader, og hvor mange foster det er. Slikt er alltid greit å vite før man ligger på fødestua.

søren

(Publisert 09.10.2012 @ 22:49)

ja jeg ved så ikke hvor alle dem der er enige med dig Kine Mirjana har søgt på deres informationer.

Og hvis een mor har haft 25 UL og født et sundt barn og een forsker har undersøgt 20.000 børn og muligvis påvist noget andet så er man jo stadig fri til at tro på hvad man vil. Vi har Ihvertfald valgt ikke at udsætte vores barn for Ultralyd - Det er en ekstrem høj tone for fosteret og bare det at få kastet en høj høj lyd (ultralyd) direkte ind i hovedet kan være utrolig stressende. Det er jo også derfor at fosteret oftest prøver at bevæge sig væk når det bliver beskudt med en ultra høj hyletone. Her lige eet link: http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/article746498.ece

Kine Mirjana

(Publisert 09.10.2012 @ 23:23)

Ja man hører forskjellig over alt, så det er bare opp til en selv å velge hva man vil tro på. Det er mye "kanskje" ute å går, så det er ikke lett å si. Da dette innlegget var skrevet var det sagt over alt at ultralyd ikke var skadelig på noen måter. Så vi valgte å ta ultralyd. Har ikke vist noe utslag på Mirjana, så vi er fornøyde. Man velger selv :)

Skriv en ny kommentar

hits